To ja byłam jeszcze lepsza...
Mój falek wypuścił nowy (drugi już) pęd kwiatowy. Ależ byłam z siebie dumna no ale radość dość szybko się skończyła... Chciałam wstawić mu dodatkowego patyczka żeby podtrzymać pęd i musiałam chyba uszkodzić jakieś korzonki. Falek się obraził i momentalnie zasuszył otwarte już kwiatki wraz z całym starym pędem. No i znów czekam na pąki na tym młodym malutkim pędzie
Pozdrawiam, Aga "Szczęścia pragnie cały świat, każdy, kogo znam,
lecz dać sobie szczęścia kwiat, nikt nie może sam. Lothar Zenetti "
Małgosiu, Kasiu, Justynko, Piotrze - dziękuję Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś uraczy mnie takim bogatym kwitnieniem - zobaczymy - póki co musi wypuścić jakieś ładne korzonki bo te co ma są straszne (chociaż po listkach tego nie widać)
kinga_232 pisze:Moniko
Śliczna kolekcja dendrobium stardust Trzymam kciuki za reanimka i keiki.
Kingo miło mi Cię gościć u siebie - dziękuję za miłe słówka i kciuki
Moniko,ciekawy ten ostatni ale najbardziej ciekawy jestem tego farbowańca.Jeszcze chyba nikt nie pokazywał kolejnych ich kwitnień.
Tak więc czekam Pokaż koniecznie.
Witaj Moniko, przeczytalam właśnie Twój wątek od samego początku. Piękne masz storczyki, kilka mamy takich samych - ten tygrysek (mój pięknie pachnie), Twój zmarzlaczek (bardzo chętnie kwitnie) i mam podobnego do tego ostatniego pokazanego przez Ciebie (pachniał i dłuuugo kwitł). Będę do Ciebie zaglądac
samazaglądam do Twego wątku od samego początku założenia go przez Ciebie Kolekcja Ci się pięknie rozrosła, szkoda, że storczysie przekwitają, ale może mąż wkrótce zaskoczy Cię jakimś ciekawym okazem, bo trzeba przyznać, gust ma wysmienity