Witam wszystkich serdecznie
Od kilku dni odczuwam brak słonka ?.
deszczu już wystarczy?.
czekam na drugie kwitnienie różyczek.
Ilonko2715 wiem jak, to jest? też bywam u Was czytam, zachwycam się, ale czasami zwyczajnie trochę brak czasu na pisanie?. a, czasami i humor byle jaki.
Kasia pokazała cudne krzaczory?. w moim przypadku tylko, kilka ma może osiągnąć takie, większe rozmiary.
Reszta panienek mam nadzieję, będzie grzecznie rosła w rewirach dla siebie przeznaczonych.
Mamy kota na punkcie róż?. hihihi? nazwijmy, to po imieniu. Mam tak samo, ciągle się zastanawiam, co zmienić?. cel jest jeden wiadomo?..
Zochy, w tej chwili rosną u mnie, a są Justynki ? Justi, ot tyle?.
Ilonko, myślałam o róży na płot, ale szczerze mówiąc nie znam takiej. Może Ewa-Gloriadei coś Ci podpowie. Piękna jest Long John Silver , Kasia ?Robaczek pokazała ją po ostatniej wyprawie.
Zdrowe liście, dobra strefa i piękne kwity. Ewa ma ją, wiem, że testuje ja również Kasia.
Heniu dziękuję za miłe słowa. Spirot of Freedom u mnie szaleje?. ja o niej mogę pisać wszystko co najlepsze. Zdrowa, wigorna i ładnie kwitnąca. Kwiaty cudnie pachnące, dość trwałe.
Po okryciu, zimą mi nie przemarzła.
Ewciu-majowa a, to czemu chcesz się pozbyć Jubilee Celebration. Mam ją od wiosny i bardzo mi się podoba. Już kwitła i tera znowu za chwile zacznie. Kolor Ci nie odpowiada?
Moniczko-vertigo prawie wszystkie przetaczniki kupiłam tu
http://www.fuchsiahybrida.pl/rozwin/prz ... i_veronica Sadzonki przyszły małe, ale bardzo szybko sie rozrosły.
Białe kupiłam u szczytnicy.
Justynko ? Klarysa cieszę się, że zajrzałaś do mnie dziękuję za miłe słowa. To ja wiele uczę się od Ciebie.
Miłeczko ? takasobie?.. czekasz aż się róże rozrosną tak i ja. Obserwuję swoje i cieszę się, bo widzę, że ładnie się zabrały do rośnięcia. Nauczona od Majeczki-edulkotka? słabszym różą obrywałam pierwsze pąki, to faktycznie pomaga. Teraz te róże już ładnie wyglądają. Znów maja pąki i chyba im pozwolę zakwitnąć.
Mufeczko kochana każdy kwiatuszek cieszy?.. a z ilością tych kwiatuszków nie przesadzaj??
Madziu ? Maddy a?. dojrzałaś ją hihihi..hi , to A Shropshire Lad. Młodziak, ale rośnie mi ładnie.
Kochana jesteś z tą magiczną krainą.
Aniu Ann ? przesyłeczka dojechała?. różyczka w doniczce czeka na przesadzenie do większej donicy. Większa donica zostanie zadołowane w ziemi na cały przyszły sezon. Różyczka musi się rozrosnąć, bo na razie, to mini maluszek ?
G. Sand ma bardzo duże kwiaty, ale ich kształt zupełnie nie przypomina kwitów Edenki.
Majeczko-edulkotku ... no właśnie u mnie już kilka dni z rzędu popaduje, słonka raczej nie ma.
Wykorzystałam ten czas i przynajmniej zasiliłam róże. Deszcz zrobi swoje. Widzę, że one są takie zadowolone. Kupiłam już dwa foksiki?.. biały i fioletowy?.. pachną ? ciekawe czy będą dalej takie zdrowe jak teraz i czy mi nie wyskoczą do góry.
Przetacznik hm?. nazwa?. ja mam tak, że w ogóle ich nie pamiętam?.. ale kupiłam je u Cieszyńskiej, a tam łatwo dojść po zdjęciu.
Magdalena KCh miło mi , że zajrzałaś do mnie?.. zapraszam częściej. Na przekór opinii, że po łagodnej zimie róże szaleją, u mnie późna wiosna z bardzo dużą ilością śniegu i gwałtownym ociepleniem spowodowała, że róże dopiero teraz mi dobrze rosną.
Liczę, że drugie kwitnienie będzie o wiele ładniejsze.
Podobno jesień ma być długa i ciepła.
Kasiu ? magenta?.. hi hi?hi podoba mi się skrót przesłanych achów ?
Ambridge Rose?.. mam , ma pąki zaczęła kwitnąć, ale ciągle pada od kilku dni zdjęć nie robiłam.
Zanim będzie, co focić? popatrz sobie jak ona wygląda w innych ogrodach.
http://www.rosebook.ru/roses/gallery/ambridge-rose/
Piękna? warto ją mieć.
Krysiu ? Ignis cieszę się, że pomimo braku tam rozrośniętych krzaczków róż?. podoba Ci się ta część różanego kręgu?.
Kasiu ? robaczku?.. jaki tam zamysł twórczy, to tylko spełnienie własnych chciejstw i tyle?.
Polecam Ci Spirit of Freedom, można ja wyprowadzać na pnącą różę.
Annar13 , te podpórki były w OBI myślę, że jeszcze tam są. Cieszę się, że do mnie ponownie zajrzałaś.
Sweet dreams witam?. zaglądaj, a kiedy otworzysz swój wątek?
Anetko ? ninetta Spirit bardzo ładnie pachnie i jest to mocny zapach. St. Swithun też jest moją ulubienicą. Szusuje do góry aż miło popatrzeć. Pomyślę o jej zdjęciach dla Ciebie.
Dla obu panienek wymyśliłam i już będę realizować specjalne podpory, bo obecne nie bardzo się sprawdziły.
Moniczko-Soczewka chyba Zośki tak mają, że w pierwszej chwili po rozwinięciu kwiat jest dość jaskrawy, ale to szybko się zmienia i pokazuje się cudny perłowy odcień różu.
U mnie też Rosenfee się przewiesza, a już szczególnie po deszczach. Mam wrażenie, że w drugim kwitnieniu gałązki są sztywniejsze. Podstawiam balkoniki i jest dobrze.
Gosiu ? Margo masz piękne rabatki ja się nimi zachwycam. Kochana jesteś.
Zapraszam na obejrzenie kilku zdjęć jeszcze ze słonecznego dnia ....
Żaba mi nie działa