Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem
Re: Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem
Jolu jestem zachwycony twoimi jeżówkami
... pokaźna kolekcja 

- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a ja nie będę udawac....bo te puchate...hmmmm...śliczne sąulakonie pisze:Będe udawać że jeżówki mi się nie podobają hihi przecież skąd wziąść tyle miejsca

- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Toja podłacze się do chórku piejących z zachwytu nad jeżówkami
i tylko taka drobna sugestia , zeby odmiany gdzieś z boczku dać dla ciekawskich

Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję za fotkę kann, nawet jeżeli nie kwitną, to już nawet liście są bardzo dekoracyjne. Może w przyszłym sezonie spróbuję wyhodować ... z nasion wg przepisu Magdy-Misi, tzn. nasionko trzeba opiłować w jednym miejscu pilnikiem, aż do odsłonięcia wnętrza, wsadzić i po dłuższym okresie początkowym, później szybko rośnie i podobno w tym samym roku kwitnie
. Tylko czy w sprzedaży są nasiona kann
Jeżówki przepiękne. Ja na razie mam tylko jedną kwitnącą kępę, ale już zakupiłam kilka innych kolorków, ale takich jak niektóre Twoje jeszcze nie widziałam. Podejrzewam, że podobnie jak z żurawkami jest ich mnóstwo. Oj, nowa choroba się lęgnie ... jeżówkowa 

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Ale masz ładnie . Ten tytuł bym już zmieniła na Ogród z widokami
Róże masz przepiękne

Róże masz przepiękne
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
Jolu, widzę że drzemie w Tobie jeżówkowy zapaleniec ;)
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Joluś tak się wzbraniam i udaję , że nie widzę jeżówek , żeby nie popaść teraz w jeżówkomanię
( już kilka tych ...mań mam ) ... Ale jak tu ich nie pochwalić kiedy one takie piękne
Oj kusisz , kusisz
Pozdrawiam Jola.

Pozdrawiam Jola.
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Jolu czy jeżówki to tegoroczne nasadzenia? Ja zastanawiam się nad zimowaniem tych nowych odmian znajoma radziła mi wysypanie korą czy Twoje już zimowały?
-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Jolu!
Nie będę się wymądrzał mówiąc,że masz ładne jeżówki bo poznałem wyłącznie róże,które naprawdę odróżniam od innych,może dlatego,że mają kolce.Po prostu mówię masz piękne kolorowe kwiaty.W Zamościu ciągle pada,jednak w tej chwili nie pada ale chmurska ciemno szare suną na południe.
Pozdrowienia Edward
Nie będę się wymądrzał mówiąc,że masz ładne jeżówki bo poznałem wyłącznie róże,które naprawdę odróżniam od innych,może dlatego,że mają kolce.Po prostu mówię masz piękne kolorowe kwiaty.W Zamościu ciągle pada,jednak w tej chwili nie pada ale chmurska ciemno szare suną na południe.
Pozdrowienia Edward

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joluś wspaniałą masz kolekcję jeżówek...i wszystkie takie piękne....ja zachorowałam na pomarańczową. Niby ciasnota w ogródku , ale taką cieplutką pomarańczkę muszę wcisnąć
Różyczki prześliczne, u mnie większość odpoczywa....

Różyczki prześliczne, u mnie większość odpoczywa....
Jolu no kolorowo jest i pięknie u Ciebie mimo ciągłych opadów.Zachwyciłam się cannami,jeżówkami,różami.Canna Aphrodite podbiła moje serce i chociaż wystrzegam się roślin,które trzeba wykopywać to tej pewnie bym uległa.
Jolu jak długo rośnie u Ciebie Munstead Wood i czy to 1 sadzonka-zdjęcie jest prześliczne chociaż tak jak piszesz-nie oddaje ca łkiem piękna tej róży.
Jolu jak długo rośnie u Ciebie Munstead Wood i czy to 1 sadzonka-zdjęcie jest prześliczne chociaż tak jak piszesz-nie oddaje ca łkiem piękna tej róży.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Jolu. Jeżówki pełne potrzebują rusztowania? Pewnie łodygi nie wytrzymują ciężaru kwiatów a jeszcze po deszczu.
Zastanawiam się nad ich kupnem ale jakoś nie bardzo mam chęć ich przywiązywać o ile jest to konieczne..
Zastanawiam się nad ich kupnem ale jakoś nie bardzo mam chęć ich przywiązywać o ile jest to konieczne..
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jolu właśnie zauważyłam to co pisze Janusz , moje różowe pełne jeżówki po dużych opadach wyłożyły się obie, więc musiałam podwiązać .
Genia
Genia
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Witaj,
pospacerowalam przy porannej kawie po Twoim ogrodzie, nadrobilam zaleglości.
Rzeczywiście patrząc na fotki w ciągu tych 2.5 roku nastąpiły kolosalne zmiany na Twojej działce.
Mam pytanko widziałam chyba kiedyś u Ciebie miłorząb, masz jeszcze, jeśli tak to powiedz mi coś o nim bo wczoraj właśnie dostałam takowy okaz.
pospacerowalam przy porannej kawie po Twoim ogrodzie, nadrobilam zaleglości.
Rzeczywiście patrząc na fotki w ciągu tych 2.5 roku nastąpiły kolosalne zmiany na Twojej działce.
Mam pytanko widziałam chyba kiedyś u Ciebie miłorząb, masz jeszcze, jeśli tak to powiedz mi coś o nim bo wczoraj właśnie dostałam takowy okaz.