Majkowy zielony dom i .....
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majkowy zielony dom i .....
Piekne zakupy
clematisy śliczne !!! I cąłkiem spore !!! Kiedy planujesz je wsadzać do gruntu ?

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Clematis Barbara jest wielkokwiatowym i ma już listki i młode pędy to mogłaby zmarznąć jak będą przymrozki a ta reszta to clematisy bylinowe, one mają tylko wsadzone patyki ale z doniczek jeszcze nic nie wyłazi. Większość z nich będzie tam gdzie Goldi ma dostęp więc boję się że może je wykopać. Na razie postoją w doniczkach. 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
no, no zakupy super, ciekawa jestem jak zaaklimatyzuje się u Ciebie clematis mandschuica, jest bezproblemowy, ślicznie pachnie ale nadal nie wiem czy dobrze robię co roku go ścinam, choć kwitnie dość obficie
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No tak... u Ciebie jeszcze dochodzi pies... ja tylko patrzę na prognozy i przymrozków się obawiam. W zeszłym roku za szybko wysadziłam do ogrodu "The President" i niestety go przymroziło. Teraz trzymam w donicy i staram sie cierpliwie czekaćedulkot pisze:Clematis Barbara jest wielkokwiatowym i ma już listki i młode pędy to mogłaby zmarznąć jak będą przymrozki a ta reszta to clematisy bylinowe, one mają tylko wsadzone patyki ale z doniczek jeszcze nic nie wyłazi. Większość z nich będzie tam gdzie Goldi ma dostęp więc boję się że może je wykopać. Na razie postoją w doniczkach.

-
Te przymrozki to potrafią dużo zniszczyć. Teraz poczekam do cieplejszych dni żeby wysadzić Barbarę ale już w przyszłym roku sama zacznie wyrastać to może nie będzie tak szybko puszczać listków.
Mandschurica to jest bylinowy i chyba powinno się je ścinać do ziemi. Chcę go posadzić pod oknami z sypialni żeby pachniało w lecie razem z Sympathią.
Mandschurica to jest bylinowy i chyba powinno się je ścinać do ziemi. Chcę go posadzić pod oknami z sypialni żeby pachniało w lecie razem z Sympathią.

Jakie duże zakupy zrobiłaś Maju. Będziemy ogladać kwitnące clematisy i inne. W kwietniu ma być ciepło. 

Pozdrawiam Krystyna
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
piękne powojniki , jeszcze nie mam bylinowych ale kupię później bo teraz nadchodzą cebulki i byliny , na razie też nie sadzę bo mokro ale jak będzie tak cieplutko i słonecznie to i u mnie będzie można sadzić do ogrodu ..
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Ja mam dzisiaj przymusową przerwę i wyrzuty sumienia
nakarmiłam tylko koty i posadziłam żółtka. Dychałam, jak stara lokomotywa
dobrze, że na razie jeszcze mogę siedzieć przy komputerze.
Czemu ja przeoczyłam pachnącego bylinowca?

Czemu ja przeoczyłam pachnącego bylinowca?

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
Basiu nie ryzykuj z tym przeziębieniem bo może być gorzej.
To będziesz miała okazję znowu zrobić zakupy clematisów żeby mieć pachnącego.
Janko u Ciebie wciąż mokro a u mnie ledwo wilgotno, kilka dni słońca a będzie sucho.
Troszkę się dzisiaj napracowałam przy szykowaniu miejsca na przesadzane róże, teraz tylko je wykopać i zasadzić tylko to wykopanie to chyba będzie problem.
Troszkę zakwitło niebieskich irysów i kolorowych krokusów.

To będziesz miała okazję znowu zrobić zakupy clematisów żeby mieć pachnącego.

Janko u Ciebie wciąż mokro a u mnie ledwo wilgotno, kilka dni słońca a będzie sucho.

Troszkę się dzisiaj napracowałam przy szykowaniu miejsca na przesadzane róże, teraz tylko je wykopać i zasadzić tylko to wykopanie to chyba będzie problem.

Troszkę zakwitło niebieskich irysów i kolorowych krokusów.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
O, ja właśnie czekam na kwitnienie tych holenderskich irysków. One mają niesamowicie intensywny kolor, ale u mnie jeszcze się szykują do kwitnięcia.
-
Nowa paczka i nowe zakupy: Pinus parviflora 'Ogon Janome' ,Pinus mugo 'Laarheide ',Heuchera 'Electra'-żurawka, Heuchera 'Georgia Peach' -żurawka, Heuchera 'Peach Flambe'-żurawka. Tylko nie wiem która jest która bo brak kartek, jak ja nie cierpię takich sprzedawców.

Punis mugo "Laarheide" ma być żółta jak na razie jest zielona z żółtymi końcówkami a takie maleństwo.

Pinus parviflora "Ogon Janome" też maleńka ma mieć paskowane żółto-zielone igły.
Żurawki dopasowałam imiona, mam nadzieję że dobrze.

żurawka Georgia Peach

żurawka Elektra

żurawka Peach Flambe

Punis mugo "Laarheide" ma być żółta jak na razie jest zielona z żółtymi końcówkami a takie maleństwo.
Pinus parviflora "Ogon Janome" też maleńka ma mieć paskowane żółto-zielone igły.
Żurawki dopasowałam imiona, mam nadzieję że dobrze.
żurawka Georgia Peach
żurawka Elektra
żurawka Peach Flambe

-
Wando na razie zakwitły dwa, reszta ledwo wygląda z ziemi. 

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Sosenki wydają się maleńkie, to szczepione egzemplarze? Za to żurawki olbrzymie 

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
Tak Basiu, szczepione, unikatowe i takie maleństwa a tak ogólnie to one mają być małe ale nie aż tak, mam nadzieję że urosną bo wydałam na nie majątek.
Żurawki duże ale nie zdążyłam ich dzisiaj posadzić, jutro idą do ziemi.

Żurawki duże ale nie zdążyłam ich dzisiaj posadzić, jutro idą do ziemi.