Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ...
Re: Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ...
Maju ,nie wiem czy pamietasz,ale ja też miałam goldenkę i opłakiwalam ją ogromnie(17 lat u nas była )i już drugiego psiaka nie kupiliśmy.Zdjęcia ,gdy wącha lawendę, to calkiem moja Kama.To byl pies na rownych prawach z domownikami.
Na pociechę-może już ją masz?
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.201592
Na pociechę-może już ją masz?
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.201592
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju
ja patrzę na mojego ukochanego przyjaciela z miłością ale i troską bo coraz częściej i wyraźniej stają się widoczne u niego oznaki jego wieku i mijającego czasu

Maju, my pożegnaliśmy naszego cudownego laba w czerwcu ubiegłego roku. Ogromnie za nim tęsknimy... Podczas wspomnień pojawiają się na przemian łzy i śmiech, bo radości dostarcza nam do dziś. Retriwery są super
.

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Was kochani i bardzo dziękuję za wsparcie
Jadziu, Irenko, Julek, Majeczko, Asiu, Aniu, Monia, Ania, Dorotko dla Was róża posadzona ku jego pamięci.
liczę że urośnie taka duża jaki był Goldi
Aniu dzięki za różyczkę , mam tego Souvenirka choć dopiero ledwo odstawał od ziemi

Lecę dalej z różanym alfabetem bo mnie zastanie wiosna a nie skończę.
Stanwell Perpetual kupiona w donicy i pierwszy rok nawet ładnie kwitła, potem przeprowadzka i znowu ładnie się zabrała za kwitnięcie tylko ta jej cecha udawanie płożaka mnie dobija, chyba wcisną za nią jakiegoś chudzielca żeby robił za tło a ją zostawię na ziemi, jest to bardzo wkurzające a ma takie śliczne kwiatuszki.
22.05.
31.05.

ten śliczny środeczek

17.11.

Sympathie tak bardzo chciałam pnącą czerwoną że uzbierałam ich sporo a Sympathie aż 3 sztuki, jedną w zeszłym roku wywaliłam, zostały 2 i jakby padły wcale bym nie płakała, co z tego że ma:
piękny pąk

szlachetny kwiat

skoro wygląda jak drapak z gołymi nogami
to jedna

a to druga

kwitnie tylko do końca sierpnia, ostatnie kwiaty

Podsadzam ją czy się da ale i tak mnie wnerwiają

Jadziu, Irenko, Julek, Majeczko, Asiu, Aniu, Monia, Ania, Dorotko dla Was róża posadzona ku jego pamięci.

Aniu dzięki za różyczkę , mam tego Souvenirka choć dopiero ledwo odstawał od ziemi
Lecę dalej z różanym alfabetem bo mnie zastanie wiosna a nie skończę.

Stanwell Perpetual kupiona w donicy i pierwszy rok nawet ładnie kwitła, potem przeprowadzka i znowu ładnie się zabrała za kwitnięcie tylko ta jej cecha udawanie płożaka mnie dobija, chyba wcisną za nią jakiegoś chudzielca żeby robił za tło a ją zostawię na ziemi, jest to bardzo wkurzające a ma takie śliczne kwiatuszki.
22.05.
31.05.
ten śliczny środeczek
17.11.
Sympathie tak bardzo chciałam pnącą czerwoną że uzbierałam ich sporo a Sympathie aż 3 sztuki, jedną w zeszłym roku wywaliłam, zostały 2 i jakby padły wcale bym nie płakała, co z tego że ma:
piękny pąk
szlachetny kwiat
skoro wygląda jak drapak z gołymi nogami
to jedna
a to druga
kwitnie tylko do końca sierpnia, ostatnie kwiaty
Podsadzam ją czy się da ale i tak mnie wnerwiają

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majeczko - co to za piękna psina była, aż mi się łzy zakręciły...
A Sympathie, mimo tych gołych nóg chyba jednak warto mieć; ten kwiat to skończona doskonałość, taki do położenia pojedynczo na środku tortu

A Sympathie, mimo tych gołych nóg chyba jednak warto mieć; ten kwiat to skończona doskonałość, taki do położenia pojedynczo na środku tortu

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Mam zamiar zamówić na jesień Golden Wings.
Sympatię dostałam-nigdy nie wyglądała przyzwoicie. Teraz przesadziłam ją po raz trzeci i mam nadzieję, że choć kilkoma kwiatami zakwitnie
Sympatię dostałam-nigdy nie wyglądała przyzwoicie. Teraz przesadziłam ją po raz trzeci i mam nadzieję, że choć kilkoma kwiatami zakwitnie

-
Małgosiu mnie co jakiś czas łzy same cisną się do oczu ale staram się panować bo nic nie wróci tego co się stało.
Dlatego też nie chcę żadnego psa w domu bo u nas wrota 'muszą' być otwarte, nawet ludziska się do tego przyzwyczaili i jak są zamknięte to sami sobie otwierają a jak Max jest puszczony na plac to w panice uciekają.
Sympathie kwiat ma szlachetny ale drugi raz bym świadomie jej nie kupiła.
Ewuś Golden Wings powinna u Ciebie dać radę bo to strefa 4b.
"Darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda" ale skoro nie chce kwitnąć wcale to może jednak się pożegnacie.

Dlatego też nie chcę żadnego psa w domu bo u nas wrota 'muszą' być otwarte, nawet ludziska się do tego przyzwyczaili i jak są zamknięte to sami sobie otwierają a jak Max jest puszczony na plac to w panice uciekają.

Sympathie kwiat ma szlachetny ale drugi raz bym świadomie jej nie kupiła.

Ewuś Golden Wings powinna u Ciebie dać radę bo to strefa 4b.
"Darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda" ale skoro nie chce kwitnąć wcale to może jednak się pożegnacie.

- ewamaj66
Widziałam ją u Sipa
Natomiast Sympatia niech sobie rośnie-nic nie będę przyspieszać.

-
Ewuś jesienią kupiłam u Sipa Golden Wings dla córki. Składaj zamówienie bo podobno Gosia będzie zamawiać już w kwietniu.
The Fairy jedyna na pniu, miała być ozdobą wejścia a raczej stała się straszakiem, zapowiadała się ładnie w lipcu

Potem złapała grzyby, przędziorki i co tylko możliwe i straszyła podciętym kikutem. Teraz już się puszcza w piwnicy i zastanawiam się czy ją wyciągnąć do lepszego światła i czy może już ją czymś opryskać profilaktycznie.
Therese Bugnet już dwulatka ale pierwszy raz kwitła, choć ma śliczne kwiaty ale stanowczo ma ich za mało i słabo powtarza, może jak się rozrośnie to będzie z niej pociecha.
27.05.

23.06.

28.07.

29.08.

The Fairy jedyna na pniu, miała być ozdobą wejścia a raczej stała się straszakiem, zapowiadała się ładnie w lipcu
Potem złapała grzyby, przędziorki i co tylko możliwe i straszyła podciętym kikutem. Teraz już się puszcza w piwnicy i zastanawiam się czy ją wyciągnąć do lepszego światła i czy może już ją czymś opryskać profilaktycznie.

Therese Bugnet już dwulatka ale pierwszy raz kwitła, choć ma śliczne kwiaty ale stanowczo ma ich za mało i słabo powtarza, może jak się rozrośnie to będzie z niej pociecha.
27.05.
23.06.
28.07.
29.08.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Majeczko...
Piękne wspomnienia...a to zdjęcie gdy wącha lawendę..bezcenne 

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Majeczko, zaglądnij do mnie. Wkleiłam fotkę dla Ciebie
- mam nadzieję, że się spodoba.

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Oglądam i czytam z zapartym tchem

Skusiłam się na pienną Swany, podwójnie szczepioną, czyli ma ładnie zaczepioną koronę.
Będzie rosła w bardzo dużej donicy na tle niebieskiego świerka i jodły kalifornijskiej.
Mam nadzieję, że ładnie będzie witać wchodzących do ogrodu. Na zimę będę musiała ją
przesadzić do gruntu, ale.... coś tam wymyślę. Teraz się cieszę

- ewamaj66
Teresa ma piękne pędy, więc zawsze ozdobnie wygląda
U mnie trudno nazwać powtarzaniem to, co robiła-na końcach pędów wiązała coraz to nowe kiście kwiatów. Nie była to burza, ale kwiaty pojawiały się do początku września (te już pojedynczo)-i wciąż pachniały (co sprawiło mi wielką przyjemność, bo nieczęsto odczuwaną
). Zastanawiam się, jak by się zachowała, gdybym jej co jakiś czas nie wycięła przekwitłych (nie umiem się opanować-jak już wychodzę z sekatorem, tnę, co zobaczę
).
O zamówieniu wiem, ciągle przebieram. Teraz sobie choruję, więc na pewno znajdę czas na zastanowienie się

O zamówieniu wiem, ciągle przebieram. Teraz sobie choruję, więc na pewno znajdę czas na zastanowienie się

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Pąki i kwiaty sympatii bardzo mi się podobają , skoro drapak to może fajnie by wyglądała gdzieś na większej rabacie z tyłu a z przodu przed nią jakaś krzaczasta ? Naprawdę zachwyca mnie jej kwiat i cieszę się że ja pokazałaś