Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- E@K66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Małgoś będę zatem pamiętała o tobie z tym złocieniem 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15

Uploaded with ImageShack.us
Ewuś,byłabym wdzięczna,mogą być nasionka,z nich tez pewnie wyrosna piękne rosliny.

Aguś,ciasto z rabarbarem piekłam pierwszy raz i mam nadzieję,ze nie ostatni,bo wyjątkowo całe zostało zjedzone.Lilie kwitną mi na razie miniaturowe,tegoroczny zakup.Pozostałe z tych wysokich zawiazuja na razie pąki.

Maryniu,nie lubię ludzi takich pozorantów,zapewne w domu jedza byle co,a w gadce wielkie państwo.Begonie na szczęście zaczynają się budzic.Troche póżno,ale mam nadzieję,ze pod koniec miesiąca będa juz wszystkie ładnie kwitły.Jeszcze dzisiaj podleję je gnojówka z gołebich odchodów.

Tereniu,powinnam pojechać z M,żeby zobaczył i gdyby nie wesele to nie zastanawiałabym się minuty,ale mnie korci strasznie.Może Marta da się namówić dzisiaj,zeby zobaczyła.Rabarbar gotowałam w kawałkach tak jak mówiłaas,ale dałam mniej cukru.

Dorotko,za wiele ciast rabarbarowych nie jadłam,ale na moje zdolności cieszę sie ,ze było zjadliwe.

-- 8 cze 2013, o 06:54 --
Ewa,na górze jest ciasto takie jak na spodzie,ale ono nie było na tyle gęste,zebym mogła na tarce je zetrzeć,więc w ręcach je spłaszczyłam.Kaliny sa piękne wszystkie i gdyby nie mszyca to pokusiłabym sie jeszcze o jakiś krzew,chociaz mam już i tak 5 odmian.

- malgocha1960

Kasiu,też lubię stare meble, w takich retro pomieszczeniach lepiej się czuję jak w nowoczesnych.Praktycznie zawsze tak było,nawet kiedy byłam młoda pociagały mnie bardziej starocie.Siedziałam nawet na tym fotelu i mimo,ze sa niskie oparcia to bardzo wygodne.Te białe to orliki i nawet z biedronki.W ubiegłym roku były dużo niższe,teraz tak wybujały.

Magda, teraz taki zwariowany okres w ogrodach i nie dziwię się,że nie ma czasu na zaglądanie do wielu ogrodów,tym bardziej jak pracuje się zawodowo.Zima długa to nadrobimy.Begonie żyją,nie tak jak bym chciała,ale rozkrecaja się.Widocznie w tym roku chodza na wolniejszych obrotach zupełnie jak ja.

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Gosia ogladasz Majkę...co za cudny ogród

- malgocha1960

Nie do wiary,moja azalia,na której psy wieszałam za jej kapryśność namysliła sie i pokazała kilka kwiatków.Zakwitła zupełnie od ogrodzenia i zdziwił mnie kolor na krzewie,który ma już liscie,podchodze i przecieram oczy,a tam kilka kwiatków.Zupełnie jak cnotliwa panienka zachowała sie,chciałaby zakwitnąc,a tak jakby się bała.

Dorotko,właśnie przypomniałas mi,że dzisiaj sobota i przegapiłam,ale o 9ej będzie w meteo powtórka,musze obejrzeć.Tak sie zachwyciłam pieknym porankiem,ze delektowałam się kawusia na tarasie ,a potem zasiadłam,zeby powklejać zaległe zdjęcia,bo sie przeterminuja.

- malgocha1960

- malgocha1960

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
fajniutkie psinki
Ładne piwonie,krzewuszka
I porteciki begonek śliczne

Ładne piwonie,krzewuszka

I porteciki begonek śliczne

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Małgosiu...przepraszam ale nie mogę Ci odpowiedzieć bo nie pamiętam
mama ich tyle i już dość długo..że zapominam...wiele innych spraw na głowie ..cieszą mnie rośliny które mam ale nie przywiązuję wagi do ich nazw..chyba się już starzeje..
Wy macie nowe piękne ogrody..roślinki i cieszy Was ..każda nowość..ja już powoli bastuję z zakupami..miejsca brak a i sił do pracy ...wystarczy i to co mam..i mój ogród z biegiem lat zarasta..czas na odmładzanie..u Ciebie to też nastąpi...ale za parę lat..buziaki kochana..ja teraz mam ciężkie dni...mam siostrę chorą na czerniaka i opiekuję się nią..więc czasu na ogród mam bardzo mało tyle co z doskoku i jak pogoda pozwoli..a to nie idzie w parze):Wybacz..życzę wspaniałego weekendu:) 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Małgoś wpadłam i ja do Ciebie a w sercu mam Ciebie na co dzień jak patrzę na moje koleusiki...
ślicznie wszystko u Ciebie już się rozrosło...a widzisz martwiłaś się że begonie nie rosną...a jednak już pokazują się...
a mebelki urocze...oj ja nie mam takiego sklepu może to i dobrze... 

ślicznie wszystko u Ciebie już się rozrosło...a widzisz martwiłaś się że begonie nie rosną...a jednak już pokazują się...

- malgocha1960
Misiu,ja mam sporo z tego sklepu mebli w domu,ale to sa naprawdę wyczajone,bo ceny większości mają zawrotne.Koleusy u mnie w tym roku jakies martwe,wcale nie chca rosną na dworzu.
Reniu,wspołczuję ci,moja serdeczna przyjaciółka odeszła na czerniaka 3 lata temu,wiem jak cierpiała ostatnie chwile w hospicjum.Wiem,że za jakiś czas bedzie u mnie busz,liczę się z tym i dlatego postanowiłam w tym roku zakończyc zakupy.
Aniu,Dzięki.
Jutro w Mai będzie piekny ogród Richiego z ogrodowiska.Ogród z Tarnowa,warto obejrzec,bo zostaje na długo w pamięci taki widok.
Reniu,wspołczuję ci,moja serdeczna przyjaciółka odeszła na czerniaka 3 lata temu,wiem jak cierpiała ostatnie chwile w hospicjum.Wiem,że za jakiś czas bedzie u mnie busz,liczę się z tym i dlatego postanowiłam w tym roku zakończyc zakupy.
Aniu,Dzięki.

Jutro w Mai będzie piekny ogród Richiego z ogrodowiska.Ogród z Tarnowa,warto obejrzec,bo zostaje na długo w pamięci taki widok.
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Goska pogodę mamy bajeczną prawda ? Mówiłam,że będzie słońce,jak balija 

- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Gosia a jednak begonie ładnie już kwitną u Ciebie,
ja mam tylko 9 cebulek, w trzech doniczkach.Jedna doniczka zakupiona z gotowymi już podrośniętymi, w drugiej dopiero puszczają kiełki
no a w trzeciej mają już ładne liście i powinny lada dzień
puścić pączki.

puścić pączki.
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Małgosiu..z podpowiedzi Andrzeja wychodzi że to chyba żuraweczka sweet tea:)Pozdrawiam i dziękuję..