Dziękuję, ale ze mnie jeszcze większy znawca niż TyMartada pisze:Aniu zapączkowane i kwitnące gymnole superowe,ale zachwyciły mnie Twoje sulki i piękna helioska.o i do tego tak cudnie pokazane... nie to żebym nie zauważała urody pozostałych a szczególnie tych ostatnich(broń Boże w sensie że najgorszych ) ale to wybitnie nie moja bajka więc znawca ze mnie żaden

Ja nie mam ukierunkowanej "kolekcji", ogłonie mam to co mi sie podoba i jako tako u mnie dobrze rośnie .
DziękujęAleksandraBdg pisze:Aniu wielkie gratulacje!
Adenium wygląda obłędnie. Odcień jest taki intensywny,super!
Powiedz kochana,czy to roślina z nasionka czy ze szczepki? Niemniej, jakby nie było naprawdę słowa uznania.

Ze szczepki na pewno nie, bo ma sporawy kaudeksik, więc pewnie siane.
Dziękujęhen_s pisze:Śliczny, intensywnie kolorowy kwiatuszek... Brawo!

Szkoda że Ci nie kwitniesokolica pisze:Ależ u Ciebie pięknie! Te zapowiedzi na kaktusach imponujące. Saglionis się postarał.Ja kolejny rok obejdę się smakiem, nic nie wykluł wrdeniak. A taki duży. Zazdroszczę każdemu, u kogo pąki widzę. Zresztą sama roślina cudowna!

Sama nie spodziewałam sie takiego koloru, myślałam że będzie różowy. Jak ją kupiłam rok temu była już przekwitnięta, w październiku kwitła- co mnie zdziwiło- nie zrobiłam fotek, ale wydawało mi się że kwiaty były różowe... Kurcze chyba że to jest to z tych które mają szczepione gałązki w różnych kolorachAkwelan_2009 pisze:faktycznie piękny kwiat, jeszcze niezbyt często pokazywany na kwitnących roślinach na tym Forum, ale idzie ku lepszemu, jest coraz więcej miłośników tych roślin. Za kilkanaście lat może kwitnące Adenium, będą tak często pokazywan jak obecnie kwitnące kaktusy, oby .

Mam nadzieję że to nie był jednorazowy wybrykGaga1960 pisze:Jesteś jedną z nielicznych na tym forum ,której zakwitło adenium,tak że wielkie brawa
bo kwiatek prześliczny

Katiusha pisze:Ja tu tylko przybyłam w podzięce za radę pokłony składać. Jestem na poziomie 3m pod mułem, jeśli chodzi o Twoje Sucholubne Rośliny
Poczytałam i oniemiałam

Nie ma za co, ale ja sama jestem 3m pod mułem w porównaniu do wypowiadających się TU osób, dla nich

Pooglądaj inne wątki to się przekonasz.
ale za to jaka będzie radość że takie WŁASNE zakwitły!Bogsaf pisze:Adenium przepiękne...może i ja się kiedyś doczekam, na razie maluchy jeszcze
na pewno zakwitnąnolina pisze:Jakie piękne.kolorek miodzio
Ciekawe kiedy moje ogryzki i czy w ogóle zakwitną

Dziękujępiasek pustyni pisze:Brawo, Aniu!!! Jak miło zobaczyć tak cudowny kwiatek u Adenium - u innych oczywiście również, ale ten jest jeszcze - jak zauważył Mieczysław - na tyle mało popularny, że warto bić brawa nad każdym, kto się takiego cuda dochowa. Wielkie gratulacje

Myślałam że nie wytrzymam i się pochwalę ale się udało

Niee, nie siałam

Tak jak wspomniałam kupiłam je już duże rok temu w obi, walczyłam też z wełnowcami

O takie jest:

podparte kamieniem żeby się nie wywróciło