Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

Witaj Małgosiu,myślę że już niedługo będziemy w realu oglądać piękne róże i inne roślinki,bo wszystko nieśmiało zbiera się do życia,Twoje róże przepiękne,szkoda że dopiero nasadzone nie są takie bogate w kwiaty,miłego dnia życzę ,za chwilę idę do ogrodu,bo pracy w nim dużo,pozdrawiam,buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witaj Małgosiu Przepiękne różyczki :D
Miłego udanego weekendu Ci życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MAŁGOSIU :wit Wspomnienie letnie róż ożywia chęć oczekiwania na ten cudowny kolorowy czas - piekne kwiaty ;:333
Pozdrawiam Ewula
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witajcie kochani w sobotni poranek ( :D :wink: ).Odespałam cały tydzień, dokańczam picie kawusi i zmykam do ogrodu. Pogoda jak to mówią Chińczycy :taka-sobie, ale mam nadzieję, że się wyklaruje na moją korzyść,czyli słońce się pokaże.

Bartku - dziękuję :D

Aguś - Aguniado - byłam u Ciebie i widziałam - czytałam jaki huk roboty już masz za sobą. I Twój piękny ogród wysprzątany na błysk. ;:196 U mnie z czasem krucho, ale jest weekend, więc podziałam. :wit

Marysiu - kot sobie psa wychowa i ustawi do pionu. Zachęcam do posiadania kota. Dla mnie pies jest wspaniałym przyjacielem i towarzyszem, ale kot więcej rozumie i jest ....mądrzejszy. To z własnych obserwacji, możesz się nie zgadzać. :D Gdybym musiała wybierać i zostawić sobie tylko jednego zwierzaka ( a wszystkie kofam mocno), wybrałabym Zigusia, który jest kotem.

Aguś - athshe - niedługo wiosna,możesz posadzić żółtą w innym miejscu. Jak dla mnie róż nigdy dość. To wspaniałe kwiaty :wit

Grażynko - ja wolę wielokwiatowe, mam kilka wielkokwiatowych, ale pomimo urody swoich kwiatków, nie zostałam ich zwolennikiem. Cóż szkodzi Ci dosadzić wielokwiatowe :wink: ;:196

Krystian - dziękuję :wit

Aniu - tak, czas porządków się zaczął. A u mnie jeszcze do zrealizowania tyle planów, które powstały w główce przez zimę. M wie, że lwią część prac będzie musiał on wykonać, bo u nas to juz tak jest. Ja wymyślam, on ( oczywiście w miarę możliwości i wydajności) wykonuje. Ze strachu przed moim wymownym wzrokiem skierowanym na szpadel, ucieka do pracy. Dzisiaj też go nie ma, pojechał rano do pracy :D Jak znam życie, będzie do zmierzchu. ;:196

Martuś - nie mogę się doczekać kwitnienia róż, zwłaszcza, że posadziłam mnóstwo ( aż 10 ;:173 ) , masz rację, róże potrzebują trochę czasu na pokazanie swojej urody w pełnej krasie. ;:3

Paulinko - dziękuję ;:196 Weekend będzie pod znakiem łopaty i innych zabawek ogrodnika. :heja

Ewo - witam Ciebie , miło że zajrzałaś i dziękuję :D

Jedna w wielkokwiatowych

Obrazek

Życzę miłej i słonecznej soboty ;:3
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Małgosiu... poczekam z tą żółtą, co pojadę do sklepów, to przywożę coś nie na białą rabatę a to właśnie jej stworzenie jest moim priorytetem w tym roku :) Nie poddam się. Tylko ostatnio zaczyna mnie tam martwic kolejny aspekt - wieje tam jak smok - naprzeciwko działki pola, na działce góra, nad nią las, więc wieje u nas tak, że jak jest sezon oprysków na polach to z dzieciakami z domu nie wychodzimy...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Witaj :wit Małgosiu życzę Ci owocnych prac w ogrodzie ;:108 ;:108 ,różyczka śliczna ;:215
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Małgosiu Śliczna różyczka :D
Życzę Ci miłych i owocnych prac w ogrodzie.
Życzę Ci miłej i słonecznej niedzeli Obrazek
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Witaj Małgosiu!

Twoje futrzaki to słodziaki :D
Piękne wspomnienie lata ;:108 Rośliny zdrowe i zadbane. Najbardziej spodobała mi się biała magnolia Jest taka dostojna!
Kocham róże, ale wolę podziwiać je u innych! Tak już mam :roll:
Dobrze, że pogoda pozwala na pracę w ogrodzie. Słońce grzeje, ptaki śpiewają....
Udanej niedzieli ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś - athshe - a możesz zdradzić, dlaczego ta rabata ma być biała? :D Zresztą, jak ja jadę do sklepów ogrodniczych z konkretnym planem, to różnie bywa w trakcie zakupów :wink: Znam problem. Przed chwilą właśnie skończyłam rozmawiać z kumpelą, z którą chcemy wyrwać się na Gardenię do Poznania. Mam plan ....a co z tego wyniknie :?: Czy w ogóle pojadę, to też nie wiadomo...
Piszesz, że wieje u Ciebie ...czy rozwiązaniem byłoby posadzenie ekranu z roślin? Ja też wśród pół mieszkam, ale wokół działki posadzone wysokie świerki, i mniej wieje.... ;:196

Marysiu - wszystko boli, nawet paznokcie...ale jestem szczęśliwa ;:3 Spędziłam w ogrodzie kilka ładnych godzin. Od rana do zmierzchu.Posprzątałam, pograbiłam, porozrzucałam korę na rabatę. I oczywiście wykonałam miejsce pod nową rabatę ( przy [pomocy M) , i jutro ciąg dalszy. ;:196

Paulinko - dziękuję, sobota była cudowna , więc mam nadzieję, że niedziela również ;:3

smolka[/b]- o ile pamiętam to masz na imię Iza :D i miło mi, że zaglądasz
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

To już pierwsze prace ogrodowe już są zrobione... ;:303 podziwiam... ja jak na razie jestem na etapie siania nasionek i planów ;:224 pięknie tematycznie pogrupowane zdjęcia- najbardziej jak to mi- podobały się roślinki o niebieskich kwiatach ;:108 ale róże- marzenie- nie bez przyczyny nazywa się róże cudem natury :wink:
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44

Post »

Czytam Małgosiu że sezon ogrodniczy rozpoczęty, ja też już zaliczyłam pierwsze porządki na działce...a jaka jestem z tego powodu zadowolona :lol: Kretowisk u siebie więcej nie zauważyłam...poczekamy, zobaczymy!
A na nornice wkładałam sierść od psiaka córci....
Różyczki masz cudne, mnie też podobają się wielokwiatowe!
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu calla przepiękna .... i tak szybko zakwitła....w styczniu wysadzona :shock: ....super ;:oj
Różyczki bujne i ukwiecone.... już nie mogę doczekać się takiego widoku w naturze 8-)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiejszy dzień był cudowny. Od rana świeciło słoneczko, więc poranną kawunię wypiłam na dworze, w promieniach słońca. A potem....do roboty :tan I tak, przez weekend wykonałam zaplanowane wcześniej prace. Pomimo zakwasów, nawet w paznokciach jestem z siebie zadowolona.

Kelpie - dziękuję, że zaglądasz :D Ja też podziwiam róże, to cudowne rośliny.Jestem właśnie na etapie poszukiwania kilkunastu krzaczków różanych na nową rabatę. Muszę dobrze zaplanować te różane zakupy. A pochwal się co posiałaś?

Tereniu - ja w piątek zobaczyłam kilka kopców ( świeżych :evil: ) i...przypomniałam sobie metodę odstraszania ( nie pamiętam skąd) odchodami zwierzęcymi. I ....do dzisiaj kopców jakichkolwiek brak ;:138 Może to radość przedwczesna, bo już zdążyłam poznać mojego małego, ślepego przeciwnika. Ale zawsze jest nadzieja... :lol:

Agnieszko - Agness - callę musiałam wsadzić do doniczki już w styczniu, bo miała spore kiełki. A dzisiaj wygląda tak:

Obrazek

A w moim ogrodzie coraz więcej oznak wiosny

Obrazek

Żurawka wygląda, jakby zimy i mrozów nie było

Obrazek

powojniki zaczynają

Obrazek

i nieśmiertelne rojniki, te poniżej to moje ulubione, ciemnobordowe, z ciemnoróżowymi kwiatkami

Obrazek

różyczki sadzone jesienią wyglądają na zadowolone

Obrazek

moi pomocnicy, nie odstępują na krok

Obrazek

Obrazek

leszczyna mnie zawsze zachwyca o tej porze roku

Obrazek

i ogólne spojrzenie w promieniach słońca

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu powstanie nowa rabata, oczywiście posadzę róże, ale jeszcze jestem w fazie przemyśleń. Chętnie posłucham Waszych propozycji :D

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu calla naprawdę cudna.... masz piękną ozdobę domu ;:167 Czy ona długo kwitnie, jest ozdobna cały sezon ??? wypuszcza kolejne kwiatuszki, czy po prostu wykwitnie i zamiera jak np tulipany??? Nie znam kompletnie tej roślinki, stąd takie banalne pytania :oops:
Pomocników masz pięknych ;:167
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Małgosiu ale pracowicie spędziłaś weekend, nie dziwie się że masz zakwasy nawet w paznokciach . :D :D
Ogólny widoczek w promieniach słońca śliczny , no i pomocnicy bezkonkurencyjni ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”