Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Post »

JAKUCH pisze:Niestety to już chyba ostanie takie zdjęcie .Niedługo znikną te bzy i ta zieleń i już nie będzie tak pięknie ,bo wszystko pójdzie pod piły
cywilizacja, urbanizacja - życia polepszenie ...
jednocześnie przyrody zniszczenie ...

Jadziu trzymam za Ciebie kciuki i wiem, że nie skończy się jak u mnie ...
kiedyś miałem pod blokiem ogródek (jak Halina z Wodzisławia - tylko mniej piękny :wink: ) zgodnie z przepisami należy udostępnić dojazd pod blok w razie np. pożaru - ogródek zlikwidowałem, ale pod balkonem miałem rabatę z najpiękniejszymi kwiatami, no i się zaczęły spacery mieszkańców z pieskami pod balkonami i co za tym idzie - niszczenie kwiatów ..... wszystko zlikwidowałem :(
teraz pod blokiem jest dżungla chwastów, koszona od czasu do czasu ...
ale ja juz mam swoje miejsce na ziemi i .... jest mi tam dobrze.

Dobrze, że wiesz co planują i już przenosisz roślinki w miejsce gdzie nic im nie będzie zagrażało.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pachnące bzy to jest chyba teraz najwspanialszy zapach a w połączeniu z konwaliami to w ogrodzie jest cudnie ;:215
Porządek po pyprokach masz śliczny i życzę żeby roślinki szybko się zadomowiły ponownie ;:196
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu ,ale ty masz bujnie ,tak ślicznie i obficie ,kwiatowo ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Jadziu dobrze ,że już powsadzałaś do ziemi Twoje doniczkowe zasoby ;:108 i że sprawy z ogródkiem się uspokajają.
Dzisiaj idąc na bazar ( a mam tam kawałek drogi) podziwiałam pięknie kwitnące i cudnie pachnące bzy.
To naprawdę urocze krzewy , szkoda tylko ,że nie mogą tak kwitnąć do końca lata...
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu w piątek będę na wystawie jedziemy z wycieczką, oby była pogoda bo w zeszłym roku było bardzo zimno, widziałam się tam z Nelą i Basią przez chwilę a w zasadzie wypiłyśmy po kawie.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Wy to macie dobrze ,a u mnie same pyry i kapucha :;230
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadziu dość przebojowo zaczęła się wiosna u Ciebie ale czytam,że powoli sprawa się klaruje a Ty stres leczysz widokiem pięknych kwiatów, które tak ładnie kwitną u Ciebie.
Kolekcja robali wyjątkowo duża - widać Cie lubią :;230
Pozdrawiam życząc miłego i udane weekendu - u nas od rana pada...
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu :wit bardzo okazale wygląda Twój ogród w całości ,ale faktycznie ten busz
za płotem to wylęgarnia wszelkich ;:224
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Jadziu współczuję straty częściowego terenu, u mnie pomimo, że inwestycja za moją działką, widok rozkopanego terenu i perspektywa drogi przy działce też źle na mnie wpływa. A dodatkowo w weekendy padające deszcze i zimno, nawet nie chce mi się wątku otwierać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu szkoda tych bzów pod piłe ale co zrobić jak miasto teren rozdysponowało czy może kopalnia, mam taki sam problem bo za ogrodzeniam z trzech stron mam teren miejski, jak zaczną jakąś inwestycję ogród się zmieni, już nie będzie takiego sielskiego klimatu, szkoda bo tył ogrodu w lecie wygląda jak w leśnej głuszy ;:202
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Spoko!! Budować bloków nie będą, bo kto mieszkania kupi? Chwilo trwaj!!!
Maki mają piękne pąki. Odsadziłam dla Ciebie.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Jadziu będzie dobrze zawsze zaczynają inwestycje a zaraz okazuje sie ze, brak funduszy pewnie i teraz tak będzie....trzymam kciuki ;:168
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Tosia1 pisze::wit Spoko!! Budować bloków nie będą, bo kto mieszkania kupi? Chwilo trwaj!!!
Maki mają piękne pąki. Odsadziłam dla Ciebie.
Tosiu i tu bym się z Tobą nie zgodziła ;:185 , niedaleko mnie zaczęli stawiać apartamentowce tak to sie teraz nazywa-i nawet im schodzą mimo, że brzydkie okrutnie. Moga wiele rzeczy postawić...jakiś mini markiet, stacje benzynowa nie znam terenu to i pomysłów mało :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

EWCIU sama jestem ciekawa co tam postawią na razie karczują teren .Plany na zagospodarowanie tego terenu były od X lat .Miała iść droga szybkiego ruchu i nasz dom miał być zburzony , miał być szpital i ileż tam było wersji i nic sie nie działo przez lata .Dopiero teraz
JONATANKO miejmy nadzieję ,ze zostawia nas w spokoju ,ale czas pokaże ;:224 Leje od wczoraj i tylko między deszcze wpadam na ogródek pozbierać ślimory .Może jak zagospodarują ten teren będzie mniej owadów ,ale też i mniej ptactwa
TOSIA maczek się znalazł ,ale lichota okropiczna .Miejsce mu nie pasi i chyba wysadzę go gdzie indziej .Jak zostawiłaś to bardzo sie cieszę chyba go posadzę na nowej rabacie przy grilu .Mogłoby już przestać padać :evil:
MARYSIU co my biedni szaracy możemy zrobić .Teraz tylko porobić fotki dla potomności ,żeby prawnuki mogły zobaczyć jak kiedyś było
KRYSIU no właśnie szukałam Cię i nie znalazłam .W takich warunkach to nawet nie chce sie iść na ogródek, bo tam powinna być sielska atmosfera ,a nie ciągły huk i ryk silników

STASIU jaki okazały zaczyna już być buszowaty :;230 Powoli wyrywam niezapominajki ,żeby zrobić wolną przestrzeń dla innych roślin ,które wychodzą ,żeby się nie podusiły . :;230
KRYSIU no cóż ja poradzę ,ze tak mnie kochają te wszystkie gady .To tylko pojedyncze egzemplarze ,wiec zagrożenia nie ma .Dzisiaj znów obcięłam parę łodyżek z glistami w różanych pąkach .To bruzdownica pąkówka tak niszczy .Po woli dochodzę do wniosku ,że 1 róża na pewno opuści mój ogródek, a może i dwie .Nie warto trzymać takich róż ,z którymi każdego roku są te same kłopoty
JADZIU tam można i to też zjeść a także krupniok [kaszanka] czy gofry
DANUSIU jeszcze nie wiem na kiedy sie dziewczyny umówiły ,ale raczej na sobotę bo niedziela odpada
BEATKO niedługo zaśpiewamy piosenkę "kiedy znów zakwitną białe bzy " bo przy takiej deszczowej pogodzie zaraz będzie po nich
Obrazek
MAJKA najważniejsze ,ze Doktorki już siedzą w ziemi ,bo one najbardziej ucierpiały na przeprowadzce a nie chciała ich ścinać.
Ziemia tam teraz piaszczysto gliniasta nie taka jak była poprzednio taka sobie .Mam nadzieję ,ze teraz ruszą z kopyta .Dla nowo posadzonych roślin to wyśmienita pogoda .Mają kompost ,obornik i dodatkowo Rosahumus więc nie powinno im być żle .Będa podlewane gnojówkami to je trochę wzmocni
ANY cywilizacja, urbanizacja - życia polepszenie ...jednocześnie przyrody zniszczenie .Trafne słowa ,ale gdzie na stare lata będę sie włóczyć jak teraz ogródek mam pod nosem .Zbyt dużo pracy i kosztów poniosłam ,żeby to wszystko zostawić i zaczynać od nowa .Nie mam już sił ;:174 .Na razie zagospodarowałam teren po wykopach i nic nie usuwam na to przyjdzie czas .[obym nie musiała ]
MAŁGOSIU wszystkie róże mają już pączki jak jedna .Inne mają mniejsze pąki ta jest ewenementem
To jasnota od Irenki

Obrazek

Obrazek
Płonący Pieris
Obrazek
ANIU masz rację ,ze piwonie są bezobsługowe i ja też je uwielbiam no i mam trochę :wink: tych nowości na kwiaty których czekam z utęsknieniem
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »