Róże Georginii (Alicji)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże Georginii (Alicji)

Post »

Aniu ja też to rozumiem.W ubiegłym roku jak zakładałam rabatę z różami parkowymi brakowało mi do kolekcji czerwonej róży parkowej.Mogłam przecież poczekać i jesienią zamówić wraz z innymi z Rosarium,tak byłoby rozsądnie.Ale kupiłam Falstafa u Szmita w doniczce za 50 zł bo już musiała ją mieć.Myślę że jakby nie przysyłali tych róż z Rosarium pewnie i tak bym po nie pojechała do Poznania a nawet może dalej.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu widzę że ogród wśród przyjemności na pierwszym miejscu.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pewnie, że na pierwszym. Inne to spotkania z przyjaciółmi. Muszę sie strasznie namęczyć, żeby to pogodzić ze soba.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu najlepiej zaprosić przyjaciół do ogrodu i popędzić do pracy wtedy wszystko pogodzisz. :lol:
Awatar użytkownika
lelumpolelum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2008, o 20:09

Post »

najlepiej zaprosić przyjaciół do ogrodu i popędzić do pracy wtedy wszystko pogodzisz
niekoniecznie, bo jak coś zniszczą, to przestaną być przyjaciółmi ;:224
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

;:14
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Moja teściowa, na ten przykład, jeśli zauważy w moim ogródku interesującą roślinkę, mówi:
"Ooo, to ładne..." I z buta ją ...wskazuje, dotykając niniejszą :!: :evil: :evil: :evil: ;:14
K........., ch..........., s.................., chciałoby się rzec.

Wniosek: obcy bez wyczucia - jak najdalej od naszego ogrodu
z rękami i nogami!!!!! ;:17 ;:134
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko myślałam o takich przyjaciołach forumkowych ,którzy znają się na rzeczy.Bo laików faktycznie nie wpuszczać za blisko do naszych roślinek.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko jak ja dobrze Cię rozumiem.Ktoś kto nie czuje jak prawdziwy ogrodnik nigdy nie doceni naszych ,czasem ciężko zdobytych,kosztem wyrzeczeń,wymarzonych roślin.To zupełnie inna kategoria ludzi.Ciebie nawet obraża to że ktoś pokazuje nogą na Twoją roślinkę z której Ty jesteś dumna ,zamiast pochylić się ,powąchać ,dostrzec jej piękno i się zachwycić.Nic na to nie poradzimy to kwestia naszej wrażliwości,nie wszyscy ją mają.
Awatar użytkownika
lelumpolelum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2008, o 20:09

Post »

To prawda, Georginio :D Mnie zawsze zadziwiają miejsca, w których można po rzuceniu kilku słów odkryć prawdziwych ogrodników, w sklepie zoologicznym, nawet w autobusie. Rzadko wyjeżdżam ale jak już mi się zdarzy, przeczesuję cała trasę na mapie i w necie i namierzam przydrożnych szkółkarzy lub choćby sprzedawców roślin(np. na all.)
Najdziwniejszą osobę spotkałam chyba dwa lata temu... wracaliśmy z wakacji, zadzwoniłam do faceta i umówiłam się. Przyjeżdżamy a tu nowobogackie osiedle pod miastem, przed domem krwisto czerwone BMW... Wychodzi gość koło trzydziestki, w dresach, z łańcuchem na szyi i bulterierem u boku, nogi mi zmiękły, spojrzałam na męża, ten na mnie ;:224
Rany, jakie piękne rośliny wtedy kupiłam, duże, zadbane... a ilu musiałam sobie odmówić!
Pozory mylą :;230
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Trochę się uśmiałam(w pozytywnym słowa znaczeniu -oczywiście) tak myślą o wydawaniu kasy chyba wszyscy ogrodomaniacy.Po co nowy ciuch?-lepiej roślinka.
Snow Goose zachciewna tak jak i Malvern Hills-obie pięknotki.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko wyobrażam sobie Twoją minę i M na widok tego faceta.Pewnie myślałaś że pomyliłaś adres.Najważniejsze że dobrze się skończyło.Ten fakt uczy nie oceniać i nie szufladkować zbyt szybko ludzi po pierwszym wrażeniu.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu.Mam katalog Rosen Tantau i ciągle go przeglądam.Nie mogę się napatrzeć na Comtesse,Gartentraume,Giardine,Mariatheresie,Uetersener Klosterrose jest nawet Bidermeier Garden.Maluchy też piękne np.Stadt Rom czy Red Haze.Syn mi zamówił jeszcze katalog Austina do niego przyszedł za dwa dni a do mnie jeszcze nie dotarł.Może do Polski nie wysyłają,albo trzeba długo czekać.Do zamówienia w Rosarium dopisałam jeszcze Luise Odier ,Mme Isaac Pereire ,Mrs John Laing i dwie szt.Rhapsody in Blue.Aniu chyba na razie wystarczy.Myślę że reszta dopiero jesienią i te z Czech i z Rosen.Piszę się na dostawę z obu szkółek.Posadzę te zakupione i rozpatrzę się z miejscem.
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

lelumpolelum pisze:Naprawdę, aż dziw, że ogrodniczek nie wyławia się gołym okiem na ulicy-ja też kupuję rośliny ZAMIAST kosmetyków i ciuchów :;230
Hahahaha...z tego względu ( po spojrzeniu w lustro ) zakupiłam sobie "maszkarę" do rzęs- oto mój kamuflaż.
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

gagawi pisze:
lelumpolelum pisze:Naprawdę, aż dziw, że ogrodniczek nie wyławia się gołym okiem na ulicy-ja też kupuję rośliny ZAMIAST kosmetyków i ciuchów :;230
Hahahaha...z tego względu ( po spojrzeniu w lustro ) zakupiłam sobie "maszkarę" do rzęs- oto mój kamuflaż.
Ja poszłam dalej, chyba jestem większą ogrodniczką-"maszkarę" zażyczyłam sobie od dziecka na imieniny :heja
Pozdrawiam - BabajAGA
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”