Ogródek Gosi cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 9

Post »

Kasiu, tęskni się nam do ogrodu, a przede wszystkim chyba do koloru. No i słonka. Ja chyba też funkcjonuję na baterie słoneczne. Jak świeci od razu inny humor. No i mnie męczy zimno. Chciałabym już zrzucić kurtkę.
Kasia jednak my twarde kobiety jesteśmy i damy radę. ;:215

Gosia, masz w 100% rację. Ja tęsknię za tymi taczkami tak samo jak za kwiatami. Najgorsze, że tu nie zapowiadają większego ocieplenia. A tak chciałabym takie 10 stopni.
Za duże mam wymagania?
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiulek, Twoje wymagania nie tylko nie są duże, ale wręcz minimalne jak dla mnie :) 10 stopni na plusie...przecież to nie 6 w totka... chociaż nie powiem... też by się przydała ;:306
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Dziewczynki :wit
Jeszcze tak ze dwa tygodnie i czuć będzie calkiem inne powietrze ;:108 ja uzbrajam się w cierpliwość ;:173
Pozdrawiam
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Gosiu przepięknie napisałaś Adriannie z zmianach w ogrodzie i o szczęśliwym dzieciństwie z dużym ogrodem.
Gosiu ;:167 , ja kiedyś myślałam, że jak coś raz posadzę to na amen. I kiedyś chciałam żeby tak było. Ale z czasem i moje podejście się zmieniło i rośliny je zweryfikowały. I dobrze.... dla mnie ta zmienność jest jednym z uroków naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosiu, już na początku marca będą temperatury o jakich marzysz ;-)? Zobacz prognozę 8-)
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

robaczek_Poznan pisze:
sweety pisze:(...) Oby już przyszła wiosna, bo to zmęczenie jest dla mnie męczące :(
Jakbym przelała własne myśli na klawiaturę to nie ujęłabym tego lepiej...pewnie ze zmęczenia ;:131

Ktoś tu czyta w moich myślach ;:333

Właśnie zamknęłam duży projekt i jestem wypompowana. Jeszcze czekam na ocenę ale już mi wszystko jedno. Od tygodnia to była pierwsza noc, którą spałam jak zabita. Pewnie dlatego też że M wrócił do domku na Walentynki :tan

Bardzo mi się podoba jak opisujecie pracę w ogrodzie. Też tak czuję ale nie umiem wyrazić. Jak idę do ogrodu to najlepiej żeby nikt się do mnie nie odzywał, jestem sama w swoim świecie lekko oderwanym od rzeczywistości. ;:306 Wracam do realiów przy kasie w ogrodniczym ;:170

Weekend ma być ciepły, potem znów lekkie ochłodzenie ale myślę że już z górki. Wyjęłam pierwszy pojemnik z cebulkami i robię przegląd i sadzenie do doniczek. Jeszcze nie podlewam, żeby nie pobudzić za wszcześnie do wzrostu ale myślę że od marca już będzie można :heja
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

U mnie przesadzanie, to normalka :lol: Chabazie nie maja ze mna lekkiego zycia ale jak juz kiedys mowilam, ja nie "maluje" ogrodu jak to Gosiek poetycko napisala, tylko mebluje :;230
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Gosia wcześniej czy pożniej ocieplenie przyjdzie .
Ważne że dzisiaj Walentynki, dużo słodkości ;:196 ;:167
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo podobało mi się Twoje porównanie ogrodu do obrazu :D I prawda, że nie na sprzedaż-tylko mój i może sobie rosnąć wszystko,co zechcę, a w właściwie wszystko, co zechce :roll:
Dzisiejszy i następne dni planuję spędzić nadal w łóżku. Pogoda linkowana przez Kasię wygląda nieźle jak na marzec :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Gosiu :wit
nie wiem czy to jakiś chwast , ale chyba nie :D jedna z trawek puściła coś zielonego , jedno źdźbło :tan :tan
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Małgosiu, ja dzisiaj założyłam kalosze i łaziłam sobie wokoło domu, popatrując tu i ówdzie. Nawet jakieś pierwsze suche badylki ścięłam. Od razu humor mi się poprawił ogromnie :D A w ogóle to u mnie jakaś ptaszyna nadawała od rana do południa aż miło. Śnieg jeszcze lezy, ale już jest prawie przedwiośnie. Jakoś moi drodzy przetrwaliśmy tę zimę, :heja bo już z pewnością nie czekają nas żadne przykre przymrożenia...
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Wandziu, wraz z twoim wpisem powiało przedwiośniem i optymizmem na przyszłość ;:196
Też spacerowałam po ogródku, głównie oglądając róże, ale nie tylko.
Oczar juz zaczyna, ciemiernik bordowy pokazał paki, a banda wróbli łobuzowała cały ranek w żywopłocie.

Małgosiu, a ja mam pierwszy w życiu od zawsze wymarzony ogród.
Jako dziecko z zapałem pomagałam pielić i pielęgnować ogród sąsiadce, w czasie wakacji robiłam to w ogrodzie cioci chrzestnej.
Nareszcie mogę w swoim ;:167 . I czasami trudno mi jeszcze uwierzyć, że marzenia takiej rangi mogą się spełnić :shock:
Stąd pewnie ta moja pazerność na wszelką zieleninę ;:170
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bardzo długo mnie nie było. Czas jak zwykle leci mi przez palce. Pewnie zaraz znowu będę uciekała, bo m. wraca, więc trzeba się nim zająć :D

Gosia, moje wymagania skromne? Wydaje mi się, że w obecnych warunkach wręcz powiedziałabym, że zbyt duże. Dzisiaj przeszłam się po ogrodzie, ale ziąb wygonił mnie do domu. A takie 10 stopni pozwoliłoby już na prace w ogrodzie. Jak mnie już ręce świerzbią, żeby posprzątać badyle. Ale temperatura nie pozwala.
Zagrałam w totka. Może coś z tego wyjdzie :D

Justynko, jak patrzę na długoterminową, to jakoś tego ocieplenia nie widzę. I to chyba zaczyna mnie dołować, bo w sumie nie jest zimno, ale ile można to znosić? Chyba ta łagodna zima mnie rozbestwiła. Chcę więcej ;:65

Asiu, chyba musiałam mieć wtedy jakiś melancholijny nastrój :D
Prawda, że nie chodzi o sam wygląd ogrodu, ale też o satysfakcję, że się coś samemu zrobiło? I o to, że można coś kształtować według własnego uznania?
Mnie jeszcze podoba się to czekanie, co z tego co posadziliśmy wyrośnie. To tak jak z dziećmi. Bo jak czuję, że ogród to moje dziecko, o które dbam i pielęgnuję. A to wiąże się z kupowaniem nowych strojów, przebieraniem itp. :D

Kasiu, u mnie wcale nie zapowiadają takich temperatur. Ty jesteś w uprzywilejowanej sytuacji. Dalej na zachód. Z tej mojej strony zawsze było gorzej :roll:

Jolu, cieszę, się, że mogłaś się w końcu wyspać. To chyba dla mnei jest jedno z ważniejszych rzeczy, ale ostatnio nie sypiam dobrze. Nie to, że mam jakieś zmartwienia. To chyba starość :?
Ciągle śnią mi się jakieś głupoty,które wybudzają mnie ze snu, nie mówiąc o moim psie, który tylko czyha na to, aż zacznę się kręcić na łóżku i już jest gotowy do wstawania.

Jula, to meblowanie to też fajne określenie. Może nawet lepsze od obrazu, bo faktycznie my z tymi roślinami biegamy jak z meblami. Ciągle coś jest do przestawienia :lol:

Helenko, bardzo dziękuję, za życzenia. Niestety mnie nie było dane złożyć ich nikomu z Was.
Ocieplenie przyjdzie, ale dlaczego tak późno? :wink:

Ewa, jednak choroba nadal Cię trzyma. Niedobrze. Z tą pogodą to myślę, że niestety tak dobrze nie bedzie. To pogoda prawdopodobnie dla zachodu, a tam zawsze cieplej,.

Bożenko, ciekawa jestem co to za trawka. Podpisałaś, gdzie co wysiałaś?

Wandziu, u mnie śniegu prawie nie ma. Masz więcej optymizmu ode mnie. Ale bardzo dobrze, że piszesz o swoich odczuciach, bo od razu i mnie się lepiej zrobiło. Ptaki faktycznie jakby wyczuwały już wiosnę, ale z prognoz wcale jej nie widać.

Justynko, ja wcale nie ciągnęłam do pracy w ogrodzie. Moi rodzice mieli działkę ROD. Nie cierpiałam tam chodzić. Tutaj to zupełnie co innego. Może to wynika z mojej zachłanności na cały ogród? Może ja muszę go mieć wyłacznie dla siebie? Stąd te konflikty z m.

Ciąg dalszy lata

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jakie mamy podobne letnie obrazki ;:oj
Jak z mojej 'ognistej' ;:224
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Małgosiu mnie ta pogoda też nie nastraja optymistycznie. Takie nie wiadomo-co. :wink: Najchętniej to bym przespała, chyba mnie przesilenie wiosenne dopada. ;:306 Pociąg do kawy i ;:41 Aha i jeszcze zakupów. Właśnie kupiłam i zakładam drugie akwarium. :;230 Jeszcze żebym miała pociąg do sprzątania. ;:224
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”