Mój ogród - początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - początki

Post »

Przyznam,że jestem zadowolona z canny.Rośnie w oczach.Pierwszy listek był jakiś dziwnie poszarpany ale reszta jest ok.Już nie mogę doczekać się aż zakwitnie :tan
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moja canna wypuściła dwa te 'kły'. Jeden z nich już teraz ma sporawe liście, wręcz ogromne, lecą do góry i zdrowiutko wyglądają. Z drugiego kła w dniu dzisiejszym wyszły dwa liście, lecz przechylone na bok strasznie i też jeden z liści jest poszarpany, wręcz na dwa rozdzielony od początku. Trochę to dziwne, lecz roślinka z marketu, a rośnie w oczach szybciutko. Aż się wierzyć nie chcę, nie mogę się również doczekać kwitnienia tej perełki. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Robercie,Twój ogród ładnie się powiększa coraz więcej różnych gatunków u ciebie się znajduje,widzę ,że jesteś wielkim pasjonatem roślin ,aż radość do Ciebie przychodzić bo tą pasję się wyczuwa ,pozdrawiam :wit :D
borowiczek
50p
50p
Od: 23 cze 2009, o 19:21

Post »

Shiz3R pisze: Obrazek --- Por
Robercie to jakaś nowa odmiana pora :?: :wink:

A tak poważnie dzieje się w tym Twoim warzywniczku,oj dzieje ;:63
Zapraszam do mojego wątku: Borowiczek moje początki ...
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

borowiczek Ojej, dopiero zauważyłem, że zdjęcie pora się nie wstawiło, a ja źle podpisałem, lidąc według kolejności podpisanych zdjęć w folderze. To jest seler... a pora nie mogę wstawić w poście, tak jak i niektóre z warzyw... trudno będzie bez niego, a w wątku mniej zdjęć... Już poprawiam. ;:131
Wyszło głupio, że nie znam niby co sadziłem, ale naprawdę pomyłka, a dokładnie błąd strony, której używam do wstawiania zdjęć tutaj na forum... ;:131

koziorozec Jak mi miło widzieć taki post. Uwielbiam wszystkie roślinki, z przyjemnością ogrodem się zajmuje, sprawia mi to "frajdę". Nic z obowiązku nie robię, po prostu od tak, bo mi się chce. :wink:
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

Robercie podoba mi się Twoja pora :;230 , nic się nie martw pomyłka ludzka rzecz :wit
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Mariolcia1962 Pomyłka może i trochę z mojej winy, ale ta strona myli się już któryś raz. Podpisałem po kolei zdjęcia jak mam wstawić w folderze, wszystkie zdjęcia przechodzą, niekiedy właśnie nie odda linka ze zdjęciem gotowym poprawnym, tylko takim, gdzie się błędy wkradają i takie sytuacje jak ta są normalnymi. Podpis, który dałem powinien być przy poprzednim zdjęciu, a jest przy następnym, gdy link poprzedniego nie wkleił się i nie pokazał.
Trudno, błąd naprawiony. Człowiek robotem też nie jest, żeby wszystko zauważył, dobrze zrobił i się nie pomylił.
Pozdrawiam, Robert.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Jak Ci się malwy rozrosną, to dopiero będzie problem, aby je rozsadzić bez szkody dla korzeni.
Jeżeli nie chcesz sadzić je do gruntu, to może posadź do osobnych doniczek.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Nareszcie dzieje sie coś nieprzewidzianego !! Pory selery i inna zielenina.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

heliofitka Oczywiście, że nie chcę ich mieć w doniczkach. Jeżeli już któraś z rzędu osoba piszę mi tak, aby przesadzić do gruntu teraz, nie później, to też tak zrobię. Dziękuję za pomoc i informacje. :wink:

Zbyszku W piątek zakupiłem sadzonki kapusty, pora, selera, pomidorków. Od tego czasu warzywniaczek nie jest taki pustawy. Jest przy czym popracować. ;:108

Zakwitły dwa nowe iryski.
Jeden z nich to Shadow Warrior, który jest podobny do Kevin's Theme, lecz da się odróżnić szczegóły kolorystyczne, bródka inna i rysy. Drugi z kwitnących to Thornbird, który jest przepiękny po prostu, napatrzeć nie mogę się na niego. ;:224
Zamieszczę też zdjęcia reszty irysów, oprócz Flavascens, które dzisiejszego dnia nie mają żadnego kwitnącego kwiata. :)

Obrazek --- Wadowiczanin. Polska odmiana.

Obrazek --- Casual Elegance.

Obrazek --- Contemporary Art.

Obrazek

Obrazek --- Dzisiejsze kwitnięcie, czyli irys Shadow Warrior.

Obrazek

Obrazek --- Druga dzisiejsza perełka, czyli Thornbird.

Obrazek

Obrazek --- Kevin's Theme.

Obrazek --- Wszystkich nie dało rady ująć.

To oczywiście nie wszystkie irysy od washki jakie zamawiałem. Nie zakwitły jeszcze: Huckleberry Fudge, Electrique, I'm Yours, Solar Fire. Ten ostatni jeszcze mam nadzieję nie powiedział ostatniego słowa i zakwitnie, gdyż zgrubienie na dole jest zauważalne. Oby to nie liście, lecz pąki kwiatowe. ;:108

:wit
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Kevin's Theme i Shadow Warior bardzo ładne ;:333 'Thornbirda' mam i przyznasz, że w naturze wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciu? 8-)
Ostro zakończona bródka jaskrawo fioletowa kontastuje z płatkami super przydymionymi. Aparat tego nie oddaje.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

JacekP Dziękuję. Kevin's Theme i Shadow Warrior są do siebie bardzo podobne ze względu na barwy. Jeden ma troszkę ciemniejsze rysy przy środku oraz inną bródkę. Ładne są, lecz Thornbird to dopiero perełeczka. Ciemna bródka z fioletowym akcentem, trochę na końcu powywijana. Barwa cudowna, masz rację, że zdjęcie nie odda efektu takiego, jak wygląda ten irys na żywo. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Zbyszku Ależ dziękuję. Jestem z tej kolekcji niezmiernie zadowolony, spisuje się fantastycznie. To ich pierwszy rok, a kwitną jak oszalałe, bogato. Niektóre już irysy niestety poprzekwitały, szkoda. Liczę, że Solar Fire jeszcze wyjdzie i zakwitnie, była by to niespodzianka taka miła. :wink:
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Robercie Twoje irysy są cudowne ;:oj Aż trudno mi uwierzyć,że dopiero od niedawna zacząłeś z nimi przygodę ;:138 Podejrzewam,że na żywo jest to jeszcze wspanialszy widok ;:108
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Aniu.
Przygodę z irysami rozpocząłem naprawdę niedawno, miałem tylko Flavascens. Odmianowe od washki dostałem we wrześniu ubiegłego roku. W tym roku zakwitło ich dużo, aż jestem w szoku. Zadowolony jestem z nich. Na żywo jest bardzo fajny widoczek na nie. Malutka rabatka jak na razie, lecz kolorków trochę jest. Chcę jak najwięcej tych kwiatów posiadać, ale miejsca jest malutko, gdyż muszą dzielić miejsce z liliowcami od jesieni. ;:224
Pozdrawiam, Robert.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”