Kasiu jak przytniesz to ona odbije.U mnie 2 szt też wyglądają marnie.Poza tym popatrz czy nie masz siewek(ale to jeszcze nie teraz )Pamiętaj,że zdecydowanie lubi słoneczne stanowisko.Mam porownanie.
Ania - ja jeszcze do tej lawendy.... to teraz można ją mocniej ciachnąc niż te 3 cm???? Bo moja od dołu tak aposuszona i nędznie wygląda, a u góry ma parę zielonych listków i nie wiem czy ja mocniej nie przyciąć ????
Nie da się przejść obojętnie obok takiego nagrania.Nie mogę tylko zrozumieć czy ten ojciec nie może szmatę doprowadzić do pozycji parteru tylko nagrywa? Skąd to sucze w ogóle jest, bo nie byłam w stanie do końca wysłuchać tego?
Witajcie !!! Empuzo-materiał wstrząsający.Zgadzam się z opiniami Wiki i Comci.
popieramSzanowni Państwo;
My, obywatele Rzeczypospolitej Polskiej, my Internauci, my zwykli ludzie chcemy powiedzieć głośne NIE!
NIE DLA KATOWANIA DZIECKA!
NIE dla ignorancji służb mających chronić dzieci!
NIE dla nieudolnego sądownictwa!
Jednak wpisy typu-zabiłabym ją itp- nie pokazują i nas z najlepszej strony.
an-ka pisze:Witajcie !!! Empuzo-materiał wstrząsający.Zgadzam się z opiniami Witi i Comci.
popieramSzanowni Państwo;
My, obywatele Rzeczypospolitej Polskiej, my Internauci, my zwykli ludzie chcemy powiedzieć głośne NIE!
NIE DLA KATOWANIA DZIECKA!
NIE dla ignorancji służb mających chronić dzieci!
NIE dla nieudolnego sądownictwa!
Jednak wpisy typu-zabiłabym ją itp- nie pokazują i nas z najlepszej strony.
" Bardzo ważnym zabiegiem jest coroczne wiosenne przycinanie zdrewniałych gałązek.Zabieg ten prowokuje roślinę do wypuszczania młodych pędów, na których tworzą się pąki kwiatowe a korona staje się bardziej gesta.Przy okazji usuwamy również pędy przemarznięte. Jeżeli zależy nam na tym, aby kwiaty były duże, na każdej gałązce zostawiamy 2-3 pąki, a resztę usuwamy. Nie przycinana ketmia ma bardziej naturalny pokrój, ale słabiej kwitnie. Młode (2-3-letnie) rośliny są bardziej wrażliwe na mróz niż starsze. Jesienią warto je okryć suchymi liśćmi, gałązkami drzew iglastych lub słomą. Wiosenny przymrozek również może uszkodzić delikatne, późno rozwijające się pąki."
Pamelka ma rację-lepiej trochę póżniej zrobić ten zabieg jak już nie będzie tak mroziło.
Listki pojawiają się dość póżno tak,że nie trzeba się śpieszyć z podcięciem tej róży.(chińskiej)