Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Re: Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...

Post »

Dzięki, Dawidzie, w tej skrzyneczce rośnie chyba z osiem sadzonek, stąd się troszkę zagęściło :roll:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja już zbieram nasionka z tunbergii, u mnie część roślinek poczuła jesień ;:224
Azalii, nie zostawiałabym na dworze, domowa, to jednak domowa. Na dworze los jej z góry przesądzony :?
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

Witaj ANETKO, miałem przyjemność ponownie pospacerować po pięknym Twoim ogrodzie, w którym z tygodnia na tydzień jest coraz więcej pięknych roślin i wszystkie zadbane,pięknie rosną.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj, smutny los berberysa spotkał... Niesamowite, że tak szybko go zeżarły, a jeszcze bardziej niesamowite, że po takim kłującym krzaku chciało im się buszować...
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rispetto pisze:U mnie taka azalia padła, bo zapomniałem zabrać ją do domu przed mrozami :(
O rany! Nie pamiętam żadnego wiosennek dziwoląga :shock:
Paweł, to o tę roślinkę mi chodziło, wydaje mi się, że Ty też ją kupiłeś wiosną w OBI

Obrazek

Jolu, tunbergia dopiero zawiązuje owoce, do zbioru jeszcze trochę czasu mi zostało ;:3

Tadeuszu, bardzo sie cieszę z Twoich odwiedzin, bo jesteś dla mnie ogrodowym autorytetem- masz nie tylko wiedzę, ale i praktyke godną mistrza! ;:108

Marto, no sama sie zdziwiłam, ale ge gąsienice to skrzętnie omijały kolce, zżerając tylo listki :evil:
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p
Od: 8 cze 2010, o 10:25

Post »

witaj Aneto :D
ależ piękny ogród, ile pracy włożonej - i tak fajnie ciepło piszesz o roślinach :wink: natychmiast po ujrzeniu zapadł mi w pamięć jesion Crispa (cudowny ;:138 ) fantastycznie wygląda oddzielenie rabat od trawnika - idealnie równiutko profesjonalnie - chyba muszę pomyśleć o czymś takim :oops:
i co niektórzy mają rację - "dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie" - tak to ja sobie powinnam napisać :lol:
Bardzo mi się u Ciebie podoba, będę tu często zaglądać i wpadać w kolejne zachwyty ;:138
pozdrawiam Agnieszka
ogród - pasja i miłość
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko! Aż pokraśniałam od Twoich słów... bardzo miło Cię witam, zapraszam jak tylko będziesz miała czas i ochotę. Jesion Crispa zrobił furorę w tym sezonie :D I chyba słusznie, bo prezentuje się rewelacyjnie. Polecam ;:138
Ta praca w ogrodzie to...właściwie sens mojej zawodowej pracy, tzn. pracuję, aby potem "poszaleć" w ogrodzie. Lubię to! Naprawdę! ;:167
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dkny pisze:
rispetto pisze:U mnie taka azalia padła, bo zapomniałem zabrać ją do domu przed mrozami :(
O rany! Nie pamiętam żadnego wiosennek dziwoląga :shock:
Paweł, to o tę roślinkę mi chodziło, wydaje mi się, że Ty też ją kupiłeś wiosną w OBI

Obrazek
No tak :wink: Starość nie radość :wink:
Hmm .. ale mi teraz zabiłaś ćwieka! Mógłbym przysiąc, że sadziłem ją na wiosnę, ale gdzie ;:224
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Witaj Anetko :wit

Szkoda berberysa, one są tak ładne,że chciałabym jeszcze sobie dokupić dla odmiany w miejsce półcieniste(mam jednego ,ale rośnie na słońcu).Nawet nie wiedziałam,że po nich mogą łazić jakieś robale. :shock: Wniosek taki: nie możesz odpuścić żadnego dnia inspekcji ogrodu, szkodniki tylko czekają,aby dopaść i zjeść co się da!!! :D
Krzew na pewno niedługo wypuści młode listki,które trochę przykryją te miejsca powygryzane , a wiosną pojawią się nowe przyrosty.

I jak ? Doszłaś już, jaką masz magnolię?

;:196
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p
Od: 8 cze 2010, o 10:25

Post »

dkny pisze:Ta praca w ogrodzie to...właściwie sens mojej zawodowej pracy, tzn. pracuję, aby potem "poszaleć" w ogrodzie. Lubię to! Naprawdę! ;:167
chyba mogę podać Ci rękę ;:138 zachorowałam na ogród i nasadzenia jak małe dziecko na zabawki - jak zobaczę jakieś cudo - to tak długo szukam aż znajdę i będzie moje :oops: Ja wypoczywam w ogrodzie, po stresującej pracy to idealne miejsce na odreagowanie ;:138 i choć czasem kręgosłup mi wysiada to zadowolenie mimo wszystko jest ogromne :wink:
pozdrawiam Agnieszka
ogród - pasja i miłość
Anula1213
200p
200p
Od: 31 lip 2009, o 08:26

Post »

Witaj Anetko. Widzę, że szalejesz w swoim ogrodzie. Zawsze jak jestem u Ciebie to przypomina mi się, że mam ciąć moją Hakuro, żeby wyglądała tak pięknie jak Twoje.
Biedny berberys, musiał być bardzo smaczny, ale na pewno odbije.
Pozdrawiam. Aneta

Trudne początki
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paweł, u mnie wyrósł wielki liść, po czym...najnormalniej w świecie usechł...Mimo wody, chuchania i dmuchania... I tyle było z tej cudowności. Zostawiam to na zimę, zobaczymy, co sie wykluje na wiosnę :wink:
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przedstawiam zdjęcia z cudownego, tajemniczego miejsca, które dane mi było ostatnio odwiedzić

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to pień thui, wyrosło z niej prawdziwe drzewo
:shock:
Obrazek

A takie cacka ujrzałam przy jednym domku

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Ale jesteś tajemnicza... No zdradź, gdzie Cię dobre wiatry pognały... Ładne tam hosty... :)
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To był Kamień Pomorski, a fotografowane miejsce- wirydarz przy katedrze. Baardzo klimatyczne miejsce z pomnikami przyrody, polecam :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”