Mój ogród na fotografii -część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii -część 5

Post »

Bogusiu, zaśpiewam Ci piosenkę- Czy mnie jeszcze pamiętasz...... :wit
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu śliczna kicia ja mam dwie kotki i trzy koty .
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Bogusiu ;:196 Ja przyłączam się do Iwonki i razem chórem zaśpiewamy Ci tą piosenkę " Czy mnie jeszcze pamiętasz ??? " ;:306
Miłej niedzieli życzę
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bogusiu super ścieżkę ułożyłaś , czy kładłaś pod płytki włókninę, ja też zbieram płytki i ruszę ze ścieżkami na wiosnę bo teraz szybko ciemno :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Elu!/ElleBelle/ witam serdecznie...przed chwilą wróciłam z podróży.
Irysek w listopadzie...to nie jest normalne...ale cóż mamy wiele przykładów na "nienormalność"
Miłego wieczoru! ;:196
Iwonko!..oczywiście,ze pamiętam.Nie wiem czy Tobie też się tak zdarza,że odpiszesz na posty...klikasz wyślij ...i wszystko znika. Miałam już tak kilka razy...właśnie teraz też tak się to stało.Jestem naprawdę ograniczona czasowo ze względu na remont mieszkania naszym nowożeńcom. Zastanawiam się nad zamknięciem wątku na okres zimy...W myśli i w sercu mam Was cały czas... ;:168
Alicjo!...wow...masz sporo tych futrzaków,jest co karmić ;:168
Tereniu!... nie śmiałabym o Was zapomnieć, ale naprawdę nie wyrabiam się. A śpiewu w duecie z Iwonką ...z chęcią posłucham ;:306 ;:306 ;:306
Grażynko!...dziękuję za pochwały w kwestii mojej ścieżki, będzie ona jeszcze bardziej dopracowana.Chcę obrzeża szerzej wyłożyć kamieniami.
Myślę ,że we wtorek pogoda jeszcze będzie łaskawa pracom ogrodowym. Włókniny nie kładłam. Po wybraniu odpowiedniej warstwy ziemi, wsypałam około 10 cm warstwę piachu...solidnie ubiłam/ oczywiście starałam się utrzymać poziom-sprawdzałam poziomicą ;:108 /.W jednym miejscu powstał mi uskok...więc zaimprowizowałam niski stopień..W końcu to bardziej dekoracyjna ścieżka... Moje płytki gresowe są wzmocnione około 5 cm warstwą betonu. Wiosną eM zrobił formę , lewą stronę płytki smarował klejem a następnie wlewał beton . Takim sposobem płytka ma ok. 6cm grubości, jest masywna...Pozdrawiam ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu, wiem, że czas ucieka nam coraz szybciej, ja teraz siedzę na zwolnieniu, więc mam więcej czasu na FO, ale jak pracuję to też zaglądam sporadycznie i zaległości się piętrzą, a ścieżka ;:215 , tylko czy nie będzie ślisko na niej po deszczu?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko!...to głównie ścieżka dekoracyjna...a w ogóle powierzchnia plytek jest lekko "porowata" 3m w lewo... bezpieczne przejście ;:306 ;:306 ;:306
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

3m w lewo... bezpieczne przejście ;:306 ;:306 ;:306no chyba że tak ;:306
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Bogusiu miałaś rację spotykamy się w wielu wątkach, tyle znajomych dziewczyn odwiedza Twój ogród.
Mnie na razie udało się przeglądnąć tylko ostatni, aktualny wątek. Wiem, że muszę nadrobić duże zaległości w najbliższym czasie ( teraz mam dwa wątki ogrodowe do nadrobienia).
Twój ogród taki dojrzały, masz dużo cienia ( u mnie ogród młody i cienia mało), rabatki tak pięknie zagospodarowane, tyle kwiatów. I u Ciebie wypatrzyłam ciekawe odmiany chryzantem, niektóre mamy identyko. Najbardziej zachwycił mnie żółty krwawnik, mam do tej odmiany sentyment, rósł i u mnie kilka lat, ale dwa lata temu po zimie go straciłam.
Czy ja dobrze doczytałam, że ogród zajmuje 50 arów.
Lubię ogrody ze zwierzętami, Ty masz dwa śliczne kotki.
Pozwolisz, że będę zaglądała, ławeczek dużo to przysiądę na dłużej w cieniu i pooglądam od początku wszystkie Twoje watki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Bogusiu zakupy o te porze ... w myślach zaczęłam Cię ganić bo może to będą stracone pieniądze ale zaraz przypomniało mi się, że 2 lata temu hortensje w połowie grudnia kupowałam :oops:
Solidne krzewy w dużych doniczkach i tylko je porządnie zadołowałam lekko włóknina okrywając górę ale mimo to pora późna ...
Jednak wszystkie przezimowały więc i Tobie tego życzę.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Bogusiu ile to my musimy własnymi "łapkami" zrobić, aby nasze ogrody były takie jak sobie wymarzymy ;:173
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu!...zamawiając tez miałam pewne wątpliwości...czy to odpowiednia pora?. Niestety ..moja niespokojna, trochę przekorna natura...zdecydowanie "przechyliła szalę' na zakup. W ubiegłym roku , w lutym sadziłam ...tulipany;Kwitły fantastycznie...myślę,że i teraz roślinki odwdzięczą mi się ,chociaż należytym przetrwaniem. Wszak okazuję im tyle serca... ;:168
Ewuniu!...zgadza się ...nasze "łapki" niezawodne. Od pewnego czasu zaczęłam odczuwać bóle w stawach międzypaliczkowych. Robiłam RTG...na szczęście są drobne zmiany zwyrodnieniowe bez cech reumatoidalnego zapalenia.
Na początku stycznia mam zabiegi fizykoterapeutyczne, "podreperuję" do przyszłego sezonu ;:306
I tak na przemian kręgosłup...dłonie... ;:108
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ale i tak żaden ból nie przeszkadza nam tak naprawdę grzebać w ziemi. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Dorota71 pisze:Ale i tak żaden ból nie przeszkadza nam tak naprawdę grzebać w ziemi.
bo grzebanie w ziemi to najlepsze lekarstwo na wszelkie dolegliwości :D
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Od pewnego czasu zaczęłam odczuwać bóle w stawach międzypaliczkowych. Robiłam RTG...na szczęście są drobne zmiany zwyrodnieniowe bez cech reumatoidalnego zapalenia.
Bogusiu skoro to początek zmian to zastopuj je profilaktycznie miksturami ze złocienia maruny i plektranthusa amboinicus . Mogą być zażywane wewnętrznie i zewnętrznie ( nalewki, wywary, olejki do masażu czy tez tylko smarowania)
Mnie cofnęły nawet starsze zwyrodnienia i już długi czas nie miałam ostrych nawrotów.
Do tego musisz poprawić metabolizm aby w stawach było czyściej ...
Powodzenia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”