U oster

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U oster

Post »

Oster ;:167 Cudne zakupy ;:63 - szkoda że że blisko mnie mnie ma takich sklepów ;:223
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Shirall pisze:ooo czyżbyś miała też lawendowego tulipana? ;:196
mi się ten kolor tak podoba.....jutro ja będę sadzić!
A które to te lawendowe? I skąd taka nazwa?
Ja z sadzeniem części tulipanów jeszcze się wstrzymam się do końca września lub nawet
do początku października. Nie pamiętam, ktoś mi tak radził tutaj. Niczego nie ryzykuję,
bo przecież to nie majątek. A kilka posadzę w tym tygodniu.
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

TerDob pisze:Oster ;:167 Cudne zakupy ;:63 - szkoda że że blisko mnie mnie ma takich sklepów ;:223
Tereniu, Twoj życzenie jest dla mnie rozkazem ;:180
Powiedz tylko, które, a wyśle Ci z przyjemnością ;:196
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

osterku to te trzecie, zaraz po tych czerwonych, mają bardzo podobny kolor do moich, lawendowych, ze względu na kolor się tak nazywają ;:196
oj tulipany też będę sadziła w połowie września, mi tak wujek radził bo inaczej wypuszczą liście i bęc - zima przyjdzie albo nagle mrozy i po cebulkach :roll:
a sadzić i przesadzać będę irysy i chyba fiolki, bo juz muszę przenosić rosliny spod i koło altany na inne miejsca bo za 2-3 tygodnie.....papa altana!!! ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

To masz fajnie, spora sprawa będzie już załatwiona, no i gruba finansowo!
Ja się ciągle nie mogę zdecydować: altana czy raczej domek holenderski, w moim przypadku
chyba jednak w grę wchodzi coś na kołach, bo to nie jest traktowane jako budowla. A my już mamy
zabudowanie gospodarcze, więc chyba limit "budynków na m2 jest wyczerpany (podobno 25) no i chyba
zgody sąsiada nie potrzebuję, bo bym jej nie uzyskała. A chcę z czasem przekształcić go w domek całoroczny
- po ociepleniu i wymianie okien na podwójne.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Oster ;:167 Kochana - żadnych rozkazów . Jak Twoje się rozrosną to się ze mną podzielisz .
Dziękuję Ci za chęci ;:196
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli ;:3 ;:196
haszka
200p
200p
Od: 5 cze 2011, o 00:06

Post »

Udane zakupy.....ja się załapałam tylko na te double różowe.....chciałam jeszcze białe, ale już nie było.
Koteczki śliczniutkie...uwielbiam takie maluszki moje matki same przychodzą na jedzonko piją mleko, bo intensywnie karmią maluszki....cycuchy maja do ziemi...ciekawe kiedy przyprowadzą do "stołówki"swoje pociechy........no to masz teraz spore poletko truskaweczek ;:138 ......pychotka takie z działeczki swoje najsmaczniejsze.W Szczecinie chyba takie domki holenderskie sprzedają....fajne są...ciekawa jestem jaka cena....nie będę kupować, bo mam murowaną altankę, ale bardzo mi się podobają.:)
Pozdrawiam Halina.........

Druga miłość Haszki - ogród
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Tereniu, mam w pamięci te chwile, kiedy zwlekłaś się z łoża boleści, by wywiązać się
ze zobowiązania wobec mnie. Strasznie się czułam, kiedy mimo sprzeciwów z mojej strony wysłałaś
mi paczuszkę z roślinkami :shock: :shock: Ja takim Herosem być nie muszę, skoczę tylko do Netto...
Ale nie ma sprawy - rozmnożą się ii będę miała sposobność się odwdzięczyć ;:108 :uszy
Pozdrawiam ;:196;
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Halinko, nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę z tych zakupów; jak dziecko.
Akurat dzień wcześniej przypadkiem natknęłam się na stronkę, gdzie mowa była o kolorowych zawilcach
i tak sobie pomyślałam, że fajnie byłoby mieć wiosną taki kolorowy ogródeczek. A tu masz, taki przypadek ;:138
Jeśli spotkam jeszcze gdzieś, to Ci wezmę. Będziesz u empuzki? Albo Ci wyślę. :uszy
Moje kociaczki już dochodzą do michy, ale ja mleka na dwór nie daję, bo szybko by się pod folią zsiadło.
Ale dzisiaj im zaniose: zobaczę, jak sobie z nim poradzą. One mają już chyba miesiąc :shock:
Te truskawki to dopiero byłoby spore poletko, gdybym miała na wszystkie chrapkę, ale ja wiem, jaka to z nimi robotą :shock: Mama dała mi prawie 400 sadzonek obu odmian.
Musiałabym mieć plantację, żeby to wysadzić, a u mnie tylko jakieś 400 metrów kw na wszystko z
ziemniakami włącznie. W przyszłym roku chcę tam jeszcze posadowić nieduży namiocik.
Te domki holenderskie podrożały od zeszłego roku podwójnie: kiedy poprzedniego roku oglądałam je, gdzieś we wrześniu, najdroższy kosztował do 40 tys. A takie w cenie 7-10 tys, były w porządnym stanie. Teraz właściwie poniżej 20 tys. nie można znaleźć, ale są już wyposażone we wszystkie niezbędne urządzenia.
W tym podobaniu cały widz :uszy
x-S-l
---

Post »

aż tak grubo finansowa to nie bedzie, bo tylko teraz płace za wynajem kontenera, to biorę pożyczkę u mamy :;230 , zaś wiosną to altanę biorę na raty, tzn mama bierze na siebie a ja będę spłacać i co najfajniejsze będę mogła wybrać sobie taką jaką będę chciała bo rodzice biorą na siebie jakby co pierwszą ratę ;:138 ;:138
też myslałam nie nad domkiem holenderskim, ale nad jakąs fajną przyczepą, ale mi szybko z tego zrezygnowałam......płot musiałabym rozwalać, taty samochód nie ma haka.....same problemy zaś drewniana altanka to altanka....... ;:138 :uszy
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Martuniu, jak to w życiu bywa: wszystko ma swoje plusy ;:138 i minusy ;:223
x-S-l
---

Post »

masz rację ;:196 ale nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło!!! ;:138 ;:108
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Ale będzie co oglądać na wiosnę .. Tyle tulipanów kupiłaś .. Śliczne, aby takie też wyrosły :)
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Osterku a sprawdzałaś ceny na dawnym terenie Centrali Rybnej, zapomniałam nazwy tej firmy :) jak wjeżdżasz do Szczecina to jest przed mostem Długim po lewej stronie, bodajże to ulica Heyki, stoi tam mnóstwo różnych przyczep...........i nagrobków................no oprócz tego świetna wizytówka miasta Szczecina dla przyjezdnych :) bo tam jest również tor gokartowy i sprzedaż węgla :) no i pewnie tak włodarze naszego miasta myślą: zabijesz się na torze, spalą cię w krematorium z węgla oferowanego na placu, a nagrobek już sobie zawczasu wybierzesz....:)............. jak znasz to miejsce to pewnie też tak je odbierasz :)

A na poważnie stoi tam naprawdę dużo przyczep, Holenderki też :)
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Osterku, świetne zakupy zrobiłaś! Ja w tym roku postanowiłam sobie - żadnych cebulowych, bo miejsca brak :( Popatrzę więc u Ciebie i musi mi wystarczyc... Kociaki przesłodkie!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”