Mały skromny ogródek
- Alina-277
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mały skromny ogródek
dawno mnie nie było a tu takie piękności w Twoim ogrodzie ostróżka biała z czarnym oczkiem takiej nie widziałam....piękne irysy ..liliowce ...lilie ...dalie ,dobrze że masz swój dom to masz gdzie dalie przezimować ...ja mam kilka bo je lubię tylko nie mam gdzie przezimować bo piwnice w blokach są ciepłe....wszystko ładnie wam rośnie pożądnie nawożona ziemia i widać efekty....tylko jest trochę za mokro bo tego deszczu już za wiele oby nie było powtórki z zeszłego roku...
Pozdrawiam... Alina .
Geniu tak mi się spodobały w tym roku dalie , że nie mogłem się oprzeć przed zakupem karp , trudno mi było
się zdecydować którą wybrać ... więc troszke się uzbierało . Będzie trochę zachodu z przechowaniem karp zimą , ale mam
nadzieję że się z tym problemem uporam i postaram się je dobrze przygotować ... piwnice mam duże i miejsca pod dostatkiem
Alinko witaj
rzeczywiście ostatnio chyba rzadziej bywasz na forum , pewnie więcej przebywasz na działce i pomidorkom dogadzasz , masz śliczne widziałem
..... mnie też zdarzaja się dłuższe i krótsze przerwy , ale czasem tak bywa
Masz rację pogoda nas nie rozpieszcza , od 2 tygodni prawie bez przerwy pada ... boję się o swoje pomidorki co by je zaraza nie wykończyła w krótkim czasie . Mam jeszcze tyle odmian z akcji do spróbowania
ale z trudem, pomalutku kolejne dojrzewają , teraz tylko słońca nam (roślinkom )potrzeba ... było by wspaniale , a deszczom już podziękujmy :P
Rzeczywiście Alinko dobrze nawieziona ziemia obornikiem i plony są dużo wyższe ... np. w tym roku mamy klęske urodzaju fasolki szparagowej i ogórków ... nie do przejedzenia . Na fasolke już nie możemy patrzeć , zamrożona i w słoikach też już jest , a ogórki zostają na polu nie zbierane :P
się zdecydować którą wybrać ... więc troszke się uzbierało . Będzie trochę zachodu z przechowaniem karp zimą , ale mam
nadzieję że się z tym problemem uporam i postaram się je dobrze przygotować ... piwnice mam duże i miejsca pod dostatkiem

Alinko witaj

Masz rację pogoda nas nie rozpieszcza , od 2 tygodni prawie bez przerwy pada ... boję się o swoje pomidorki co by je zaraza nie wykończyła w krótkim czasie . Mam jeszcze tyle odmian z akcji do spróbowania

Rzeczywiście Alinko dobrze nawieziona ziemia obornikiem i plony są dużo wyższe ... np. w tym roku mamy klęske urodzaju fasolki szparagowej i ogórków ... nie do przejedzenia . Na fasolke już nie możemy patrzeć , zamrożona i w słoikach też już jest , a ogórki zostają na polu nie zbierane :P
- gosia07
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Adaś ale zaszalałeś śliczne te twoje dalie
Cudnie muszą wyglądać w realu 

- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wiem czemu ale dalie zawsze kojarzą mi się z jesienią- może dlatego,że tak długo kwitną. Strach pomyśleć, że niedługo jesień a przecież jeszcze lata nie użyliśmy i nie zanosi się na zmiany. Udało mi się dzisiaj wykosić trawy a w tej chwili leje i to mocno.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Adam zmobilizuj się i wklej zdjęcia mieczyków .
Też masz wszystkie od Anity.?
Też masz wszystkie od Anity.?
Gosiu dziękuję za pochwały dla dalii , ten ciągle padający deszcz nie pomaga w ładnym kwitnieniu kwiatom również daliom ....
no, ale wpływu na pogodę nie mamy i musimy cierpliwie czekać na poprawę ....
Januszu lipciec nie był lipcem , a lipcopadem ... jak również dzisiejszy i wczorajszy dzień ... pada, pada ,pada i zimno
Żniwa są pod znakiem zapytania ... zboże zaczyna gnić na "pniu "... , a ziemniaki gniją na potegę ....oj zanosi się na "bide".
Igor dziękuję za rozszyfrowanie liliowca .... dalie kojarzą się z jesienią i pogoda podobna - jesienna ....
Geniu troszkę się zmobilizowałem i fotki wrzucam , ale pogoda nie nastraja do robienia zdjęć i cieszenia się kwiatami w ogrodzie .....
Geniu nie mam wszystkich mieczyków od Anity , troche miałem swoich cebulek z zeszłego roku .

no, ale wpływu na pogodę nie mamy i musimy cierpliwie czekać na poprawę ....

Januszu lipciec nie był lipcem , a lipcopadem ... jak również dzisiejszy i wczorajszy dzień ... pada, pada ,pada i zimno

Żniwa są pod znakiem zapytania ... zboże zaczyna gnić na "pniu "... , a ziemniaki gniją na potegę ....oj zanosi się na "bide".
Igor dziękuję za rozszyfrowanie liliowca .... dalie kojarzą się z jesienią i pogoda podobna - jesienna ....
Geniu troszkę się zmobilizowałem i fotki wrzucam , ale pogoda nie nastraja do robienia zdjęć i cieszenia się kwiatami w ogrodzie .....

Geniu nie mam wszystkich mieczyków od Anity , troche miałem swoich cebulek z zeszłego roku .

- e-genia
Adam chciałabym mieć Różowe bryle i Flirt , prześliczne ,mam nadzieję że masz więcej mieczyków u mnie jeszcze wszystkie ni zakwitły , ja kupowałam po 2 cebulki .
Genia
Genia
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
widzę, że w przyszłym roku nie ominie mnie kupno mieczyków ... jak patrzę na te cudeńka z Twojego ogrodu 

A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
Adamie
zachwycam się twoimi mieczykami, są niesamowicie piękne, te falbankowe brzegi płatków i kolory a właściwie dwukolorowe, przepiękne
, przyznaję, że takich nie widziałam. 

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Piękne mieczyki
moje posadzone u mamy- ze względu na brak miejsca- dopiero zaczynają kwitnienie...rok temu trafiły z tym na deszczową pogodę....i wiedzę-znowu powtórka

moje posadzone u mamy- ze względu na brak miejsca- dopiero zaczynają kwitnienie...rok temu trafiły z tym na deszczową pogodę....i wiedzę-znowu powtórka

- Alina-277
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
Prześliczne prezentujesz dalie piękne kolory i odmiany Mieczyki bardzo piękne te różowe bryle są przepiękne..one wszystkie są śliczne .
..moje dopiero w pąkach nie wiem jakie będą tzn.wiem jakie nazwy tylko nie wiem czy będą zgodne z zamówieniem moje są od Pana Staszka z Krosna.to prawda pracuję dopadkami na działce i pilnuję pomidorków bo są naprawdę ładne..fasolki szparagowej mam 5 tyczek faktycznie jest bardzo ładna ...

Pozdrawiam... Alina .
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Adasiu. W Twoim ogrodzie przynajmniej ciepło od kolorów dalii i mieczyków, ja ich prawie nie mam i dlatego jest teraz tak ponuro.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Adaś zachwyciły mnie Twoje falbaniaste panienki
Będę podziwiała u Ciebie 

- e-genia
Adam tak kwitnie tojad od Ciebie, biały i niebiesko biały u mnie na wątku .