Niedoskonały, ale mój :)
-
dosia
- 1000p

- Od: 1 lut 2009, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Niedoskonały, ale mój :)
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ależ cudo wyrosło
Mam nadzieję, że jednak znajdziesz czas na Sulejów
Mam nadzieję, że jednak znajdziesz czas na Sulejów
- LaViol
- 500p

- Od: 11 lip 2010, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudna, cudna, a jaka zębata 
Tak jak w domu niczego nie zniszczyła tak nadrabia na zewnątrz. Zeżarła podkaszarkę (na szczęście tę starą, do wyrzucenia), 2 skrzynki balkonowe, 2 kubełki, drewnianą szuflę do śniegu (też starą), kilka listewek od furtki do ogrodu, kabel zasilający siłownik do skrzydła bramy i 2 ramki od tablicy rejestracyjnej na samochodach
Trzeba przyznać, że jest najbardziej kreatywna ze wszystkich moich psów
Ale to moja wina, bo ze względu na ujemne temperatury na zewnątrz nie miał jej kto wytłumaczyć co wypada, a czego nie wypada robić w ogrodzie ;)
Pewnie, że na Sulejów się czaję i mam nadzieję, że się uda
W pracy inż. muszę napisać jakiś tekst o teorii. Wymyśliłam w tym tygodniu pewną hipotezę i mam aprobatę promotorki
Muszą ją tylko zweryfikować danymi. Może zechcecie mi pomóc?
Trzeba tylko wiedzieć czy jest się introwertykiem czy ekstrawertykiem i odpowiedzieć na 6 prostych pytań.
Tak jak w domu niczego nie zniszczyła tak nadrabia na zewnątrz. Zeżarła podkaszarkę (na szczęście tę starą, do wyrzucenia), 2 skrzynki balkonowe, 2 kubełki, drewnianą szuflę do śniegu (też starą), kilka listewek od furtki do ogrodu, kabel zasilający siłownik do skrzydła bramy i 2 ramki od tablicy rejestracyjnej na samochodach
Trzeba przyznać, że jest najbardziej kreatywna ze wszystkich moich psów
Ale to moja wina, bo ze względu na ujemne temperatury na zewnątrz nie miał jej kto wytłumaczyć co wypada, a czego nie wypada robić w ogrodzie ;)
Pewnie, że na Sulejów się czaję i mam nadzieję, że się uda
W pracy inż. muszę napisać jakiś tekst o teorii. Wymyśliłam w tym tygodniu pewną hipotezę i mam aprobatę promotorki
Trzeba tylko wiedzieć czy jest się introwertykiem czy ekstrawertykiem i odpowiedzieć na 6 prostych pytań.
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2
- constancja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Może dam radę..... jestem zdiagnozowanym introwertykiem. 
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- LaViol
- 500p

Dzięki Constancjo
Chodzi o własny, wymarzony ogród. Tym razem nie bierzemy pod uwagę potrzeby innych użytkowników, a tylko nasze.
Chodzi mi o podanie czy intro- czy ekstrawertyk i np. 1a,2b itd.
Może poproszę o odpowiedzi na PW.
1. Ogród to raczej miejsce:
a. spotkań i zabaw z rodziną i przyjaciółmi
b. miejsce dla siebie
2. Praca w ogrodzie to raczej:
a. przygotowanie miejsca na spotkania i zabawę
b. czas na przemyślenia, kontakt z naturą, źródło inspiracji
3. Strefa reprezentacyjna, frontowa (chodzi o przestrzeń między wejściem na teren, a wejściem do domu)
a. otwarta, zapraszająca, roślinność raczej niska
b. przypomina tajemniczy ogród, roślinność raczej wysoka
4. Strefa wypoczynku biernego
a. duży, biesiadny stół dla wielu osób, miejsce na wspólne ognisko
b. stół na kameralne spotkania
5. Strefa wypoczynku czynnego
a. duża, miejsce na grę w piłkę, badmintona, ringo itd.
b. nieduża lub nie musi jej być
6. Strefa użytkowa(związana z hobby, nie chodzi schowanie sprzętów czy narzędzi)
a. warsztat/pracownia nie są konieczne
b. warsztat/pracownia mile widziane
Dzięki za pomoc
Chodzi o własny, wymarzony ogród. Tym razem nie bierzemy pod uwagę potrzeby innych użytkowników, a tylko nasze.
Chodzi mi o podanie czy intro- czy ekstrawertyk i np. 1a,2b itd.
Może poproszę o odpowiedzi na PW.
1. Ogród to raczej miejsce:
a. spotkań i zabaw z rodziną i przyjaciółmi
b. miejsce dla siebie
2. Praca w ogrodzie to raczej:
a. przygotowanie miejsca na spotkania i zabawę
b. czas na przemyślenia, kontakt z naturą, źródło inspiracji
3. Strefa reprezentacyjna, frontowa (chodzi o przestrzeń między wejściem na teren, a wejściem do domu)
a. otwarta, zapraszająca, roślinność raczej niska
b. przypomina tajemniczy ogród, roślinność raczej wysoka
4. Strefa wypoczynku biernego
a. duży, biesiadny stół dla wielu osób, miejsce na wspólne ognisko
b. stół na kameralne spotkania
5. Strefa wypoczynku czynnego
a. duża, miejsce na grę w piłkę, badmintona, ringo itd.
b. nieduża lub nie musi jej być
6. Strefa użytkowa(związana z hobby, nie chodzi schowanie sprzętów czy narzędzi)
a. warsztat/pracownia nie są konieczne
b. warsztat/pracownia mile widziane
Dzięki za pomoc
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
- LaViol
- 500p

Ciąg dalszy dyskusji z wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0#p3810270
Hex Ograniczenie wycinki drzew nie jest pchaniem sprawy do przodu, ale rosnącą koniecznością związaną z rabunkiem i zniszczeniem środowiska. Wszyscy, kolejne pokolenie, się do tego przyczyniamy. Zgadzam się z Tobą, że koszty tego teraz ponoszą nie ci co powinni. Stąd mój bojkot. Inaczej nie zatrzymamy drenażu kieszeni zostawiając kapitał na miejscu i nie zatrzymamy rabunku natury.
Są tylko dwie metody wytwarzania żywności. Oparte na nawozach i środkach ochrony roślin - produkty ropy i gazu i to ekologiczne - oparte na naturalnym obiegu materii w naturze. Do czego doprowadziło to na nawozach już wiemy. I wiemy, że to naturalne żywiło ludzkość przez tysiące lat. Nie ma innej drogi jak powrót do niego.
Hex Ograniczenie wycinki drzew nie jest pchaniem sprawy do przodu, ale rosnącą koniecznością związaną z rabunkiem i zniszczeniem środowiska. Wszyscy, kolejne pokolenie, się do tego przyczyniamy. Zgadzam się z Tobą, że koszty tego teraz ponoszą nie ci co powinni. Stąd mój bojkot. Inaczej nie zatrzymamy drenażu kieszeni zostawiając kapitał na miejscu i nie zatrzymamy rabunku natury.
Są tylko dwie metody wytwarzania żywności. Oparte na nawozach i środkach ochrony roślin - produkty ropy i gazu i to ekologiczne - oparte na naturalnym obiegu materii w naturze. Do czego doprowadziło to na nawozach już wiemy. I wiemy, że to naturalne żywiło ludzkość przez tysiące lat. Nie ma innej drogi jak powrót do niego.
- gosiaczek12a11
- 500p

- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Witam Znalazłam Twoją Wpadkę z Winobluszczem i Kablem
Super Wpadka Jak Dla Mnie .
ocena W Skali Od 1 Do 10 10
ocena W Skali Od 1 Do 10 10
- LaViol
- 500p

Witaj i dzięki 
- LaViol
- 500p

Basiu, ja do ostatniego tygodnia nie będę wiedziała czy przyjadę. Zrobię jak w zeszłym roku czyli sama załatwię sobie pobyt 2-3 dni wcześniej. Ośrodek jest na tyle duży, że powinni mnie gdzieś upchnąć, a jak nie to przecież mam całkiem spore auto
Na razie pracuję na to, żeby móc się wyrwać
Na razie pracuję na to, żeby móc się wyrwać
Witaj LaViol,
w koncu mam czas pogadac. Mysle ze warto zalozyc zupelnie nowy watek, bo tu juz nie chodzi o jakies przepisy, drzewa czy krzaki, ale pewna filozofie, ktora ma rzutowac na przyszlosc nas wszystkich. Dlatego dobrze byloby poznac rozne poglady: te mniej i bardziej ekonomiczne, mniej i bardziej ekologiczne. No i te mniej i bardziej totalitarne, zebysmy mieli pojecie na ile naszej wolnosci i wlasnosci mieliby ochote inni. ;-)
Tylko nie bardzo mam pomysl w jakim zrobic to dziale (off-topic? wszystko o?) moze cos wymyslisz. W kazdym razie jeśli masz ochote zaloz go i wpisz glowne zalozenia programu o ktorym mowilas w dyskusji o wycinaniu drzew, a każdy dopisze swoje 3 grosze.
pozdrowienia
H.
w koncu mam czas pogadac. Mysle ze warto zalozyc zupelnie nowy watek, bo tu juz nie chodzi o jakies przepisy, drzewa czy krzaki, ale pewna filozofie, ktora ma rzutowac na przyszlosc nas wszystkich. Dlatego dobrze byloby poznac rozne poglady: te mniej i bardziej ekonomiczne, mniej i bardziej ekologiczne. No i te mniej i bardziej totalitarne, zebysmy mieli pojecie na ile naszej wolnosci i wlasnosci mieliby ochote inni. ;-)
Tylko nie bardzo mam pomysl w jakim zrobic to dziale (off-topic? wszystko o?) moze cos wymyslisz. W kazdym razie jeśli masz ochote zaloz go i wpisz glowne zalozenia programu o ktorym mowilas w dyskusji o wycinaniu drzew, a każdy dopisze swoje 3 grosze.
pozdrowienia
H.
- LaViol
- 500p

Hex, mówisz masz ;)
Zapraszam do dyskusji na Przyczyny i skutki zanieczyszczenia środowiska ? czy warto być eko.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=65486
Zapraszam do dyskusji na Przyczyny i skutki zanieczyszczenia środowiska ? czy warto być eko.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=65486
Cudowny ogród i zwierzęta i podejście do życia. Pasuje mi to
Wpraszam się 
Kasia
- LaViol
- 500p

Piękne dzięki za miłe słowa i zapraszam serdecznieganio4 pisze:Cudowny ogród i zwierzęta i podejście do życia. Pasuje mi toWpraszam się
W ogrodzie sypnęło kwiatami i kolorem
- LaViol
- 500p

Basiu, to przylaszczka