Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...
Re: Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...
Dzięki, Dawidzie, w tej skrzyneczce rośnie chyba z osiem sadzonek, stąd się troszkę zagęściło 

- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja już zbieram nasionka z tunbergii, u mnie część roślinek poczuła jesień
Azalii, nie zostawiałabym na dworze, domowa, to jednak domowa. Na dworze los jej z góry przesądzony

Azalii, nie zostawiałabym na dworze, domowa, to jednak domowa. Na dworze los jej z góry przesądzony

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Witaj ANETKO, miałem przyjemność ponownie pospacerować po pięknym Twoim ogrodzie, w którym z tygodnia na tydzień jest coraz więcej pięknych roślin i wszystkie zadbane,pięknie rosną.
Oj, smutny los berberysa spotkał... Niesamowite, że tak szybko go zeżarły, a jeszcze bardziej niesamowite, że po takim kłującym krzaku chciało im się buszować...
Paweł, to o tę roślinkę mi chodziło, wydaje mi się, że Ty też ją kupiłeś wiosną w OBIrispetto pisze:U mnie taka azalia padła, bo zapomniałem zabrać ją do domu przed mrozami![]()
O rany! Nie pamiętam żadnego wiosennek dziwoląga

Jolu, tunbergia dopiero zawiązuje owoce, do zbioru jeszcze trochę czasu mi zostało

Tadeuszu, bardzo sie cieszę z Twoich odwiedzin, bo jesteś dla mnie ogrodowym autorytetem- masz nie tylko wiedzę, ale i praktyke godną mistrza!

Marto, no sama sie zdziwiłam, ale ge gąsienice to skrzętnie omijały kolce, zżerając tylo listki

- Joyce
- 100p
- Od: 8 cze 2010, o 10:25
witaj Aneto
ależ piękny ogród, ile pracy włożonej - i tak fajnie ciepło piszesz o roślinach
natychmiast po ujrzeniu zapadł mi w pamięć jesion Crispa (cudowny
) fantastycznie wygląda oddzielenie rabat od trawnika - idealnie równiutko profesjonalnie - chyba muszę pomyśleć o czymś takim
i co niektórzy mają rację - "dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie" - tak to ja sobie powinnam napisać
Bardzo mi się u Ciebie podoba, będę tu często zaglądać i wpadać w kolejne zachwyty

ależ piękny ogród, ile pracy włożonej - i tak fajnie ciepło piszesz o roślinach

i co niektórzy mają rację - "dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie" - tak to ja sobie powinnam napisać

Bardzo mi się u Ciebie podoba, będę tu często zaglądać i wpadać w kolejne zachwyty

Agnieszko! Aż pokraśniałam od Twoich słów... bardzo miło Cię witam, zapraszam jak tylko będziesz miała czas i ochotę. Jesion Crispa zrobił furorę w tym sezonie
I chyba słusznie, bo prezentuje się rewelacyjnie. Polecam
Ta praca w ogrodzie to...właściwie sens mojej zawodowej pracy, tzn. pracuję, aby potem "poszaleć" w ogrodzie. Lubię to! Naprawdę!

Ta praca w ogrodzie to...właściwie sens mojej zawodowej pracy, tzn. pracuję, aby potem "poszaleć" w ogrodzie. Lubię to! Naprawdę!

No takdkny pisze:Paweł, to o tę roślinkę mi chodziło, wydaje mi się, że Ty też ją kupiłeś wiosną w OBIrispetto pisze:U mnie taka azalia padła, bo zapomniałem zabrać ją do domu przed mrozami![]()
O rany! Nie pamiętam żadnego wiosennek dziwoląga
![]()

Hmm .. ale mi teraz zabiłaś ćwieka! Mógłbym przysiąc, że sadziłem ją na wiosnę, ale gdzie

-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Anetko
Szkoda berberysa, one są tak ładne,że chciałabym jeszcze sobie dokupić dla odmiany w miejsce półcieniste(mam jednego ,ale rośnie na słońcu).Nawet nie wiedziałam,że po nich mogą łazić jakieś robale.
Wniosek taki: nie możesz odpuścić żadnego dnia inspekcji ogrodu, szkodniki tylko czekają,aby dopaść i zjeść co się da!!!
Krzew na pewno niedługo wypuści młode listki,które trochę przykryją te miejsca powygryzane , a wiosną pojawią się nowe przyrosty.
I jak ? Doszłaś już, jaką masz magnolię?

Szkoda berberysa, one są tak ładne,że chciałabym jeszcze sobie dokupić dla odmiany w miejsce półcieniste(mam jednego ,ale rośnie na słońcu).Nawet nie wiedziałam,że po nich mogą łazić jakieś robale.

Krzew na pewno niedługo wypuści młode listki,które trochę przykryją te miejsca powygryzane , a wiosną pojawią się nowe przyrosty.
I jak ? Doszłaś już, jaką masz magnolię?

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- Joyce
- 100p
- Od: 8 cze 2010, o 10:25
chyba mogę podać Ci rękędkny pisze:Ta praca w ogrodzie to...właściwie sens mojej zawodowej pracy, tzn. pracuję, aby potem "poszaleć" w ogrodzie. Lubię to! Naprawdę!

-
- 200p
- Od: 31 lip 2009, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Anetko. Widzę, że szalejesz w swoim ogrodzie. Zawsze jak jestem u Ciebie to przypomina mi się, że mam ciąć moją Hakuro, żeby wyglądała tak pięknie jak Twoje.
Biedny berberys, musiał być bardzo smaczny, ale na pewno odbije.
Biedny berberys, musiał być bardzo smaczny, ale na pewno odbije.
Paweł, u mnie wyrósł wielki liść, po czym...najnormalniej w świecie usechł...Mimo wody, chuchania i dmuchania... I tyle było z tej cudowności. Zostawiam to na zimę, zobaczymy, co sie wykluje na wiosnę 

Przedstawiam zdjęcia z cudownego, tajemniczego miejsca, które dane mi było ostatnio odwiedzić

to pień thui, wyrosło z niej prawdziwe drzewo

A takie cacka ujrzałam przy jednym domku

to pień thui, wyrosło z niej prawdziwe drzewo

A takie cacka ujrzałam przy jednym domku

Ale jesteś tajemnicza... No zdradź, gdzie Cię dobre wiatry pognały... Ładne tam hosty... 

To był Kamień Pomorski, a fotografowane miejsce- wirydarz przy katedrze. Baardzo klimatyczne miejsce z pomnikami przyrody, polecam