Mój ogród wśród łąk
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk
Witaj Małgosiu,myślę że już niedługo będziemy w realu oglądać piękne róże i inne roślinki,bo wszystko nieśmiało zbiera się do życia,Twoje róże przepiękne,szkoda że dopiero nasadzone nie są takie bogate w kwiaty,miłego dnia życzę ,za chwilę idę do ogrodu,bo pracy w nim dużo,pozdrawiam,buziaczki dla Ciebie 

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Miłego udanego weekendu Ci życzę

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MAŁGOSIU
Wspomnienie letnie róż ożywia chęć oczekiwania na ten cudowny kolorowy czas - piekne kwiaty 

Pozdrawiam Ewula
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Witajcie kochani w sobotni poranek (
).Odespałam cały tydzień, dokańczam picie kawusi i zmykam do ogrodu. Pogoda jak to mówią Chińczycy :taka-sobie, ale mam nadzieję, że się wyklaruje na moją korzyść,czyli słońce się pokaże.
Bartku - dziękuję
Aguś - Aguniado - byłam u Ciebie i widziałam - czytałam jaki huk roboty już masz za sobą. I Twój piękny ogród wysprzątany na błysk.
U mnie z czasem krucho, ale jest weekend, więc podziałam.
Marysiu - kot sobie psa wychowa i ustawi do pionu. Zachęcam do posiadania kota. Dla mnie pies jest wspaniałym przyjacielem i towarzyszem, ale kot więcej rozumie i jest ....mądrzejszy. To z własnych obserwacji, możesz się nie zgadzać.
Gdybym musiała wybierać i zostawić sobie tylko jednego zwierzaka ( a wszystkie kofam mocno), wybrałabym Zigusia, który jest kotem.
Aguś - athshe - niedługo wiosna,możesz posadzić żółtą w innym miejscu. Jak dla mnie róż nigdy dość. To wspaniałe kwiaty
Grażynko - ja wolę wielokwiatowe, mam kilka wielkokwiatowych, ale pomimo urody swoich kwiatków, nie zostałam ich zwolennikiem. Cóż szkodzi Ci dosadzić wielokwiatowe
Krystian - dziękuję
Aniu - tak, czas porządków się zaczął. A u mnie jeszcze do zrealizowania tyle planów, które powstały w główce przez zimę. M wie, że lwią część prac będzie musiał on wykonać, bo u nas to juz tak jest. Ja wymyślam, on ( oczywiście w miarę możliwości i wydajności) wykonuje. Ze strachu przed moim wymownym wzrokiem skierowanym na szpadel, ucieka do pracy. Dzisiaj też go nie ma, pojechał rano do pracy
Jak znam życie, będzie do zmierzchu.
Martuś - nie mogę się doczekać kwitnienia róż, zwłaszcza, że posadziłam mnóstwo ( aż 10
) , masz rację, róże potrzebują trochę czasu na pokazanie swojej urody w pełnej krasie.
Paulinko - dziękuję
Weekend będzie pod znakiem łopaty i innych zabawek ogrodnika.
Ewo - witam Ciebie , miło że zajrzałaś i dziękuję
Jedna w wielkokwiatowych

Życzę miłej i słonecznej soboty

Bartku - dziękuję

Aguś - Aguniado - byłam u Ciebie i widziałam - czytałam jaki huk roboty już masz za sobą. I Twój piękny ogród wysprzątany na błysk.

Marysiu - kot sobie psa wychowa i ustawi do pionu. Zachęcam do posiadania kota. Dla mnie pies jest wspaniałym przyjacielem i towarzyszem, ale kot więcej rozumie i jest ....mądrzejszy. To z własnych obserwacji, możesz się nie zgadzać.

Aguś - athshe - niedługo wiosna,możesz posadzić żółtą w innym miejscu. Jak dla mnie róż nigdy dość. To wspaniałe kwiaty

Grażynko - ja wolę wielokwiatowe, mam kilka wielkokwiatowych, ale pomimo urody swoich kwiatków, nie zostałam ich zwolennikiem. Cóż szkodzi Ci dosadzić wielokwiatowe

Krystian - dziękuję

Aniu - tak, czas porządków się zaczął. A u mnie jeszcze do zrealizowania tyle planów, które powstały w główce przez zimę. M wie, że lwią część prac będzie musiał on wykonać, bo u nas to juz tak jest. Ja wymyślam, on ( oczywiście w miarę możliwości i wydajności) wykonuje. Ze strachu przed moim wymownym wzrokiem skierowanym na szpadel, ucieka do pracy. Dzisiaj też go nie ma, pojechał rano do pracy

Martuś - nie mogę się doczekać kwitnienia róż, zwłaszcza, że posadziłam mnóstwo ( aż 10

Paulinko - dziękuję

Ewo - witam Ciebie , miło że zajrzałaś i dziękuję

Jedna w wielkokwiatowych

Życzę miłej i słonecznej soboty

Małgosiu... poczekam z tą żółtą, co pojadę do sklepów, to przywożę coś nie na białą rabatę a to właśnie jej stworzenie jest moim priorytetem w tym roku
Nie poddam się. Tylko ostatnio zaczyna mnie tam martwic kolejny aspekt - wieje tam jak smok - naprzeciwko działki pola, na działce góra, nad nią las, więc wieje u nas tak, że jak jest sezon oprysków na polach to z dzieciakami z domu nie wychodzimy...

Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Witaj
Małgosiu życzę Ci owocnych prac w ogrodzie
,różyczka śliczna 

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03

Życzę Ci miłych i owocnych prac w ogrodzie.
Życzę Ci miłej i słonecznej niedzeli

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

Witaj Małgosiu!
Twoje futrzaki to słodziaki
Piękne wspomnienie lata
Rośliny zdrowe i zadbane. Najbardziej spodobała mi się biała magnolia Jest taka dostojna!
Kocham róże, ale wolę podziwiać je u innych! Tak już mam
Dobrze, że pogoda pozwala na pracę w ogrodzie. Słońce grzeje, ptaki śpiewają....
Udanej niedzieli
Twoje futrzaki to słodziaki

Piękne wspomnienie lata

Kocham róże, ale wolę podziwiać je u innych! Tak już mam

Dobrze, że pogoda pozwala na pracę w ogrodzie. Słońce grzeje, ptaki śpiewają....
Udanej niedzieli

-
Aguś - athshe - a możesz zdradzić, dlaczego ta rabata ma być biała?
Zresztą, jak ja jadę do sklepów ogrodniczych z konkretnym planem, to różnie bywa w trakcie zakupów
Znam problem. Przed chwilą właśnie skończyłam rozmawiać z kumpelą, z którą chcemy wyrwać się na Gardenię do Poznania. Mam plan ....a co z tego wyniknie
Czy w ogóle pojadę, to też nie wiadomo...
Piszesz, że wieje u Ciebie ...czy rozwiązaniem byłoby posadzenie ekranu z roślin? Ja też wśród pół mieszkam, ale wokół działki posadzone wysokie świerki, i mniej wieje....
Marysiu - wszystko boli, nawet paznokcie...ale jestem szczęśliwa
Spędziłam w ogrodzie kilka ładnych godzin. Od rana do zmierzchu.Posprzątałam, pograbiłam, porozrzucałam korę na rabatę. I oczywiście wykonałam miejsce pod nową rabatę ( przy [pomocy M) , i jutro ciąg dalszy.
Paulinko - dziękuję, sobota była cudowna , więc mam nadzieję, że niedziela również
smolka[/b]- o ile pamiętam to masz na imię Iza
i miło mi, że zaglądasz

Piszesz, że wieje u Ciebie ...czy rozwiązaniem byłoby posadzenie ekranu z roślin? Ja też wśród pół mieszkam, ale wokół działki posadzone wysokie świerki, i mniej wieje....

Marysiu - wszystko boli, nawet paznokcie...ale jestem szczęśliwa

Paulinko - dziękuję, sobota była cudowna , więc mam nadzieję, że niedziela również

smolka[/b]- o ile pamiętam to masz na imię Iza

To już pierwsze prace ogrodowe już są zrobione...
podziwiam... ja jak na razie jestem na etapie siania nasionek i planów
pięknie tematycznie pogrupowane zdjęcia- najbardziej jak to mi- podobały się roślinki o niebieskich kwiatach
ale róże- marzenie- nie bez przyczyny nazywa się róże cudem natury 

Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- MamciaTerenia
- 1000p
- Od: 1 lis 2012, o 14:44
Czytam Małgosiu że sezon ogrodniczy rozpoczęty, ja też już zaliczyłam pierwsze porządki na działce...a jaka jestem z tego powodu zadowolona
Kretowisk u siebie więcej nie zauważyłam...poczekamy, zobaczymy!
A na nornice wkładałam sierść od psiaka córci....
Różyczki masz cudne, mnie też podobają się wielokwiatowe!

A na nornice wkładałam sierść od psiaka córci....
Różyczki masz cudne, mnie też podobają się wielokwiatowe!
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu calla przepiękna .... i tak szybko zakwitła....w styczniu wysadzona
....super
Różyczki bujne i ukwiecone.... już nie mogę doczekać się takiego widoku w naturze

Różyczki bujne i ukwiecone.... już nie mogę doczekać się takiego widoku w naturze

-
Dzisiejszy dzień był cudowny. Od rana świeciło słoneczko, więc poranną kawunię wypiłam na dworze, w promieniach słońca. A potem....do roboty
I tak, przez weekend wykonałam zaplanowane wcześniej prace. Pomimo zakwasów, nawet w paznokciach jestem z siebie zadowolona.
Kelpie - dziękuję, że zaglądasz
Ja też podziwiam róże, to cudowne rośliny.Jestem właśnie na etapie poszukiwania kilkunastu krzaczków różanych na nową rabatę. Muszę dobrze zaplanować te różane zakupy. A pochwal się co posiałaś?
Tereniu - ja w piątek zobaczyłam kilka kopców ( świeżych
) i...przypomniałam sobie metodę odstraszania ( nie pamiętam skąd) odchodami zwierzęcymi. I ....do dzisiaj kopców jakichkolwiek brak
Może to radość przedwczesna, bo już zdążyłam poznać mojego małego, ślepego przeciwnika. Ale zawsze jest nadzieja...
Agnieszko - Agness - callę musiałam wsadzić do doniczki już w styczniu, bo miała spore kiełki. A dzisiaj wygląda tak:

A w moim ogrodzie coraz więcej oznak wiosny

Żurawka wygląda, jakby zimy i mrozów nie było

powojniki zaczynają

i nieśmiertelne rojniki, te poniżej to moje ulubione, ciemnobordowe, z ciemnoróżowymi kwiatkami

różyczki sadzone jesienią wyglądają na zadowolone

moi pomocnicy, nie odstępują na krok

leszczyna mnie zawsze zachwyca o tej porze roku

i ogólne spojrzenie w promieniach słońca

A tu powstanie nowa rabata, oczywiście posadzę róże, ale jeszcze jestem w fazie przemyśleń. Chętnie posłucham Waszych propozycji

Kelpie - dziękuję, że zaglądasz

Tereniu - ja w piątek zobaczyłam kilka kopców ( świeżych

Agnieszko - Agness - callę musiałam wsadzić do doniczki już w styczniu, bo miała spore kiełki. A dzisiaj wygląda tak:

A w moim ogrodzie coraz więcej oznak wiosny

Żurawka wygląda, jakby zimy i mrozów nie było

powojniki zaczynają

i nieśmiertelne rojniki, te poniżej to moje ulubione, ciemnobordowe, z ciemnoróżowymi kwiatkami

różyczki sadzone jesienią wyglądają na zadowolone

moi pomocnicy, nie odstępują na krok

leszczyna mnie zawsze zachwyca o tej porze roku

i ogólne spojrzenie w promieniach słońca

A tu powstanie nowa rabata, oczywiście posadzę róże, ale jeszcze jestem w fazie przemyśleń. Chętnie posłucham Waszych propozycji

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu calla naprawdę cudna.... masz piękną ozdobę domu
Czy ona długo kwitnie, jest ozdobna cały sezon ??? wypuszcza kolejne kwiatuszki, czy po prostu wykwitnie i zamiera jak np tulipany??? Nie znam kompletnie tej roślinki, stąd takie banalne pytania
Pomocników masz pięknych

Pomocników masz pięknych

- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Małgosiu ale pracowicie spędziłaś weekend, nie dziwie się że masz zakwasy nawet w paznokciach .
Ogólny widoczek w promieniach słońca śliczny , no i pomocnicy bezkonkurencyjni

Ogólny widoczek w promieniach słońca śliczny , no i pomocnicy bezkonkurencyjni