Rabatki Konstantego część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 5

Post »

Widzę, że już Ci rosną pomidorki, są już nawet spore.
Czy przebiśniegi to z tej wiosny?
Za oknem znowu zima, zamieć i lekki mróz.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Teresat- mrozik solidnie mnie poszczypywał dziś,pod nogami dziurawe lodowisko na całej trasie przez Las Wolski i jeszcze pod wiatr.Sypie wcale mocno od rana do tej pory.I miecie z kierunków zmiennych.Bracia przygotowali się do wysiewów i trzeba było zanieść bób biały BIZON i czerwony KARMAZYN,burak ćwikłowy egipski,dynie,cukinie,fasolę,pasternak,...kalarepkę zieloną i fioletową,pietruszki naciowe Fest i kędzierzawą Moss Curled 2,szczypior chiński ,rzodkiewkę czerwoną CARNESA i białą ALBA,żółtej zapomniałam,a długą białą i biało czerwoną chcieli dopiero dzisiaj.Wiem,że skrzynki i pojemniki gotowe,ziemia ,plan grządek narysowany na kratkowanym papierze itp.
No i jeszcze nasiona kwiatów astrów chińskich chryzantemowych,peoniowych,igiełkowych,cynii,cynii daliowych i kołnierzykowych i lwich paszczy.
Obrazek Obrazek
Pomidorki i bazylię siałam w zeszłym tygodniu,mogę mieć tylko jednego,więc jak dojdzie do pikowania i dalszej produkcji będę się dzielić.
Przebiśniegi zeszłoroczne.
Rozo 333-kopert ogółem będzie cztery,tak wyszło,ostatnie zdobycze czyli pasternaki dwa i kobeę białą trzeba było dać osobno,poprzednia była już zaklejona.Nadziwić się nie mogę tempu poczty na trasie między nami,kiedyś czekałam 3 tygodnie na list nadany z najbliższej poczty w śródmieściu do śródmieścia,dodam zaadresowany prawidłowo i z właściwym znaczkiem.
Masko-
Obrazek
..............................................................................................................................
Ambo-rozwija mi się biały hiacynt w hodowli wodnej ,niebieskiego też już widać,ale na razie wgłębnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ale dawno tam nie byłam! ;:180
Czytam wykaz tych nasion i czuję jakby była wiosna, a tu mówią zamiecie, zawieje , utrudnienia, kto nie musi wychodzić.... a na olkuskiej zdjęli parę dni temu zabezpieczenia przeciwśniegowe :lol:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masko-dziś miałabym trudniej,a możliwe,że całe 8+ 8 km pieszo,napadało,zawiało,zamiotło,prawie odcięło od świata,a już Górę na pewno.Pod śniegiem jest ten dziobaty wczorajszy lód."Drogi będą utrzymywane na biało",samorządy wydały już pieniądze z AKCJI ZIMA.Na niektórych trasach autobusy "mogą nie kursować"Linie aglomeracyjne "przeważnie nie są obsługiwane do ostatnich przystanków".
Na biegówki ten śnieg nieodpowiedni,zbyt sypki i o sporej miąższości.
Pan dozorca nie stawił się do pracy(a Kocio czuwa przy oknie)
Olgo z Ogrodu Azy-zasypana po dach?40 cm śniegu tylko z tej nocy!Zakopianka "zablokowana w Nowym Targu".
Tak wiem,że masz jeszcze z zeszłego roku nasturcje i groszki pachnące.Było ich sporo!Kupiłam Ci nagietki:pomarańczowy RADIO,żółty pełny SANTANA,lekarski PACIFIC APRICOT BEAUTY miodowo złocisty z brązowym niewielkim środkiem(PlantiCo),ważne do 2016.Wszystkie poza lekarskim są z Polanu.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewo ale oddychać możesz pełną piersią - stężenie pyłowe w granicach normy - wykorzystaj to ;:65 ;:65
To co jutro pleciemy!
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo dzięki za nagietki. Właśnie wróciłam z ogrodu gdzie juz dwa razy pracowałam z łopatą. Śniegu jest dużio i ciągle pada za pierwszym razem nie udało mi się odkopać od werandy do furtki. Przeraża mnie odkopywanie plotu, bo jak zwykle sąsiedzi maszynami go zasypali ,a to grozi ucieczką psów.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Ewuś dziękuję i za nasiona ;:180 z których się bardzo cieszę :tan
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02

Post »

Dzień pod znakiem łopaty ;)
Wstałam o 5,30 żeby się odkopać, musiałam jechać do Z-nego z sunią, bo mi się rozchorowała. Byłam w robocie wcześniej niż pługi
na drogach :?
No, ale jakoś dojechałam, średnia prędkość 50 km/godz.
Nawet nie wiedziałam, że jest tyle odmian nagietków :D
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ewciu przesyłam ;:196 i moja Zuzia również ;:196
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Kostek słucha Kliniki zdrowego chomika w Radiu Kraków,przedtem była prognoza pogody:w Zakopanem odczuwalna do minus 35!
Olu-wczoraj wybrałam się w ramach chwilowo w miarę czystego powietrza(podobno ten rzadki czas gdy było "w normie") na spacer na Błonia do Ogrodnictwa,ale zamknięte z powodu awarii.Zobaczyłam więc bardzo ładne kute ogrodzenia i bramy i wróciłam.
Teresat-współczuję,bo śnieg chyba mokry,a zatem ciężki.Czy suni lepiej?
Ola ma od zawsze na jednej ścianie domu pnące nasturcje i groszki pachnące oraz zagonek rozmaitych nagietków w innym miejscu ogrodu.Groszki bywają w jednym wybranym kolorze(na przykład tylko niebieskie) lub różne,nasturcje zwykle pomarańczowe w dwu odcieniach,czasem i żółte,a nagietki...tu jeszcze jest pole poszukiwań.Wiosnę termiczną ma po 20 kwietnia.I jak tu wśród zasp,w mróz myśleć o nasionach i sierpniu w kwieciu?
Masko-nie wyplataj koszyka,wypleć karple!Ale dwa na dwie stopy.Wzorzec na I piętrze MEK.
Wielka Kulko-dobrze,że papryczki doszły.Udanych wysiewów w stosownym czasie.
Rozo 333-a jaka radość z każdej zdobyczy!
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Ewuś jeszcze bardziej bym się cieszyła jak bym Ci się mogła odwdzięczyć :oops:
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Jeszcze raz ;:196 Śliczny kiciuś. Marys miała dać czapke pomidorkowi, a u Ciebie dostał kotek - macie mroźną zime w tym roku :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wielkie zakupy znów zrobiłaś Ewciu .Mam zamiar dopiero siać wszystko .Spróbuję raz w/g kalendarza i zobaczymy czy bedą lepsze zbiory
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Muszę przyznać, że Konstanty ma wyjątkową cierpliwość do Ciebie i twoich pomysłów. Już po warsztatach - zapraszam na wyspę!
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masko-byłam,byłam,nie zawsze jest czas na wypowiedź pisemną.
Wielkakulko i Rozo333-pozdrawiam i życzę więcej oznak wiosny na niebie i na ziemi.W ziemi?
Evluk- muszę się też pochwalić,żółtej kliwii wprawdzie nie mam,tylko sędziwą pomarańczową i kwitnie ona później,i kwitncą w dzwonki od Izy-Chatte z kolei młodziutką i jeszcze przed pierwszym kwitnieniem,ale za to zamówiłam naprawdę extra cebule zwartnic w Holandii-Sweet Nymph wyłazi na dwa pędy,i pojawił się kieł Exotici i to z środowisku które określiłabym jako chłodne.Niecierpliwie czekam czy w Podwórkowym stopi się kolejny rzut śniegu i czy mam tam nieco barwinku,bo potrzebny mi i do palmy i do koszyczka ze święconym.Jak nie muszę zebrać w lesie idąc z palmą.Zapachu bukszpanu nie lubię.Sadzony w końcu listopada na prośbę sąsiadki się przyjął.Zielenieje pod murem.
Jadziu-Jakuch- sobie kupiłam(lub dostałam) i sobie zasiałam tylko pomidorka cherry(wzeszedł bujnie,za dużo wysiałam,przepikuję za niedługo i rozdam),truskawkę(już dwie siewki widoczne) i bazylie.Z tych ostatnich wysiałam cytrynową i sałatową i też ich sporo.Mam jeszcze grecką i olbrzymią,ale stopniowo będę wysiewać w miarę zjadania poprzednich.Inne nabytki nasienne dla znajomych.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”