Kwiatki B.
- Dumbledore
- 500p
- Od: 2 wrz 2013, o 14:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiatki B.
Ciekawy pomysł z tymi flakonami po perfumach... jak na razie mi jest to całkowicie zbędne... zawsze ktoś z rodziny zostaje i podlewa-a jak wisi groźba, że w razie jakieś ubytku w roślinkach to rozmnożę i zapełnię lukę min. 10 innymi- to wszyscy się starają
ale jak fachowe oko to fachowe- więc z ciężkim sercem wyjeżdżam... i porzucam zielony dobytek 

Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Musze zaczac stosowac.Kelpie pisze:Ciekawy pomysł z tymi flakonami po perfumach... jak na razie mi jest to całkowicie zbędne... zawsze ktoś z rodziny zostaje i podlewa-a jak wisi groźba, że w razie jakieś ubytku w roślinkach to rozmnożę i zapełnię lukę min. 10 innymi- to wszyscy się starająale jak fachowe oko to fachowe- więc z ciężkim sercem wyjeżdżam... i porzucam zielony dobytek

Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- hanka101
- Od: 31 mar 2013, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kelpie pisze:Ciekawy pomysł z tymi flakonami po perfumach... jak na razie mi jest to całkowicie zbędne... zawsze ktoś z rodziny zostaje i podlewa-a jak wisi groźba, że w razie jakieś ubytku w roślinkach to rozmnożę i zapełnię lukę min. 10 innymi- to wszyscy się starająale jak fachowe oko to fachowe- więc z ciężkim sercem wyjeżdżam... i porzucam zielony dobytek

Kelpie ten tekst to koniecznie od Ciebie pożyczę, może w końcu moi przestaną mi robić "niespodzianki" w stylu sąsiadki Brendii

Brendii mam nadzieję, że Twoje zielone doszły już do siebie

- Brendii
- 500p
- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No dobra to o papirusna się na razie nie martwię, trzymam go w błotku już od podan tygodnia. Na przyszłość na pewno pomyślę o jakimś "podlewaczu", bo same straty u mnie. Hibiskus poległ, hoja trikolor zgubiła kolejne liście. Dołujący widok....
Z nowych złych wieści duża hoja australis nie wiem czemu zrzuca gurne liście. Myślę, że ją z kolei sąsiadka przelała
I mój tamaryndowiec padł....
A pokażę Wam jak się miewa ten drugi, którego dałam w prezencie.

Tak jak myślę o moich roślinach i ich stanie to dochodzę do wniosku, że światła im też brakowało. Ja będąc w domu doświetlam je codziennie, a przez te trzy tygonie to i wody i światła nie miały.

Z nowych złych wieści duża hoja australis nie wiem czemu zrzuca gurne liście. Myślę, że ją z kolei sąsiadka przelała

Tak jak myślę o moich roślinach i ich stanie to dochodzę do wniosku, że światła im też brakowało. Ja będąc w domu doświetlam je codziennie, a przez te trzy tygonie to i wody i światła nie miały.
A zapożyczajcie- wszystko dla dobra roślinek
u mnie działa... Brendii- będzie dobrze jak tylko wiosna nadejdzie- to skończą się wszelakie problemy z ukorzenianiem i rośnięciem... byle do wiosny a wtedy
da nam po oczach 

Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Moje wypuscily korzonki i na tym stanelo. Musze zanabyc nasionka i sprobowac jeszcze raz.
Kinga
- Brendii
- 500p
Klepie oby... i oby wiosna przyszła jak najszybciej, lampka to nie to samo co słońce.
Crazydaisy jak mają korzenie to pewnie w końcu wzejdą. Ja też mam jeszcze 3 nasioka posadzone, które śpią. Ale posadzić nowe na pewno nie zaszkodzi
Ten zaprezentowany powyżej stoi na południowym oknie w Polsce - ma zdecydowanie więcej światła niż mój padły biedaczek.
Crazydaisy jak mają korzenie to pewnie w końcu wzejdą. Ja też mam jeszcze 3 nasioka posadzone, które śpią. Ale posadzić nowe na pewno nie zaszkodzi

- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Wpadam po dłuższej przerwie
Oj szkoda roślinek, szkoda
Dobrze, że chociaż ten drugi tamaryndowiec przeżył
A hoja może odzyska liście na wiosnę?

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Trzymam kciuki za hoję i tamaryndowca 

- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
I pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno doniczek było tylko kilka... a ile jest teraz?
ładnie się rozkręciłaś i świetne masz nabytki - ta wielka australis robi niesamowite wrażenie! A te liście mocno zrzuca?
Ech niestety tak jest z wyjazdami i zostawianiem kwiatków pod czyjąś opieką - sama też mam zawsze problem gdzieś wyjechać na dłużej... pojechałam na święta to uschła mi sadzonka hortensji, na którą chuchałam i dmuchałam, także rozumiem twoją stratę

Ech niestety tak jest z wyjazdami i zostawianiem kwiatków pod czyjąś opieką - sama też mam zawsze problem gdzieś wyjechać na dłużej... pojechałam na święta to uschła mi sadzonka hortensji, na którą chuchałam i dmuchałam, także rozumiem twoją stratę

- Brendii
- 500p
Blueberry mam już plan, że nowymi odrostami ją zagęszczę. Dwa z pędów totalnie wyłysiały to je sciłam, mam nadzieję, że odbiją.
Dzięki Fraszko.
Szymku trzymam kciuki za Twojego tamaryndowca
Cynthia już zdaję relację.
Malachitek dalej zrzuca... W sumie to dwa pędy wyłysiany, te które miały trochę mniej słońca. Tak to jest, mi też zmarniało to na czym mi najbardziej zależało....
A tak sie ma moja hoja, porównanie ze zdjęciem z przed 2-3 miesięcy.

ale jest i nadzieja, widać, że na szczytach i w jednym miejscu na środku pędu coś się dzieje

A to mój wariat, znowu kwitnie. Ma jeszcze mnóstwo małych pączków, których na zdjęciu nie widać. Wdzięczna roślina, tak mi na niej średnio zależy a ona tak się stara...

Dzięki Fraszko.
Szymku trzymam kciuki za Twojego tamaryndowca

Cynthia już zdaję relację.
Malachitek dalej zrzuca... W sumie to dwa pędy wyłysiany, te które miały trochę mniej słońca. Tak to jest, mi też zmarniało to na czym mi najbardziej zależało....
A tak sie ma moja hoja, porównanie ze zdjęciem z przed 2-3 miesięcy.

ale jest i nadzieja, widać, że na szczytach i w jednym miejscu na środku pędu coś się dzieje

A to mój wariat, znowu kwitnie. Ma jeszcze mnóstwo małych pączków, których na zdjęciu nie widać. Wdzięczna roślina, tak mi na niej średnio zależy a ona tak się stara...

- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Hoja zdecydowanie wygląda lepiej
A grudnik bardzo ładny, taki symetryczny 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia