Ogródek AGNESS cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś ,ale będziesz zajadała smakołyki zimą :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakbym była u siebie.
Tyle smakołyków co u mnie - tylko się opychać i przetwarzać. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Witaj Agnisiu :D .jezyny jak maliny :lol: :lol: :lol: ........a brzoskwinką jestem zachwycona!u smoków nawet odmiana harnaś nie wytrzymuje wiosennych przymrozków :( i pędraków :evil: ......w maju pójde z nimi na wojne.....jak wyleca z ziemi to zrobię im piekło napalmem! :twisted: .......czy wszystkie chrzaszcze majowe Małopolski muszą akurat składać jaja w smoczej? :?: :roll: :lol: :lol:

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Na widok brzoskwinki poleciała mi ślinka
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu jaki urodzaj borzoskwiń a jakie dorodne i jeżyny ładnie obrodziły. Teraz tylko przetwarzać, dżemy z brzoskwiń są wyśmienite, ja też robię i to dość dużo. W tym roku brzoskwinie mi przemarzły i jest mało, więc dokupiłam i zapraw zrobiłam tyle co zwykle. Wśród zdjęć z kwiatami jest rozwar, co za niezwykły intensywny błękit.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ owoców :shock: :shock:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Agniesiu - owocki ;:8
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Agniesiu u mnie też zakwitła krokosmia :lol:
Czy ją przenosi się na zimę do pomieszczenia ?
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halinko mam nadzieję, że dżemiki wytrwają do zimy, bo domowe łasuchy już 2 słoiczki otworzyły :wink: :lol:

Grażynko, masz rację :lol: Z niecierpliwością czekam aż całkowicie dojrzeją jeżyny, bo pyszny jest torcik z bitą śmietaną i tymi owockami :wink: :lol:

Smoczynko, chrabąszcze to utrapienie, u mojego sąsiada były olbrzymie ilości pędraków w trawniku, wrony polując na smaczne kąski całkowicie zryły teren i sąsiad musiał od nowa zakładać trawnik :roll: Mi pędraki zniszczyły śliczną - największą- sasankę, jak ją wykopałam, to było 7 kluchów pod nią :roll: Wielka szkoda, że u Ciebie nie wytrzymują brzoskwinki :( nawet te jesienne nie dają rady :?:

_oleander_ zapraszam na brzoskwinki :D

Irenko faktycznie brzoskwiń jest ogrom, na razie działam dżemikowo, bo u mnie jest duży popyt na nie, a później zrobię trochę w syropie. :D Rozwar faktycznie jest prześliczny, mam jeszcze białego, jeśli uda mi się trafić na różowego, to też kupię, ponieważ naprawdę bardzo mi się podobają:D

Moniś zapraszam na owocki :D

Ewuś owocków w bród, chyba chcą wynagrodzić czereśnie, które dojrzewały w czasie deszczy i na jednym drzewie całkowicie zgniły :roll:

Joluś moją krokosmię posadziłam 3 lata temu, póżniej o niej zapomniałam i posadziłam na jej miejscu różę, a ona pojawia się corocznie , ale nie kwitła mi , pokazywały się tylko listeczki. W tym roku zakwitła po raz pierwszy na jednym badylku. Jeśli się pojawia, to znaczy, że nie przemarza. Dziewczyny piszą różnie, jedne wykopują inne nie. Myślę, że fajny jest sposób Eli- elsi- wykopuje cebule na zimę, ale z bryłą ziemi, później po wysadzeniu bardzo wcześnie kwitną :D Planuję dokupić jeszcze cebulek i tak spróbować :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Chyba jednak zaryzykuję i posadzę u siebie brzoskwinię :!:
U mnie w domu też same łasuchy, które uwielbiają dżemy :wink:
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

AGNESS pisze:,

Myślę, że fajny jest sposób Eli- elsi- wykopuje cebule na zimę, ale z bryłą ziemi, później po wysadzeniu bardzo wcześnie kwitną :D Planuję dokupić jeszcze cebulek i tak spróbować :D
Dziewczyny, u mnie po jednej zimie krokosmia przepadła (chyba dwa lata temu) :? ,
dlatego wykopuję jedną, dwie kępy i przechowuję w piwnicy, pozostałe zostawiam w gruncie,
w tym roku ładnie przezimowały i ...... Agnieszko - wcześniej kwitły te zimujące w ogródku :wink:
Wykopując asekuruję się na wypadek, gdyby pozostałe przemarzły.
Najdziwniejsze, że przemarzły w taką łagodną - wydawałoby się - zimę :roll:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś posadź brzoskwińkę koniecznie :D bywa niestety, że te wczesne o wielkich owocach przemarzają, ale wcale nie muszą. Ja miałam już sporo latek takie dwie, rosły koło siebie, i przez długi okres było wszystko ok, az dwa lata temu jedna padła a z drugą wszystko dobrze. Mam też brzoskwinię jesienną, owoce są mniejsze, ale jest ona bezproblemowa- nie przemarza, nie łapie kędzierzawości złocistej, jest niezawodna i też rewelacyjna i do jedzenia i na przetwory :D

Elu myślę, że większym problemem nie są ostre zimy, ale właśnie te nie wiadomo jakie , raz ciepło a na następny dzień mróz :roll: Roślinki nie mogą się dostosować do zimy, ponieważ to ciepło to zimno i są rozhartowane, myślę, że dlatego tak wiele np róż źle przeszło poprzednią zimę, kiedy wcześniej przy mroźnych zimach pięknie przetrzymywały do wiosny :D A z krokosmią jak widzę po tych moich listeczkach to nie przemarzła, ale musi mieć kiepskie miejsce i dlatego tak słabieńko rośnie :roll:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Elsi może krokosmia Tobie nie przemarzła tylko wygniła. Ona nie lubi jak w zimie i w czasie całego spoczynku
stoi woda. Ja mam już 6 lat w gruncie ale nad cebulami jest na zimę usypywana górka z torfu , ziemi, liści tak
ok10cm a na wiosnę rozgarniam.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

_oleander_ Twoja krokosmia jest niesamowita, wspaniała olbrzymia kępa, ile razy ją widzę, to jestem zachwycona :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Wita Agnieszko wiesz bardzo mi się podobają nasze ogrody, bo nie tylko mamy piękne w nich kwiaty ,ale jeszcze tyle smacznych owoców .
Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”