Doniczkowe kompozycje na balkon i taras od 2008 -
Re: Doniczkowe kompozycje na balkon i taras
katii, co tam rośnie w tym ślimaku?
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 7 lut 2015, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ślimaczek to doniczka mojego małego pomocnika
Posadził w nim groszek wieloletni - oczywiście pod moim bacznym okiem 

- Paulinaaa
- 1000p
- Od: 9 sty 2013, o 15:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ależ Ci zazdroszczę takiego dzielnego pomocnika
Na pewno ma wiele radości patrząc jak teraz rośnie

Na pewno ma wiele radości patrząc jak teraz rośnie

- Paulinaaa
- 1000p
- Od: 9 sty 2013, o 15:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ooo to jest ich dwoje
kochane maluszki 
I mają swoje konewki - super

I mają swoje konewki - super

-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 7 lut 2015, o 13:16
Starszy to mój synek Mati , młodszy to chrześniak Bartuś.
Wizyty Bartusia stresują roślinki bo najchętniej podlewałby je od rana do wieczora i pewnie najszczęśliwszy by był gdyby jeszcze dostał łopatkę i mógł poprzesadzać
Trochę się martwię bo zaplanowałam w tej dużej ocynkowanej bali posadzić daturę angel star (już jest wystarczająco duża,ale boję się przymrozków więc jeszcze poczekam z przesadzeniem) w kompozycji z białą lobelią i białą kaskadową petunią i tak teraz sobie pomyślałam, że to może być niebezpieczne dla Bartusia bo gdzieś wyczytałam, że to trująca roślina.
Macie jakieś doświadczenie z tą odmianą datury?

Wizyty Bartusia stresują roślinki bo najchętniej podlewałby je od rana do wieczora i pewnie najszczęśliwszy by był gdyby jeszcze dostał łopatkę i mógł poprzesadzać

Trochę się martwię bo zaplanowałam w tej dużej ocynkowanej bali posadzić daturę angel star (już jest wystarczająco duża,ale boję się przymrozków więc jeszcze poczekam z przesadzeniem) w kompozycji z białą lobelią i białą kaskadową petunią i tak teraz sobie pomyślałam, że to może być niebezpieczne dla Bartusia bo gdzieś wyczytałam, że to trująca roślina.
Macie jakieś doświadczenie z tą odmianą datury?

- niebieska_iza
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 16 kwie 2015, o 17:54
Witam wszystkich, jestem początkująca na forum
W tym roku po raz pierwszy obsadziłam skrzynki na balkonie. Postawiłam na petunie, surfinie i komarzycę. Aktualnie zostały wniesione do mieszkania, bo na zewnątrz szalała burza i zapowiadane są niskie temperatury w nocy.

W tym roku po raz pierwszy obsadziłam skrzynki na balkonie. Postawiłam na petunie, surfinie i komarzycę. Aktualnie zostały wniesione do mieszkania, bo na zewnątrz szalała burza i zapowiadane są niskie temperatury w nocy.
Re: Jakie rośliny na balkon
Obiecałam sobie, że w tym roku nie posadzę już surfinii, bo od paru lat jakoś kiepsko z nimi trafiam i w sierpniu muszę wyrzucać.
Chciałam pelargonie.... taaa... chciałam, bo jak zobaczyłam jakie są surfinie na rynku, to moje mocne postanowienie zaczyna się chwiać w posadach
Chciałam pelargonie.... taaa... chciałam, bo jak zobaczyłam jakie są surfinie na rynku, to moje mocne postanowienie zaczyna się chwiać w posadach

-
- 200p
- Od: 17 maja 2013, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Do takiej skrzyneczki można wiele kwiatów posadzić.Trzeba tylko pamietać o podlewaniu.
Ja polecam pelargonie, aksamitki bo najwytrzymalsze na słońce i upały.
Może skalniaki?
Ja polecam pelargonie, aksamitki bo najwytrzymalsze na słońce i upały.
Może skalniaki?
Jeżeli jest bardzo wietrznie, to trzeba pamiętać o zabezpieczeniu skrzynek przed spadnięciem. Kwiaty działają jak żagiel i może być fruuuu 

- luczek95
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jakie rośliny na balkon
U mnie na balkonie są w tym roku surfinie, pelargonia, komarzyce, clematisy (wszystko w odcieniach fioletu i bieli), zioła no i domowe typu bananowiec, daktylowiec, cycas, passiflora, sukulenty itd itd ;)
Była rozmowa o pnących, mogę ze swojej strony polecić nasturcję ;) 2 lata temu miałem dynie ozdobne
Była rozmowa o pnących, mogę ze swojej strony polecić nasturcję ;) 2 lata temu miałem dynie ozdobne

A może jakieś krzewy kwitnące.