Kochani! doszła dzisiaj przesyłka od Jolcijci! O matko czego tam nie ma! mnóstwo sadzonek i nasionka dyptamu - cieszę się jak gwizdek
Jolciu jesteś kochana. Najbardziej cieszę się z funkii, bo do tej pory nie miałam ani jednej! Chyba to podpatrzyłaś na mojej działce. Nie dziękuję Ci za rośliny(żeby dobrze rosły) ale jestem bardzo wdzięczna za twoją życzliwość Teraz siedzę i myślę gdzie to wszystko umieścić , żeby miały jak najlepsze warunki.
Witaj Marysiu
Mam nadzieję,że oglądałaś fotki z Targów. Ja przyszłam zobaczyć co u Ciebie, bo pogoda wciąż koszmarna. Widzę,że jesteś znów bogatsza w roślinki. Rabatki cebulowe pomysłowe. szczególnie ta pod domem z tym obrzeżem z konarów podoba mi się. Wiosną będzie cudnie. Próbowałam nawet powiększyć zdjęcie by zobaczyć jakie tulipany posadziłaś, ale nazw nie widać. Ja drobne cebulki też posadziłam pod drzewem. Wiosną nie było ich zbyt wiele, ale teraz dosadzę. A skimia ponoć czeka na mnie w Gdańsku ( ciotka mi kupiła i nie mogę się doczekać Jej przyjazdu).
Izo - zajrzyj do mnie na 39 stronę - tam są zdjęcia opakowań i widać nazwy odmian
Jolciu - właśnie miałam pytać kiedy wysiać dyptam - a Ty chyba czytasz w moich myślach
Karolu - taka robota to sama radość dla mnie!
Pozdrowienia ze słonecznego Gdańska Maria
Piękne te Twoje jesienne motywy.
Takie głębokie barwy podkreślające kolejne fazy roku i przemijanie,
które wiosną znów zatriumfuje nowym życiem.
Lubię jesień.
Choć wolę tą bezdeszczową i cieplutką.
I równie kolorową, co pokazana przez Ciebie , Maryniu.
Piękny zachód słońca. Uwielbiam takie obrazki. Obejrzałam sobie dokładnie Twoje tulipany ( okazało się,że tam już byłam wcześniej i widziałam - co za pamięć...). Same śliczności kupiłaś. Te bukietowe ja też w tym roku kupiłam.
Izo wiesz ja je kupowałam w supermarkecie i nie do końca jestem pewna że wyrośnie to co jest na zdjęciu. Mam już takie doświadczenie z takimi zakupami. Ale jeżeli mi zakwitną i będzie kolorowo to i tak będę zadowolona w końcu były takie tanie
A to jest pigwowiec i będzie z niego pyszna naleweczka mniam mniam
Witaj Ambo.Wreszcie udało mi się trochę pospacerować po forum.Piękne masz floksy i inne roślinki.Bardzo podobają mi się obrzeża z pni drzew.Tulipany mamy podobne.Ja jedynie nie zdecydowałam się na biały kolor kupiłam jeszcze sporo innych i niestety za każdym pobytem w Auchan dokupuję kolejne.Jeszcze chyba się zdecyduję na miesznkę tulipanów botanicznych.Nie wiem czy w Twojej okollicy jest sklep Netto jeżeli tak to polecam zestawy cebulek /29 szt za ok.8zł/w różnych zestawach kolorystycznych.Jeżeli będą takie jak na zdjęciu to będzie super.
Poproszę o przepis na nalewkę z pigwowca.
Chciałam zapytać jeszcze o floksy .U mnie wzeszło tylko kilka nasion i wszystkie rośliny miały bardzo wiotkie łodygi - czy u Ciebie również ? Może zbyt późno je rozsadziłam bo niektóre już miały pąki?
Witaj:) Nie wiem jakim cudem nie trafiłam do Ciebie wcześniej Czekam aż u mnie będzie tak ładnie - na razie tutaj będę wracać często. Takie ogrody i taka rozmaitość dodają mi skrzydeł
Tereniu dzięki za wizytę, cieszę się że o mnie nie zapomniałaś Kocinko bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś i że podoba Ci się moja działka. Zapraszam - bardzo lubię gości ( masz fajny nick - czy lubisz kotki Życzę wszystkim miłego weekendu Maria
Jeju, 10 lat życia oddałabym za takie zachody nad jeziorem.
Jednak pejzaże przyjaznych, nie agresywnych terenów, my- niziołki,
mamy we krwi.
Może dlatego, że samo składamy się w 80% z wody ?
Ten widoczek, to piekny prezent w południe, Marysiu!
Aż się bużka uśmiecha, jak pierwiosnek. :P
Maryniu w pięknej okolicy mieszkasz , a te cudowne
zachody słońca, tylko siedzieć i patrzy :o :o :o
jak na wiosnę zakwitną Ci wszystkie cebulowe,to
będzie co podziwiać, jak teraz mieczyki, przepiękne