Ogródek Robaczka cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 5

Post »

Zaglądam do Ciebie regularnie, czytam uważnie wpisy, a tak jestem ostatnio zamotana, że przegapiłam odliczanie ;:202 A tu coraz mniej do wiosny ;:138
Książek zazdroszczę, ogród podziwiam, ale zamiast kominka wolę mruczące koty :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko, u mnie warunki klimatyczne nieco łagodniejsze, więc ciężko mi powiedzieć, które są najbardziej wytrzymałe, ale AniaDS pisze o terminatorkach na swoim blogu, może spośród nich coś wybierzesz? Z tych najsilniejszych u mnie, zachwycający jest Louis Odier, choć mam go dopiero pierwszy sezon. Większość róż u mnie to ubiegłoroczne lub tegoroczne nabytki, więc w kwestii zimowania niewiele podpowiem. Z pastelowych, dla mnie absolutną królową jest... Pastella ;:173

Louis Odier
Obrazek

Pastella
Obrazek

Obrazek

Bożenko, witam w moim ogródku :wit Dziękuję za serdeczne słowa pod adresem ogrodu, bardzo mi miło, że Ci się podobają rabatki i kompozycje, choć to jeszcze młode nasadzenia. Elementy architektury ogrodowej to dzieło okolicznych kowali, nie mojego M :lol:
Dorotko, przejrzę książeczki i poszukam ceglanych ścieżek dla Ciebie ;:196
Sweety, lektura brzmi zachęcająco! Sweet Pretty powiadasz? A jakże! Musisz ją mieć słodziaku ;:138
Ewcia, odliczamy powolutku, ale w gromadzie jakoś raźniej i szybciej zleci :tan Każdy lubi to co ma najlepsze :D Pogłaskaj kotki ode mnie, miłego!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Kasiu te które proponujesz są śliczne. Dziękuję za namiary do Ani, popatrz mam do niej rzut beretem, mieszkamy ok 25km od siebie, znam Ją osobiście, muszę się uśmiechnąć i poprosić o poradę. Jej bloga dokładnie poczytam na pewno coś wybiorę mam na to całą zimę :;230
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

fiu fiu....ale prezenciki ;:oj będziesz miała co czytać :D
ja na Mikołajka co prawda dostałam słodycze ale dziś kupiłam sobie 2 małe cyprysiki.......jako taki skromny prezencik :;230 tata o mało nie padł jak je zobaczył w koszyku......spojrzał na mnie tylko znacząco i pyta: hmmmmm.....ale chyba nie masz ich zamiaru iść sadzić na działkę, prawda? bo działkę to sobie jak na razie wybij z głowy......bo śnieg i mrozy i nic nie ma tam do roboty......a ja na to: no nie, one to do domu, jako choinki zaś czemu działkę mam sobie wybić.....będę chodzić by popatrzeć co i jak.......tata się tylko złapał za głowę i powiedział do mamy, że on już nie ma więcej pytań bo jego córka oszalała :;230 ale i tak kupił mi te cyprysiki :lol:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Moja bratowa kupuje masę takich cyprysików w kompozycjach świątecznych. Zawsze po zimie je wyrzucała, ale jak się o tym dowiedziałam, to je biore od niej. Mam już chyba z 8 lub 10 takich - pięknie rosną sobie w ogrodzie. Zawsze tylko muszę pozbawić je przyklejonych gwiazdek, bombek i przez jakiś czas mają brokat :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobry pomysł z tymi cyprysami dziewczyny ;:215
Ja też zastanawiam się czy jakiegoś iglaczka nie wsadzić do donicy...może mi coś wpadnie jutro w ręce :lol:
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Trudno mi będzie głaskać małego kota, bo siedzi mi na plecach :roll: I mruczy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

W B. są i dzięki temu można sobie zrobić coś niepowtarzalnego, a potem iglaczka wsadzić w ogródku ;:138 Spokojnie rosną nawet po takim traktowaniu, jak mojej bratowej :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasia, miałas rację. Pada od rana i u mnie. Całe szczeście.Nie wiem czy mimo wszystko nie polatam z łopatą i z trawnika nie zgarne śniegu na rabaty.
Tak zrobiłam w poprzednią zime i całe szczeście, bo to był bardzo marny śnieg, więc dodatkowe okrycie przydało się roślinkom
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Aniu - sweety jak tak samo robię już od 4 lat....kupuje taką choinkę czy właśnie cyprysika i trzymam go przez zimę w domu, potem dostaję nową doniczkę i ma kurację odstresowującą zas wiosną na działkę ;:oj
jeden z takich maluszków już ma 4 latka a jaki ładny jest ;:oj

oooo Kasiu, czyżbyś jutro się wybierała na giełdę? ;:224
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ale super lekturka ;:138
Taki "domyślny" Mąż to skarb :D
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Kasiu chciałabym się dowiedzieć coś więcej o tych różach Aphrodite, Pomponella, Louis Odier czy chorowały u Ciebie, jak rosną bo szalenie mi się podobają i planuję ich zakup na wiosnę ale na razie zbieram info :wink:
będę wdzięczna za wszystkie sugestie ;:167
udanego dnia :D
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

U mnie działka zarasta poświątecznymi świerkami...
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry :wit
Wyspałam się za cały tydzień i od razu humorek mam pierwszorzędny :D
Po porannej kawce wyjrzałam za okno z aparatem i ustrzeliłam ogród w zimowej aurze..Zdjęcia będą po południu.

Gosiu, dzisiaj mam zamiar okryć magnolie i glicynie, otrząsnąć śnieg z cyprysa i przy okazji odśnieżania wejścia zrzucę śnieg na róże.
Marta, na giełdę jadę w przyszły piątek, przyjeżdża moja mama i będziemy ubierać domek na święta ;:65
Ave, mój M widział nie raz jak przeglądam te książki na Amazonie i wrzucam to i owo do "koszyka" więc po prostu zrealizował wish-list :uszy
Boniu, Pomponella, Aphrodite i Louis Odier to jedne z moich faworytek, zerknij tutaj. Wpisując poszczególne nazwy w wyszukiwarkę moich poprzednich wątków znajdziesz sporo zdjęć, ale poszukam jeszcze kilku dla Ciebie ;:196 Żadna z tych róż u mnie nie chorowała, a kwitły bardzo obficie, pomimo, że mam je dopiero pierwszy sezon.
Asiu, ja nie mam zwykle choinki w domu, bo święta spędzamy wyjazdowo-rodzinnie, ale może w tym roku posadzę jakąś na tarasie do donicy ;:173

Choć zima w pełni, nie zapominajmy, że do 1 marca pozostało jedynie..... 82 dni!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tutaj powstaje różanka ;:170
Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Wspaniałe zieleniutkie fotki ;:333
Masz bardzo dużo roślin bardzo ładnie wkomponowanych w całość ;:304
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”