Wiesiu kwiaty szałwii Patens rzeczywiście w niewielkiej ilości ,ale za to jaka ich wielkość...

A barwa...podoba mi się najbardziej...Mam ja w donicy także miejsca mi nie zajmuje w ogroodzie,ale z dwa lata temu posadziłam ukorzenioną sadzonkę do gruntu,i kwitła bardzo obficie...widocznie lubi większą przestrzeń...
Dzidziu może będą nasiona z obecnie kwitnących kwiatów ,to mogę na wiosnę Ci przysłać...
Izuś upchniesz na pewno ,bo ona do niewielkich się zalicza ,chociaż pędy potrafią jej spore urosnąć...taka troszkę okrywówka...
Małgos ,gdzie tam mój ogród do ideału porównać...gdybyśmy tak sadziły,to grzyb miałby gdzie się rozwijać...

Co się nie robi dla potrzeb wizualnych przyjemności....już wystawcy mają na to swoje sposoby...
Wczoraj zagościł u mnie jeżyk ,dosyć dorodna sztuka,na zdjęciu zastygł przez moment...wystraszony,nie dziwię mu się ,kot sąsiada obadał go z każdej strony,ale zniechęciły go kolce i odszedł...

No to ślimaków u mnie mniej...
wyrósł kolejny kwiat Passiflory,ale pierwszy po 3 dniach zamknął swe
wrotai znów ostał się jeden...
Jeszcze trochę róż kwitnie ,ale aż serce sie kraje w jakich warunkach pogodowych ,za niedługo to już im zostanie tylko sen zimowy...
Rhapsody in Blue z dalią
Rosarium Uetersen ...niegroźne jej ciemne chmury
Uploaded with
ImageShack.us
I takie tam obrazki...
ostóżka z dalią
pączek Schneewittchen
clematis bylinowy Sizaia Ptitsa
Danka ...to co ...za rok wybieramy się na Chelsea Flower Show do Londynu...

i od dzisiaj odkładać złotówki...