Górki,pagórki i reszta.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Górki,pagórki i reszta.
Janku widzę że u Ciebie wiosna w pełni 

- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Ania- Nie podpisałem ale to zawilec z Azji.Anemone obtusiloba, niestety polska nazwa wywietrzała mi z głowy.Narcyzowy jest bardzo rzadką
rośliną.Wysiewam go już kilka lat bez efektu a mam tylko jednego.
Genia- Zaraz za chwilę będzie.Póki co jest w dwóch kajetach ale ja już troszeczkę ją widzę.
jeszcze znalazłem.

rośliną.Wysiewam go już kilka lat bez efektu a mam tylko jednego.
Genia- Zaraz za chwilę będzie.Póki co jest w dwóch kajetach ale ja już troszeczkę ją widzę.
jeszcze znalazłem.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Chudopachołek - też wymyśliłeś ...są więksi ...
nie było mnie kilka godzin a u Ciebie ruch jak w ulu ...Pierwiosnki venusta i hirsuta - ładna górka ..tka na bogato ...ja muszę swoje zebrać do "kupy" po są wszędzie i nigdzie
nie tak powinno być
Ja żadnych daszków i butelek nie stawiam ...nie wiem czy to źle czy dobrze ale zeszłej zimy miały kołderkę ze śniegu i to wystarczyło ...ale poprzedniej było źle . Jednak jak już to tylko zastosuję igliwie ...zresztą u nas jednak inny klimat /Hawaje/
..co to za zółty zawilec ...jakiś znajomy tylko te listki ???
...to kiedy jedziemy w świat ???
nie było mnie kilka godzin a u Ciebie ruch jak w ulu ...Pierwiosnki venusta i hirsuta - ładna górka ..tka na bogato ...ja muszę swoje zebrać do "kupy" po są wszędzie i nigdzie

Ja żadnych daszków i butelek nie stawiam ...nie wiem czy to źle czy dobrze ale zeszłej zimy miały kołderkę ze śniegu i to wystarczyło ...ale poprzedniej było źle . Jednak jak już to tylko zastosuję igliwie ...zresztą u nas jednak inny klimat /Hawaje/
..co to za zółty zawilec ...jakiś znajomy tylko te listki ???
...to kiedy jedziemy w świat ???
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pragnę być takim chudopachołkiem, ale dużo lat przede mną
Robię, co mogę 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
śliczny, kwiatki przypominają mi kwiaty floksa

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Piękne pierwiosnki! Kolekcja bogata, choć w skromności swojej zaprzeczasz
Też mogę dołączyć do osób, które 'Gold Lace' mają z nasion. A teraz liczę, że wysieje się sam

Też mogę dołączyć do osób, które 'Gold Lace' mają z nasion. A teraz liczę, że wysieje się sam

- magry
Korekta- To nie jest Anemone obtusiloba tylko Anemone trullifolia var.linearis.

Dorotko- To pierwiosnek Siebolda.Po przekwitnięciu niestety zasycha.
Ewa- Zawilec przyjechał od p.Lucyny.Górki pierwiosnkowej już nie ma.Wiosną będzie budowana w innym miejscu.Od strony słonecznej posadzę żółte
auricula a od ocienionej venusta i warshenewskiana. Te ostatnie wegetują w irysach syberyjskich i trzeba je koniecznie zabrać.Nie stawiasz daszków
ale gdyby zima,przez cały okres,była z kołderką śniegu i lekkim mrozem to nie trzeba byłoby latać z tymi garami.Igliwie też jest dobre do okrywania a poza tym o
czym my mówimy,Hawaje.W świat ?...ja jeszcze zbieram na maluchy.
Ewa-warmińska- Za to w różach to jesteś baor.W powojnikach też.Ja w tym zakresie znowu chudopachołek bo nie mam nawet jednej sztuki.Jak sy ?.
Iwonko- No ładny ci on jest tylko zostawia po sobie pusty plac.Jak przekwitnie to zasycha.Wyczytałem też,że trzeba często go dzielić ale cóż,uroda
wymaga pielęgnacji.
Jacek Bo to wszystko u nas dostępne i po jakimś czasie już opatrzy się.Wiesz sam jak to jest.

Dorotko- To pierwiosnek Siebolda.Po przekwitnięciu niestety zasycha.
Ewa- Zawilec przyjechał od p.Lucyny.Górki pierwiosnkowej już nie ma.Wiosną będzie budowana w innym miejscu.Od strony słonecznej posadzę żółte
auricula a od ocienionej venusta i warshenewskiana. Te ostatnie wegetują w irysach syberyjskich i trzeba je koniecznie zabrać.Nie stawiasz daszków
ale gdyby zima,przez cały okres,była z kołderką śniegu i lekkim mrozem to nie trzeba byłoby latać z tymi garami.Igliwie też jest dobre do okrywania a poza tym o
czym my mówimy,Hawaje.W świat ?...ja jeszcze zbieram na maluchy.
Ewa-warmińska- Za to w różach to jesteś baor.W powojnikach też.Ja w tym zakresie znowu chudopachołek bo nie mam nawet jednej sztuki.Jak sy ?.
Iwonko- No ładny ci on jest tylko zostawia po sobie pusty plac.Jak przekwitnie to zasycha.Wyczytałem też,że trzeba często go dzielić ale cóż,uroda
wymaga pielęgnacji.
Jacek Bo to wszystko u nas dostępne i po jakimś czasie już opatrzy się.Wiesz sam jak to jest.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia
- magry
Jedno co nasuwa mi się na myśl to może to,że zbyt krótko ucięta była gałąż.Zrobiłaś Genia błąd zamykając wątek.Gdybyś pokazała u siebie to pewnie
więcej osób by to zobaczyło.

więcej osób by to zobaczyło.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Janku ta kwiecista aleja bardzo mi się podoba ,nie wspomne o skalniaku 

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- e-genia
Janku ja nie obcinałam gałęzi , tam nie było gałęzi jak kupiłam ten klon.
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Geniu,czy to jest klon o dużych czerwonych liściach? U mnie w ubiegłym roku też chorował ,kora zaczeła odpryskiwać w miejscu szczepienia ,,myślałam ze po nim... w tym roku wystrzelił bardzo długie gałęzie ,.Być moze zle szczepią i potem takie kłopoty.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
Moje nadwyżki
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na drzewach zupełnie się nie znam, ale ten guz wygląda dziwnie
Na razie używam maszyny bez zdjęć (ale za to z literkami), jeszcze nie zaglądałam do "sy"
Pierwiosnek Siebolda kupiłam na ryneczku od takiej pani, która nie zawsze zna dokładne nazwy, ale zawsze ma coś ciekawego
Kupiłam od niej miodunkę David Ward ("Będzie pani zadowolona, bo miodunka nietypowa"
Tyle na temat odmiany
). Niestety, pierwiosnkowi się nie spodobało, bo po kwitnieniu znikł i nie wrócił albo zniszczył mi go kret-tak już kilka roślin przepadło, np.akantolimon
Ciekawe, że krety nie włażą w panoszące się dzwonki skupione, tylko w takie rośliny, które mam w jednym egzemplarzu 

Na razie używam maszyny bez zdjęć (ale za to z literkami), jeszcze nie zaglądałam do "sy"

Pierwiosnek Siebolda kupiłam na ryneczku od takiej pani, która nie zawsze zna dokładne nazwy, ale zawsze ma coś ciekawego

- e-genia
Misiu tak to klon o czerwonych liściach .