Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Na korzyść Veilchenblau trzeba zaliczyć fakt, że nie wymarzła, tylko straciła pąki. To jeszcze nie tak źle, a u Ciebie przy łagodniejszym klimacie i posadzeniu w zacisznym miejscu może być całkiem dobrze. Ma dobrą, 4 strefę :D Myślę, że możesz zaryzykować. Posadź od razu przy niej moją ulubienicę-New Dawn. Ładnie razem wyglądają, a ND kwitnie na jednorocznych pędach przez cały sezon, więc zawsze jakieś kwiaty będą :D New Dawn ma 5 strefę. Na pewno specyfika kwitnienia powoduje, że ND lepiej się prezentuje po ostrej zimie-cięta do ziemi w ciągu sezonu odrasta i kwitnie jak szalona :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krystianie zauważyłem, że kwiatki cebulowe szybciej wychodzą w miejscu gdzie były przykryte liściem, nie kupką a pojedynczym, mam kilka takich miejsc w ogrodzie :D
Hanka pisanka Witaj w moim ogrodzie, bardzo się cieszę, że zajrzałaś :tan Drzewkami się nie martw, gałąź to nie ręka - odrośnie :D A takie małe drzewka to wolałbym formować w inny sposób niż przycinanie - np przez przyginanie gałązek do poziomu.
Marysiu Maska Oby Ci prądu nie zabrali po lodowym deszczu, jeszcze dzisiaj śnieg do tego. Jesteś na najlepszej drodze do bycia odciętą od świata przez warunki pogodowe ;:306 Ale trzymam kciuki żeby tym razem nic się nie stało. ;:333
Romku Pamiętam jak w zeszłym roku w maju były mrozy i lodowy deszcz, w okolicy wszystko umarzło a u mnie tylko młodziutkie liście na orzechach, temperatura zatrzymała się na -0,3*C, w okolicy było sporo zimniej. Na szczęście zawsze jakoś mnie omijają takie niebezpieczne mrozy wiosenne.
Bogusiu woj a próbowałaś ją przyciąć? Może ma za ciężką koronę i pieniek nie daje rady? Ogólnie wierzby nie są długotrwałe, Hakuro nishiki też krótko żyje.
Ewamaj A czy ND pachnie mocno? Tylko one właśnie nie będą w zacisznym miejscu, będą na pełnym wygwizdowie, na pniu od moreli w sadzie.
Marysiu Maska toż to kot hitlerowiec ;:oj Bałbym się takiego w domu trzymać ;:306
Właśnie przestał padać śnieg, padało od północy.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Trzymaj, trzymaj! Cięcie poszło w las....
Kup ND będziesz w Klubie Miłośników ND !
A mnie się Hitlerka podoba :lol:
Miłej niedzieli u mnie dalej bez śniegu!

-
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu mnie też się kotka podoba tylko ma taki groźny wygląd :D Chyba prądu zamiast zabraknąć to masz trzykrotnie więcej (sądząc po wpisie) :;230 :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hitlerka jest super :D
Z zapachem mam problem-wyczuwam tylko te najsilniejsze. Sąsiadka zapewnia, że ND pachnie owocami :roll: Za to kwitnie przez cały sezon i będziesz miał piękny widok na morelę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mają ludziska fantazję w nadawaniu kotom imion, Hitlerka ;:oj , coś takiego.
Ale zjawisko pogodowe Ci się trafiło. U nas czegoś takiego, jak lodowy deszcz nie było.
Rzeczywiście świat wygląda niesamowicie ;:154. Dla fotografa gratka nie lada.

:wit Jagoda
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niekiedy imię samo przychodzi-kwestia wyglądu (Chudzinka) albo zachowania (Łasica) :D Miałam też kota darowanego w ostatniej woli-Legat go nazwałam. Przeżył ciotkę o 9 lat.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

U nas biało, bielusieńko i nadal sypie... Żadnych lodowych deszczy nie było ;:185 Szkoda, bo bardzo widowiskowo to wygląda, zdjęcia bardzo oryginalne ;:63

U mnie New Dawn, przemarza co roku do kopca, ale odrasta i kwitnie pięknie na jednorocznych pędach. Zapachu zbyt intensywnego jednak nie ma.
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:;230 :;230 :;230
Już poprawiłam nie wiem dlaczego, ale czasem widzę że się tak dzieje. Poszłam specjalnie do ogrodu i nie ma to nic wspólnego z lodem z 2010 roku, ale szklanka jest!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapomniałam Ci powiedzieć-posadź Therese Bugnet :D Wielki, pachnący krzak, sadzi się go z daleka, żeby wygodnie podziwiać, nie trzeba ciąć, bo nie przemarza, zimą ma czerwone pędy, ładnie kontrastują ze śniegiem.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewamaj Jak ja bym chciał wyczuwać tylko najsilniejsze zapachy. Niestety mam bardzo dobry węch, który wielokrotnie mi przeszkadza. Ludzi rozpoznaję po zapachu, niestety pot lub inne smrody też wyczuwam. Najgorzej jak kogoś poznaję i wtedy pachnie nieładnie, już ten zapach doczepi mi się do tego człowieka na całe życie, nawet jeśli go już nigdy nie wyczuję od niego. Przekleństwo z tym węchem ;:185
Jagódko ale Hitlerka i tak nie przebije imieniem diabelskich imion kocich Marysi Amby ;:306
Ewamaj Z nazywaniem moich też tak było. Diablik bo jest podobny do diabła, Darmokot bo przyplątał się pierwszy raz gdy miałem grila jako darmozjad, a że to nie zjad a kot więc został Darmokotem, Emilka jak usiądzie i podwinie łapki pod biust to jest podobna do takiej jednej Emilki, Sępik sępił jedzenie od pracowników, Tojotka ma długie nogi i wygląda jak tojota terenówka na wysokich kołach. Jedynie Alik nie miał imienia, które by się z jego wyglądem kojarzyło. Dostał je po pewnym kocie związanym z polityką (nie żebym był fanem polityki ale kotek imię miał fajne :D ). Ogonica miała długi ogon a Gadzior miał gadzi charakter.
Marysiu Mufka Jeśli New Dawn nie pachnie mocno to z niej rezygnuję - chcę, żeby zapach roznosił się na cały sad ;:oj
Marysiu Maska Uważaj na tej szklance żebyś orła nie wywinęła, niedługo będzie ciepło i trzeba się za robotę brać ogrodową więc szkoda by się było poobijać :wink: U mnie na szczęście pod śniegiem nie ma lodu.
Ewamaj Jeśli on tak mocno pachnie i nie marznie, jeszcze ma czerwone pędy to może się na niego skuszę :roll:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Najsilniej wśród moich róż pachnie Rose de Resht, ale i Teresę mogę powąchać :D Czasami to moje upośledzenie jest wygodne, bo omija mnie wiele nieprzyjemności :wink:
Imiona kotów amby są ładne, czasem na swoje zwierzęta wołam:"Bubeczki" ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michale!
witam poniedziałkowo życząc dużo słoneczka...mimo powrotu zimy.
U mnie napadało około 10 cm śniegu...a o 8:00 termometr wskazywał -5C.
Pozdrawiam! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu u mnie też leży snieg ale nie dużo, dziś i wczoraj przechodziły śnieżyce ale jest ciepło i wszystko się topi.
Z najnowszych prognoz wynika, że w czwartek i piątek Polskę południowo-wschodnią czeka śnieżny armagedon ;:oj U mnie zapowiadają 45-50 litrów ;:138 Nie jest ta ilość pewna na 100% gdyż opady będą za sprawą niżu włoskiego, a trasy niżów włoskich są bardzo niepewne, niektóre prognozy wskazują, że przesunie się bardziej na południe i wtedy najbardziej oberwie podkarpackie. Ja jednak obstaję za pierwszą wersją, najbardziej miałyby dostać Jura, kieleckie i środkowe lubelskie :wink: Tak na zakończenie zimy by się przydało ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale pewnie wiesz, że ludzie z takim węchem są wykorzystywani przy produkcji perfum (zapachów) to rzadki dar i trzeba było go wykorzystać :lol: Czytam Twoje prognozy i powiem Ci że mam kolegę z LO który od ponad 20 lat jest w USA teraz w Stanie Illinois i jak mi pisze o swojej pogodzie to ja za parę dni też taką mam a on właśnie zastanawiał się czy kupić gondolę :shock: . No to czekamy na koniec tygodnia! Dzisiaj spadł cały lukier z drzew - jakby ktoś szklanki tłukł o ziemię!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”