Witaj Agnieszko u nas też upały i podlewanie to na chwilkę działa , roślinki bardzo się męczą.
Nie wiem co zrobię jak przyjdą zamówione krokusy , nie da się posadzić bo jest bardzo sucho i twardo .
U mnie Jan Paweł II także jeszcze nie kwitnie Rekompesuje mi za to clematis "Dzieci Warszawy". Muszę jednak przyznać, że gigantem jest w tym zakresie "Polish Spirit"- kwitnie niemal od posadzenia, cały czas i ma pełno kwiatów
Jolu jak tylko cyknę to wstawię....dziś robiłam zdjęcia, a nie zaszłam do drugiej części ogródka
Aniu często są niestety takie pomyłki....nie zawsze dostajemy to co zamawiamy....
Geniu może wreszcie troszkę popada......u mnie wczoraj zanosiło się na deszcz, było bardzo parno ...ale niestety nie spadła ani kropelka. Dobrze. że kilka dni wcześniej trochę popadało, to roślinki odżyły....
Aniu Polish Spirit to naprawdę mocarz, kwitnie nieprzerwanie od wiosny A Twój JP kwitł wiosną, czy jeszcze wcale w tym sezonie???
Madziu z Polish Spirit na pewno będziesz zadowolona, on kwitnie cały sezon....to naprawdę mocarz
Kilka dzisiejszych rozświetlonych upalnym słońcem widoków
Mój Jan Paweł II w ogóle jeszcze nie kwitł, ale zasadziałam go nie tak dawno temu. Dokładnie to dosadziłam go dla kontrastu do clematisa Westerplatte. Wszystkie moje clematisy są tegoroczne, bo to sprawka forum...Wcześniej myślałam, że nie są do utrzymania przez zimę... Tyle, że i Polish Spirit, Westerpatte, Dzieci Warszawy, Fryderyk Chopin i biały dzownkowaty (nie znam nazwy) kwitły i kwitną, to ten jakoś chyba nie zamierza...ALe poczekam cierpliwie
Agnieszko śliczne te dzisiejsze zdjęcia, taka soczysta zieleń i kolorowe kwiaty które jakby w ogóle nie były zmęczone tym brakiem deszczu. Hortensje to już spore krzaczki i zaczynają się pięknie przebarwiać.
No właśnie-jakby nie było sucho i upalnie takie soczyste kolorki.
Aga ja też chowam floksy za hortensjami lub liliowcami.U mnie żurawki porosły spore i muszę niestety przesadzić-no kto to widział aby marmelade miała 40-50 cm wzrostu?
Pozdrawiam.
Podoba mi się wzajemne przenikanie cienia ze słońcem , niczym taniec wśród kolorów tęczy . Aguś , moje języczki już przekwitają , a Twoje w pełni kwitnienia ....hortensja już wybarwia swe kwiaty ...widok nieziemski - prawda ?
Pełnia , albo zmierzch lata , a u Ciebie feeria barw ....cudownie - to lubię .
Pozdrowienia z Małopolski . Znów gorąco i ...ani kropli deszczu ...już rano podlewałam , wieczorem znów powtórka .
Agness, floksy swietnie komponują sie z hortensjami, super duecik na lato
Muszę je wreszcie posadzić u siebie, napatrzyłam się na nie na forum i dostrzegam ich urok jak nigdy dotąd