Kaniu 
na wiosnę sporo tych cebul jest w handlu.
Możesz też próbować w internecie, a może i tu na forum ktoś będzie sprzedawał.
Sama kupowałam z Lilypolu i byłam zadowolona.
Grażko 
nie tylko te lilie, także tygrysie i szykują się nieco osłabione Speciozum Rubrum.
Również jeszcze kwitną mi niektóre liliowce, ale już chyba ostatnimi kwiatkami.
Jakoś mi te zawilce dobrze rosną. Sama się dziwię, bo na początku były kapryśne i jakby chciały mi zaniknąć.
Teraz mam je na tej rabacie i udało mi się też trochę rozmnożyć na jeszcze inną rabatkę.
Wczesną wiosną nie ma po nich śladu. Dość późno wychodzą z ziemi i może zdążyłaś je zasadzić innymi roślinami ?
Iza 
ta hortensja to właśnie taka bukietówka mi się trafiła, która kwitnie na tegorocznych pędach.
Musiałam jej jakoś dogodzić, że ma takie bardzo niebieskie kwiaty. Poprzednio , mimo moich starań, kwiaty jej miały co najwyżej taki różowo - fioletowy odcień.
Co do różanego patyczka, to chyba wkopię go głębiej razem z doniczką i dopiero na wiosnę posadzę do ziemi .
A może ktoś będzię chętny na taką sadzonkę ?
Tylko chyba muszę w tym miejscu postawić jakiś wielki znak, żeby nie zapomnieć, gdzie rośnie.

Tak , jednego roku zakopałam doniczkę z różą, której nie zdążyłam znaleźć miejsca przed zimą, wiosną szukałam tej róży zawzięcie, lecz znalazłam ją dopiero w następnym roku, gdy coś tam chciałam posadzić. Ale znalazłam już tylko doniczkę.
Dzisiaj w ogrodzie znalazłam jeszcze kwiaty liliowców i jeszcze są pąki kwiatowe.
-- 22 sie 2012, o 20:32 --
A to świeżo rozwinięte kwiaty Abrahama Darby.
Podobno to pnąca róża. Ale , jak na razie, nie udaje się jej za wysoko wspinać.