Dzień dobry wszystkim
Dzisiaj założyłam sweter, dołożyłam szal (
pashminę, hehe) i jest mi ciepło... przeżyć dzisiejszy dzień i będzie trochę wolnego
Majeczko, wszystko fajnie z tym deszczem - oczywiście, że jego dobroczynne działanie widać we wzroście roślin... tyle tylko, że przy tym jest strasznie zimno! Możliwe, że marudzę, postaram się nie narzekać na aurę

Co do nasadzeń różanych, to planuję pogrupowanie kolorystyczne... jeśli mi się to uda z głową zrobić, to będę miałą stonowane kolorystycznie rabaty, na czym bardzo mi zależy, bo w obecnym chaosie źle się czuję ;-))
Małgosiu, do Szmita nie wybiorę się w ogóle - niestety tak mi się ułożyło... najprawdopodobniej wpadnę tylko na wystawę Zieleń to Życie, w Wawie. Wyślę Ci w poniedziałek siewki, oki? Czytałam, że coś się rozleciało, a wydawało się że dobrze będzie... ech, szkoda!
Aniu, ja za deszczykiem nie zatęsknię ;-) ale za ciepełkiem owszem

Super prognozy, oby się sprawdziły
Gosiu, sądzę, że jeszcze niejeden ładny i ciepły dzień będzie nam sprzyjał... ja nie funkcjonuję w taką pogodę jaka jest ostatnio... śpię na stojąco.
Ano zakupiłam takie mega-pack i już się nie mogę doczekać przesyłki
MaGorzatko, ok, już nic nie mówimy o tym zimnie, bo jeszcze mama przeczyta i będziesz musiała podkręcać grzejniki ;-)) Wiesz, ja myślę, że możesz spróbować zrobić jej śliwkowe crumble - to się je na ciepło, mama będzie w siódmym niebie
Aspirinka zaczęła powtórnie kwitnąć, a pąków ma co niemiara!
Justi, życzę wyjątkowo ładnej pogody nad morzem zatem

wrzosy sfotografuję wieczorkiem...
Doris, jak mała się czuje i jak Twoje gardło?
Dominiko, o zakupie wrzosów pisałam wcześniej, wymieniając nawet odmiany - kary nie przyjmuję ;-)) Nie zamawiałam u Majewskich... z mojego źródła jedna sadzonka (z przesyłką) wyszła po 3,35zł - jak dla mnie świetna cena. No i będę miała wrzosy pączkowe, jakie chciałam, dzięki Twojej rekomendacji - dzięki!
Robaczku, mam w ogrodzie hibiscusa bylinowego, z którego jestem szalenie zadowolona - co roku mam ogrom kwiatów, a i krzak dorodny - prawie mojego wzrostu... teraz czekam na pierwsze kwiaty

Spróbuję z tym niebieskim, a co
Majutek, u mnie wrzosy i wrzośce trzymają się dobrze - zwykle okrywam świerkowymi gałązkami i jest ok, nie przemarzają. Teraz, jak dobrze pójdzie, będę miała prawdziwą polanę