Jak zwykle Twój ogród potrafi zainspirować do nowych pomysłów. Po prostu cudownie. Te powojniki wspaniałe, a jakie wielkie kwiaty. A te wazy z kwiatami, po prostu "bomba". Moje niekończące się dla Ciebie gratulacje ........
Popatrzcie tylko... nowy dzień : słońce delikatnie przygrzewa przez chmurki , śpiewają ptaki( szkoda,że nie wiem , jakie to ), wypiłam sobie na tarasie poranną kawkę ...JEST PIĘKNIE !!! A jeszcze tuż obok , na starej sośnie rozkwitły baldachimy HORTENSJI PNĄCEJ, która ma 7 lat ( u mnie) , wlazła już na wysokość 8-10 m. i delikatnie pachnie...
I tu pojawia się pytanie- Czy tak właśnie jest w raju ?
Otóż nie ! -Tam nie mają kawy
Ach ,Ewelnko jak u Ciebie cudnie, codziennie dostarczasz nam niepowtarzalnych uroków Swojego ogrodu ,można patrzeć i patrzeć i zachwycać się po prostu nic dodać nic ująć .Nie ma dnia żebym do Ciebie nie zajrzała i nie powiedziała sobie -taki ogród to ogród moich marzeń.
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Tak się cieszę,że komuś podoba się mój ogród i to, co w nim robię .Bo niby tworzymy ogrody dla siebie, ale gdy ktoś pochwali -to przecież jest strasznie miłe, no i ...przyjemnie łechce naszą próżność Zapraszam więc ponownie z zastrzeżeniem ,że bez dąsów przyjmę także słowa krytyki. Pozdrawiam E.
A co u w Twoim ogrodzie można krytykować?? Każdy by chciał mieć tak piekny ogród z tyloma zachwycjącymi roślinami.
Dopiero dziś mogłam zobaczyć Twoje odp z linkiem do producenta waz.
Bardzo dziękuję za kontakt. Nie sądzę, że szybko mi się on przyda, ale jednak zawsze miło nacieszyć oko widokiem takich pięknych rzeczy!! Od zawsze podobały mi się tego typu ozdoby a te do których podałaś linka są wyjątkowo piękne!
Uwierzysz, że byłam przekonana, że masz znaczne więcej tych wazonów?? Chyba dekoracje zimowe i letnie mnie zmyliły ;-) hihi
No dobrze...pospacerowałam,pogapiłam się z otwartą buzią na nie jedno ...
a teraz trzeba wrócić do rzeczywistości...
Miło jednak móc zajrzeć do Ciebie Ewelino-pięknie jest tam, oj pięknie....
Wszystko zostało powiedziane w powyższych postach.Odjazd.
Mam u siebie tę hortensję, ale traktowałam ja po macoszemu, a teraz widzę jak pięknie rośnie u Ciebie.Może powinnam o nią lepiej zadbać i przesadzić znów do cienia?Jak myślisz? Wytrzymuje na razie na słońcu, ale wiem, że tego nie lubi.
Hortensja pnąca pięknie sie prezentuje na tym ogromnym drzewie. Dla mnie nadaje akcent naturalności a zarazem dzikości natury. Patrząc się na nią czuję się jak w jakiejś dziewiczej puszczy. Naprawdę pięknie
Hortensja pnąca , jak wszystkie hortensje , pełne słońce znosi źle, lepiej jej w półcieniu . Powinna mieć zawsze wilgotne podłoże . Uwielbiam jej kwiaty za nieco "egzotyczne " piękno, nawet bardziej je lubię niż h. ogrodowej czy bukietowej.
Teraz chciałabym pokazać jeszcze kilka kwiatków, które nadal, wciąż , bądź już kwitną
Na rabacie kontrastowe akcenty- Irysy bródkowe " Germania" , Maki, Irysy syberyjskie.Trochę ucierpiały od ulewy i wichury ale i tak mają się nieźle .
Wiesz to nawet sprytne-- te kwiaty miedzy iglakami i krzewami .Jakoś na to nie wpadłam, cały czas płacze że nie mam miejsca na kwiaty ,a przecież takie miejsca spokojnie można wykorzystać i to z naprawde fajnym efektem.No i powiedz jak ja mogę Cie nie odwiedzac
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna