Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013

Post »

majka411 pisze: Inna część rabatki różanej :;230
Obrazek
Majeczko ;:196 normalnie zawrót głowy ;:oj
Piękny widok ;:oj
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

majka411 pisze: Obrazek
Co to za roza Majeczko?
Nie mogę się napatrzec na Twoje piękności ;:170

Edit: już znalazłam :D Spirit of Freedom ;:180 Widoczki na rabatki iście bajeczne..kompozycje kolorów i roślin przemyślałaś dokładnie, widać zamysł twórczy ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Nie mogę wyjść z podziwu jak u Ciebie pięknie, kompozycje różane,powojniki i te cudowne podpórki, jak ta kula na powyższym zdjęciu ;:oj
sweet dreams
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 19 lut 2012, o 15:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam.Przepiękny ogród.
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Spirit of Freedom cudowna, czy ona pachnie, bo moja zakwitła jak byłam na urlopie i nie zdążyłam powąchać :(
Jak się miewa moja ulubienica St. Swithun? Chyba zamówię sobie u Ciebie jej małą sesję ;:173
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Maju maja Zośka dostała normalnych kolorów. Ale mnie wystraszyła tym pierwszym intensywnie różowym kwiatkiem. Myślałam, że już mam pomyłkę.

Mam pytanie Czy twoje Rosenfee też się pokładają pod ciężarem kwiatów ? Jestem zachwycona jej kwiatami ale chyba będę musiała sprezentować im malutkie drabinki
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przyszłam napaść oczy widokami. Cudownosci.
Chciałabym choć w części miec takie rabaty.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witam wszystkich serdecznie :wit
Od kilku dni odczuwam brak słonka ?. :wink: deszczu już wystarczy?. ;:173 czekam na drugie kwitnienie różyczek. ;:65

Ilonko2715 wiem jak, to jest? też bywam u Was czytam, zachwycam się, ale czasami zwyczajnie trochę brak czasu na pisanie?. a, czasami i humor byle jaki.
Kasia pokazała cudne krzaczory?. w moim przypadku tylko, kilka ma może osiągnąć takie, większe rozmiary.
Reszta panienek mam nadzieję, będzie grzecznie rosła w rewirach dla siebie przeznaczonych.
Mamy kota na punkcie róż?. hihihi? nazwijmy, to po imieniu. Mam tak samo, ciągle się zastanawiam, co zmienić?. cel jest jeden wiadomo?..
Zochy, w tej chwili rosną u mnie, a są Justynki ? Justi, ot tyle?.
Ilonko, myślałam o róży na płot, ale szczerze mówiąc nie znam takiej. Może Ewa-Gloriadei coś Ci podpowie. Piękna jest Long John Silver , Kasia ?Robaczek pokazała ją po ostatniej wyprawie.
Zdrowe liście, dobra strefa i piękne kwity. Ewa ma ją, wiem, że testuje ja również Kasia.

Heniu dziękuję za miłe słowa. Spirot of Freedom u mnie szaleje?. ja o niej mogę pisać wszystko co najlepsze. Zdrowa, wigorna i ładnie kwitnąca. Kwiaty cudnie pachnące, dość trwałe.
Po okryciu, zimą mi nie przemarzła.

Ewciu-majowa a, to czemu chcesz się pozbyć Jubilee Celebration. Mam ją od wiosny i bardzo mi się podoba. Już kwitła i tera znowu za chwile zacznie. Kolor Ci nie odpowiada?

Moniczko-vertigo prawie wszystkie przetaczniki kupiłam tu http://www.fuchsiahybrida.pl/rozwin/prz ... i_veronica Sadzonki przyszły małe, ale bardzo szybko sie rozrosły.
Białe kupiłam u szczytnicy.

Justynko ? Klarysa cieszę się, że zajrzałaś do mnie dziękuję za miłe słowa. To ja wiele uczę się od Ciebie.

Miłeczko ? takasobie?.. czekasz aż się róże rozrosną tak i ja. Obserwuję swoje i cieszę się, bo widzę, że ładnie się zabrały do rośnięcia. Nauczona od Majeczki-edulkotka? słabszym różą obrywałam pierwsze pąki, to faktycznie pomaga. Teraz te róże już ładnie wyglądają. Znów maja pąki i chyba im pozwolę zakwitnąć.

Mufeczko kochana każdy kwiatuszek cieszy?.. a z ilością tych kwiatuszków nie przesadzaj?? ;:306

Madziu ? Maddy a?. dojrzałaś ją hihihi..hi , to A Shropshire Lad. Młodziak, ale rośnie mi ładnie.
Kochana jesteś z tą magiczną krainą.

Aniu Ann ? przesyłeczka dojechała?. różyczka w doniczce czeka na przesadzenie do większej donicy. Większa donica zostanie zadołowane w ziemi na cały przyszły sezon. Różyczka musi się rozrosnąć, bo na razie, to mini maluszek ?
G. Sand ma bardzo duże kwiaty, ale ich kształt zupełnie nie przypomina kwitów Edenki.

Majeczko-edulkotku ... no właśnie u mnie już kilka dni z rzędu popaduje, słonka raczej nie ma.
Wykorzystałam ten czas i przynajmniej zasiliłam róże. Deszcz zrobi swoje. Widzę, że one są takie zadowolone. Kupiłam już dwa foksiki?.. biały i fioletowy?.. pachną ? ciekawe czy będą dalej takie zdrowe jak teraz i czy mi nie wyskoczą do góry.
Przetacznik hm?. nazwa?. ja mam tak, że w ogóle ich nie pamiętam?.. ale kupiłam je u Cieszyńskiej, a tam łatwo dojść po zdjęciu.

:wit Magdalena KCh miło mi , że zajrzałaś do mnie?.. zapraszam częściej. Na przekór opinii, że po łagodnej zimie róże szaleją, u mnie późna wiosna z bardzo dużą ilością śniegu i gwałtownym ociepleniem spowodowała, że róże dopiero teraz mi dobrze rosną.
Liczę, że drugie kwitnienie będzie o wiele ładniejsze.
Podobno jesień ma być długa i ciepła. ;:170

Kasiu ? magenta?.. hi hi?hi podoba mi się skrót przesłanych achów ? :;230
Ambridge Rose?.. mam , ma pąki zaczęła kwitnąć, ale ciągle pada od kilku dni zdjęć nie robiłam.
Zanim będzie, co focić? popatrz sobie jak ona wygląda w innych ogrodach.
http://www.rosebook.ru/roses/gallery/ambridge-rose/
Piękna? warto ją mieć.

Krysiu ? Ignis cieszę się, że pomimo braku tam rozrośniętych krzaczków róż?. podoba Ci się ta część różanego kręgu?.

Kasiu ? robaczku?.. jaki tam zamysł twórczy, to tylko spełnienie własnych chciejstw i tyle?. ;:306
Polecam Ci Spirit of Freedom, można ja wyprowadzać na pnącą różę.

:wit Annar13 , te podpórki były w OBI myślę, że jeszcze tam są. Cieszę się, że do mnie ponownie zajrzałaś.

:wit Sweet dreams witam?. zaglądaj, a kiedy otworzysz swój wątek?

Anetko ? ninetta Spirit bardzo ładnie pachnie i jest to mocny zapach. St. Swithun też jest moją ulubienicą. Szusuje do góry aż miło popatrzeć. Pomyślę o jej zdjęciach dla Ciebie.
Dla obu panienek wymyśliłam i już będę realizować specjalne podpory, bo obecne nie bardzo się sprawdziły.

Moniczko-Soczewka chyba Zośki tak mają, że w pierwszej chwili po rozwinięciu kwiat jest dość jaskrawy, ale to szybko się zmienia i pokazuje się cudny perłowy odcień różu.
U mnie też Rosenfee się przewiesza, a już szczególnie po deszczach. Mam wrażenie, że w drugim kwitnieniu gałązki są sztywniejsze. Podstawiam balkoniki i jest dobrze.

Gosiu ? Margo masz piękne rabatki ja się nimi zachwycam. Kochana jesteś. ;:168

Zapraszam na obejrzenie kilku zdjęć jeszcze ze słonecznego dnia .... ;:108

Żaba mi nie działa ;:173
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A ja zawsze trafiłam między odpowiedzi a zdjęcia :;230 Ma się tego cela :;230
Także mam dość deszczu :evil: Już nie powiem, jak wyglądają róże po 4 dniach ulew... Ale sprzątać i tak bym nie mogła, bo jeszcze do tego wszystkiego mnie choróbsko siekło. A wiesz, jak mnie męczy ten bałagan? w tajemnicy Ci powiem, że i tak wczoraj między ulewami wyszłam i uporządkowałam czyściec wełnisty. I wiesz... Zaraz lepiej się czuję. Oj to terapeutyczne oddziaływanie ogrodu...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Witaj Aniu, biedulko... lecz się tak, żeby skutek był.... :;230
Żaba się wypięła i nie chce mi działać. Zdjęcia troszkę później wstawię.
Aniu u mnie to samo na wodę patrzeć nie mogę... :;230 wczoraj udało mi się ogarnąć rabatki tuż przed
podsypaniem nawozem. Dziś jakieś promyki dochodzą Może będzie już bez deszczu. ;:173
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

U nas jakby się zbierało na deszcz, ale dało sobie spokój. Nawet słonko wychodzi :heja Najbardziej mi żal Laguny. W tym roku ugina się od kwiatów, ale nie po tych ulewach wyglądają tak jakby mogły :(
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłeczko dziękuję ;:196 coś zmienili, bo Imegeshach nie chodzi jak poprzednio.
Zaraz opieszę zdjęcia, tylko je wstawię.

Kurfurstin Sophie
Obrazek

Lavender Pinocchio
Obrazek

George Sand
Obrazek

Ogólnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To na tyle, bo mam jakieś utrudnienia we wstawianiu zdjęć ;:173
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sweety pisze:U nas jakby się zbierało na deszcz, ale dało sobie spokój. Nawet słonko wychodzi :heja Najbardziej mi żal Laguny. W tym roku ugina się od kwiatów, ale nie po tych ulewach wyglądają tak jakby mogły :(

Aniu i u mnie po południu się rozpogodziło. Mam słonko :tan
Wierzę Ci, bo widzę, co się dzieje z kwiatami róż. One są zalane, pozostaje tylko je ścinać. ;:145
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Masz rację bez balkoników się nie obejdzie. Ona ma duże piękne kwiaty i bez podpory wszystkie leżą na ziemi. Traci w ten sposób cały swój urok nie mówiąc już , że zaczęła mnie drażnić. Lubię niskie róże ale nie zamierzam kłaść się na ziemi by je sfotografować.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Majeczko, mam nadzieję, że cię nie uraziłam :oops: Ilość pięknych róż u Ciebie jest tak powalająca, że nie znajduję słów, żeby to wysłowić...
Ambridge Rose skąd ją wezmę ;:14 ;:145
Jestem kompletnie uzależniona od austinek, nic na to nie poradzę... Co klikam na jakąś to okazuje się ,że austinka ;:219 . We floribundzie nie będzię tych, które mi polecałaś :( tzn, Parky będzie w jesiennej ofercie, ale ta druga nie...co teraz?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”