Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

Lady-r pisze:Reniu mnie też się kiepsko zaczął ten rok i widzę, że wielu osobom. :? Znam blacharza samochodowego, ale 40 km od Płocka czyli niedaleko mnie on nie maluje ale wyklepuje.
:;230 Mój Szwagier pojechał kiedyś do blacharza ponad 150 km, bo mu się opłacało... ;:306
A ten rok trzeba koniecznie odczarować! ;:196
sosna1 pisze:Renato wyzywasz mnie na BMI-pojedynek? Pamiętaj, nie jestem bez szans! ;:306 W sumie za stara jestem na kompleksy, gorsze są te aspekty zdrowotne. Coraz gorzej mi się w ogródku pracuje, do ziemi jakby coraz dalej było :roll: W takiej kondycji to ja nigdy porządku nie zrobię ;:185
A co to jest kondycja? ;:224 A co to jest porządek? :twisted: I to nie taki na działce ogólnie, tylko przed domem, gdzie psy wywróciły (czytaj: totalnie zdemolowały) skrzynkę z pelargoniami (moja wina miałam ją dawno schować ), a następnie odcisnęły łapy ma całej elewacji... Nie robię nawet zdjęć bo już nie mam siły... H widział to już od kilku dni i... nic nie zrobił... Cała elewacja do umycia ( w najlepszym wypadku).
becia123 pisze:Witaj Reniu czytam i czytam i co nie pozostało mi nic innego jak odwiedzić RB :;230 :;230 :;230 :;230 ,by nie zostać w tyle
Becia! Ja to powinnam u siebie otworzyć ich filię! Miałybyśmy bliżej! ;:306 Tyle, że najpierw sama bym wszystko kupiła... ;:306
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A z ciekawszych wiadomości: moja okrywowa różyczka NN ma nowego pąka ;:oj A przynajmniej miała przed dwoma godzinami, bo teraz szaleje u mnie deszcz i wiatr. Dwie godziny temu przeszukiwałam z latarką działkę w poszukiwaniu Kici, która znalazła się sama.
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Reniu obejrzałam i co zachorowałam na te rarytaski otwieraj filie pomysł dobry. :D :D ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Becia!
Ja u nich zamówiłam wszystkie jeżówki, których nie miałam wcześniej ;:306 Część siedzi na przechowalniku, a część dotrze wiosną, ale już zaklepane. A z zapłatą za te ostatnie kazano mi się wstrzymać do chwili odbioru! Myślę, że to kolejny plus tej firmy! ;:215 (Bo ceny maja naprawdę przyzwoite ;:215 ).
Muszę przedyskutować u nich tą filię! ;:306

Jeżówki to kwiaty o których marzyłam od kilku lat. Pierwsze dostałam całkiem bezinteresownie od dobrej duszy z FO ;:168 ;:180
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Patrzyłam na te jeżówki kilka mam ale kusza i faktycznie ceny dobre .zresztą nie tylk0 one chyba mnie skuszą :D :D :D :;230 i nowy sezon zakupowy czas zacząć .Choć na remont z lekka poszło mąż położył 30 metrów płytek ale to już na parę lat będzie :D Na jakieś kwiatki zwykle zaskórniaki każda ma :;230 :;230 :;230 :;230 albo skombinuje ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

renzal pisze:Na szybko mi Psychiatry potrzeba, bo Terapeuta już nie da rady. ;:222
Mówisz i masz. We wczorajszym moim incydencie drogowym brał udział psycholog kliniczny. Została mi udzielona pomoc psychologiczna na miejscu. Widocznie specjalista ocenił że taka pomoc mi jest niezmiernie potrzebna :;230 . Reszta ok. Nic nam nie jest. Szkoda mi tylko mojego autka bo sentyment mam do niego ogromny. Powiedzenie że "Tato sie pewnie w grobie przewraca" będzie w pełni uzasadnione.

Co do liliowców to ja chętnie wykopie Tobie dla siebie wszystko co tylko wskarzesz ;:306 . Uznałam że czerwony to też kolor i mogę zrobić kącik dla męża. I tak ma już tam wsadzoną czerwoną Sympatię.
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Beatko miałaś bliskie spotkanie z.. ? Ja kiedyś wyjeżdżając z garażu wjechałam na dwukółkę samochodową, a mój synuś "poprawił" na szczęście ten sam bok w podziemnym garażu w galerii w Płocku. I jeżdżę taka poobijana. :oops:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko! ;:196 Trzymam kciuki za autko! A co do kwiatków to trzeba jeszcze poszukać czerwonych lilii i tawułki :;230 i może coś białego dla kontrastu! Ślubnemu można powiedzieć, że to barwy narodowe. ;:170
Aniu! Ja niestety też mam złe doświadczenia z parkingów :twisted:

W nocy skończyła się u mnie wiosna. Deszcz i bardzo silny wiatr. Nie lubię jak wieje! ;:185
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8&start=42
Tak ... to kolejny wątek, który czytałam. Co mnie opętało z licytowaniem listków fiołków... Nigdy nie udawała mi się ich uprawa, nigdy ich nie rozmnażałam... :shock: Ale grzechem byłoby nie spróbować, bo jakby się udało mogłabym dzielić się dalej...
Mam 8 listków. Przyszły dziś, ślicznie zapakowane, ale i tak dwa się złamały.
Ponieważ muszę się odstresować... rano biorę się za sadzenie.
H ;:196 umył dziś elewację od wschodu, taras i ganek, ale ten ostatni został już zadeptany przez psy... :twisted:
dziwaczek13
100p
100p
Od: 1 lut 2012, o 10:35
Kontakt:

Post »

Witaj Renatko :wit
mam nadzieję, że nie wyrzuciłaś tych złamanych listków. Nawet jeżeli ogonek całkowicie się odłamał, wsadź 1/3 blaszki do podłoża, powinna się ukorzenić.
Pozdrawiam
elka
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:138 Witaj Elu! Nie wyrzucałam! Jestem w tym temacie totalną ignorantką, ale były tak ślicznie zapakowane, że nie miałabym sumienia! ;:306
Jeszcze raz serdeczne dzięki, bo listeczki bardzo zdrowe! Trzymaj za mnie kciuki i podpowiadaj co robić, bo naprawdę fiołków nigdy nie ukorzeniałam :oops:
Marzy mi się, że coś niecoś się uda ;:3
dziwaczek13
100p
100p
Od: 1 lut 2012, o 10:35
Kontakt:

Post »

Ja ukorzeniam w ziemi kaktusowej z perlitem i w takiej mi zazwyczaj rosną, czasem w zwykłej do kwiatów. najważniejsze by nie przelewać. Fiołki później podlewaj wyłącznie na podstawkę, ale nie mogą stać w wodzie. Z moich doświadczeń wynika, że wolą bardziej sucho niż za mokro. Żadnego zraszania!
Pytaj jak coś Cię szczególnie interesuje.
Pozdrawiam
elka
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Widzę, że naprawde już Ci ogrodu brakuje ;:306
Bierzesz się za domowe. Ja nawet nie próbuję, bo uśmiercam wszystko.
Szkoda, że w tej szkółce co podała Beatka nie ma wysyłki. Mają trochę tego.
A może to i dobrze, znowu bym się na coś skusiła.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Ja też na poprawę humoru pobawiłam się z domowymi.Jest sobota, jak mówi moja mama najlepszy dzień na przesadzanie roślin, wiec wyciągnęłam swoje hipeastra i posadziłam.Czas wstawać ;:89
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Reniuś a masz ?
1. krokosmie alias montbrecje
2.mietelnik
3.trzykrotkę wirginijską