Oj Krzysiek i to jak mi się chce wiosny
A co do sałaciarzy to i ja mam kilka sztuk sałaty ,ale katusów więcej
Muszę jednak przyznać ,że Hawirtia i Gasteria lubię bardzo tylko z tym miejscem kruchutko u mnie
Dziś na oglądałem się astrophyt i mammillarii na cały rok mi starczy. Świetne rośliny, tylko w moich warunkach się nie sprawdzają - za mało światła zimą - ale miło popatrzeć na coś innego
Też się naoglądałem. Razem z Krzysztofem. Na spotkaniu PTMK Oddział Lublin i prelekcji Grzegorza M. o roślinach Meksyku. Super było, chociaż to nie "moja" Ameryka to rośliny w naturze przecież śliczne.
a i mnie tam nie zabrakło
prelekcja powalająca fotki z natury i opowieści ....ehh jestem pod wrażeniem , szczególnie że między innymi dotyczyło
interesującej mnie grupy roślin. W Lublinie to chyba była jedna z pierwszych prelekcji Grzegorza z tematu Meksyk 2012
i powiadam wam że kto może to niech się wybierze bo pewno w innych oddziałach PTMK zaraz będzie
Pan Grzegorz w oddziale śląskim miał prelekcję w październiku ubiegłego roku właśnie o Meksyku 2012. Prelekcja świetna, Autograf w książce p. Grzegorza, a i kilka roślin się trafiło kupionych.
Meksyk to ciekawy temat..... książkę mam i autograf by się przydał szkoda tylko że Kielce nie mają własnego oddziału PTMK Na Śląsk czy Lublin czy Warszawa jest kawałek
Narzekacie, to u was jest największe zgrupowanie kaktusiarzy, a na ścianie wschodniej ....i jakoś do nas przyjechał
Gdzie jest najwięcej hodowców => Czechy, od was to rzut beretem, a dla nas to wyprawa........
....no i ten Czeski browarek