Aniu miło, że zajrzałaś.
April witam bardzo serdecznie.
Szkoda Twoich mieczyków, na forum mamy specjalistkę od nich, w tym roku zamówiłam u Anity piękne odmiany. Oprócz mieczyków wielkokwiatowych, abisyńskie też mam, pięknie pachną. W tym roku bardzo podobają mi się odmiany miniaturowe. Moje mieczyki rosną w glinie z dodatkiem piasku i ziemi ogrodniczej, czasem dostają trochę ziemi kompostowej. Powinny mieć słoneczko i przepuszczalną, żyzną ziemię. Być może to jakaś choroba? Silnie zarażone wciornastkiem mieczyki mogą nie rozwijać do końca kwiatów i zasychać. Nie mam aż takiej dużej wiedzy o ich uprawie. Może podam link na forum do wątku o mieczykach, tak będzie najszybciej. Można dużo o nich poczytać i oczywiście pytać jak jest jakiś problem z uprawą.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=31&t=25433
Co do ogrodu to jeszcze ciągle pracuję nad nowymi miejscami pod nasadzenia. Niełatwo planować, kiedy ma się mnóstwo starych drzew. Trzeba wszystko podporządkować temu, co już jest. Powolutku robi się coraz ładniej.

Komputery...miałam taką samą sytuację z laptopem, padła płyta główna i zdjęcia z pięknej wyspy na Bałtyku, czyli Bornholmu poszły...ależ byłam zła.
Teraz mam zawsze dwie kopie: na komputerze i pendrive.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogródka.