Mój Raj
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój Raj
Dziękuję Marzenko posłucham twojej rady i tak zrobię , jeśli pozwolisz będę się do ciebie zwracała o porady odnośnie warzyw,bo ja to taki początkujący ogrodnik 

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

- gracha
- 1000p
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Kontakt:
Ale pięknie , a daleko to od Bydgoszczy ? Lubimy z mężem jeździć i zwiedzać a to miejsce jest cudne !!!!!!!!!!
- gracha
- 1000p
Elu Dobrzyca znajduje się na trasie Koszalin - Kołobrzeg tak jak od Ciebie to około 200 km ze trzy godziny jazdy,naprawdę warto zobaczyć ten piękny ogród
- abcd
- 1000p
- Kontakt:
Będę szukać na mapie , można obejrzeć ogród a potem nad morze . Jak ja lubię ogrody i morze
A tu dwa w jednym 

- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Witaj Grazynko! Wczoraj rozmawiałam z mężem o wyprawie nad morze tak, aby zajechać do Dobrzycy. I jaka miła niespodzianka...utwierdzilaś mnie w przekonaniu, że warto tam się wybrać. Pozdrawiam cieplutko! 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- gracha
- 1000p
Bogusiu spędziliśmy z rodzinką w tym cudownym miejscu pół dnia,byliśmy oszołomieni różnorodnością roślin i kwiatów ,wybierzemy się jeszcze w porze kwitnienia róż,podobno dech zapiera,,więc
Bogusiu jedźcie i podziwiajcie

- abcd
- 1000p
- Kontakt:
Byłam już na ich stronie , lokalizacje znalazłam !!!!!!!!!! Latem jedziemy !!!!!!!!!!
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I my latem się wybierzemy, ale właśnie w porze kwitnienia kwiatów bym chciała, zieleń jest piękna, ale ja jednak lubię dużo kolorów 

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Grażynko masz rację-ogrody w Dobrzycy prowadza ludzie którzy kochają to co robią i jeszcze potrafią na tym zarobić:)
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Grażynko odpowiadałam już tu ale nie wiem czemu tego nie ma
Ogrody Hortulus były jednym z moich marzeń , w tym roku zaplanowałam wakacje tak aby móc je w końcu zwiedzić , jednak ogrody te znałam wcześniej jedynie z reklam (ponieważ to bardzo daleko ode mnie ) i w moim odczuciu zwiedzanie ich połączone z zakupami przyniosły mi małe rozczarowanie. Już piszę czym i dla czego, ogrody na reklamach wyglądają na większe niż są w rzeczywistości , są piękne to fakt ale nie tak duże jak sobie wyobrażałam , oferta roślin i ich ceny odbiegają też bardzo ad tego co można wyczytać w internecie na stronach promujących te ogrody . I jeszcze jedno była tam cała masa kotów od dorosłych po małe i może ja " psiara" nie zwróciłabym na to uwagi ale moja córcia "kociara" aż płakała , wszystkie koty były chore ,oczka miały tak zlepione ropą że ledwie widziały . Mnie podobały się bardzo w rozarium obrzeża strzyżone z żywopłotów , ogród francuski i kilka innych roślin czy miejsc . Natomiast najbardziej rozczarowała oferta, gdzie bym nie czytała promują się jako producenci azali Gandawskich ale ani tych ani żadnych innych nie mieli jak byłam w ofercie sprzedaży

- gracha
- 1000p
Monisiu ja byłam w Dobrzycy wyłącznie w celu rekreacyjno wypoczynkowym wtedy nie miałam jeszcze działki,teraz na pewno rozglądałabym się żeby coś kupić ,a swoją drogą to żadnego kota tam nie widzieliśmy nie wiem w jakiej miejscowości byłaś,że tyle ich było
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Kochana w tej samej co Ty:) ja oglądałam rośliny córcia koty , ich przy wyjściu najwięcej było i jeden czy dwa ciągle przed sklepem siedziały
- gracha
- 1000p
Może ja byłam tak zapatrzona w rośliny i kwiaty że ich nie widziałam a do sklepu nie wchodzilam