OLU ,ja też już się strasznie za wszystkimi stęskniłam .Niby widujemy się w innych wątkach ,ale to nie to samo ,jak pisze się bezpośrednio do siebie .Liczę również na spotkanie na Gardenii .To już tuż ,tuż .
Wawrzynki sprawdziłam .Wypuszczają listki ,więc kwitnienia nie będzie .
PRZEMKU ,co do oczara ,to jest dekoracyjny wtedy ,gdy kwitnie ,czyli zimą ,lub na przedwiośniu ,oraz jesienią ,gdy liście nabierają pięknych barw .W sezonie nic nadzwyczajnego.Liście zielone podobne do leszczyny .Trudno mi teraz gdzieś wykopać fotki ,ale w necie na pewno ich nie brakuje .
DANUSIU ,jeśli musisz przesadzić, to może lepiej zrób to dopiero po kwitnieniu .Szkoda stracić kwitnienie .
SWEETY-ANIU ,kupilaś już oczar ,czy dopiero masz zamiar

.Jeśli dopiero planujesz kup sobie o pomarańczowych ,lub czerwonych kwiatach ,są bardziej okazałe ,tylko ,że niestety dużo droższe .Chociaż żółty też nieźle się prezentuje .
COMCIU ,chyba musisz założyć bryle ,bo nie wierzę ,żeby twoje cebulowe jeszcze się nie pokazały .Chyba ,że ich nie posadziłaś i jeżdżą w samochodzie ,albo leżą w altance .
Jesienią nie sprzątałam w ogrodzie ,dodatkowo większość roślin pookrywałam ,więc roboty mam od groma .Wydaje mi się jednak ,że na to jeszcze za wcześnie .Jeszcze może nieźle przymrozić .Nie chcę też ,już ucinać suchych badyli ,bo przynajmniej wiem ,gdzie co rośnie ,a jak wysprzątam ,to zanim wzejdzie to czy tamto ,to mogę podeptać ,przekopać ,lub coś innego w to miejsce posadzić .

Niby mam znaczniki ,ale w wielu miejscach te przeźroczyste ,które niestety trudno dojrzeć .Nie chcę nic poniszczyć ,więc jeszcze troszkę poczekam z porządkami .
Pomoc już wielokrotnie oferowałam ,a ty zawsze
ja siama ,ja siama .
MIŁKO ,a co się stało z twoim wawrzynkiem .
GRAŻKO ,dzięki .
Oj jeszcze troszkę i będziemy już siać ,sadzić ,przesadzać ,podziwiać itp .