Leśny ogród Moni68 cz.4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani, witam Was serdecznie
Dosyć długo nie zagladałam do Was...trafiły mi się niespodziewanie dwa miłe wyjazdy, w międzyczasie urwanie głowy
Zrobilo się trochę bałaganu w ogrodzie, ale będę porządkować sadząc cebule. Muszę się szybko z tym uporać, bo w planach następny wyjazd, tym razem we dwoje
Wieczorem odwiedzę Wasze ogrody, teraz muszę kontynuować prace, bo czas szybko leci...
W międzyczasie kupiłam dwie ketmie, kolejną hortensję i dostałam dwa śmieszne berberysy i paprykę

Pojawiły się grzyby, rosną nawet w różach

Dosyć długo nie zagladałam do Was...trafiły mi się niespodziewanie dwa miłe wyjazdy, w międzyczasie urwanie głowy

W międzyczasie kupiłam dwie ketmie, kolejną hortensję i dostałam dwa śmieszne berberysy i paprykę

Pojawiły się grzyby, rosną nawet w różach

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniko,
grzyby wśród róż niesamowite !
Gdzie zamierzasz posadzić u siebie ketmie? Podobno są takie wymagające...( dużo słońca, osłonięte miejsce ). Ja też mam działkę w zasadzie w lesie, posadziłam w tym roku jedną ketmię i szukałam dla niej specjalnego stanowiska, bo się bałam,że mi umrze w leśnych warunkach. A może już masz jakieś i dobrze Ci się sprawdzają?
grzyby wśród róż niesamowite !
Gdzie zamierzasz posadzić u siebie ketmie? Podobno są takie wymagające...( dużo słońca, osłonięte miejsce ). Ja też mam działkę w zasadzie w lesie, posadziłam w tym roku jedną ketmię i szukałam dla niej specjalnego stanowiska, bo się bałam,że mi umrze w leśnych warunkach. A może już masz jakieś i dobrze Ci się sprawdzają?
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monisiu. Podróżujesz, że nie masz czasu na ogródek. U Ciebie jeszcze tak bujnie i letnio. Nawet grzybki wśród róż, a we Wrocławiu suchutko, że nie ma jak nawet chwastów usuwać. Zapowiadają deszcz i nie chce padać.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Monisiu nareszcie do Ciebie dotarłam.Długo mnie nie było z przyjemnością obejrzałam sobie Twój piękny ogród i nie mogę wyjść z podziwu jak można wykopać 800 cebul nie do wiary
Już jesienne zakupy zrobiłaś muszę też coś pomyśleć jak pojadę w przyszłym tygodniu to można byłoby sadzić dobrej nocki życzę

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani, witam Was serdecznie
Dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe słowa
Nareszcie przestało padać, zrobię więc trochę zdjęć, żeby zamieścić wieczorem. Zaczynają pojawiać się pierwsze zimowity, muszę sprawdzić, czy zakwitną niebawem szafrany. Odbierając Pawełka z przedszkola zajrzę do ogrodniczego- chcę kupić chryzantemy w doniczkach, bo coraz mniej kolorów w ogrodzie. Cebul już nie kupuję i tak mam mnóstwo do posadzenia
Niestrudzenie kwitną dalie.
Wczoraj byłam w Centrum Onkologii na Ursynowie i przyznam szczerze, że ta wizyta wykończyła mnie fizycznie i psychicznie...koszmar!!
Dalo, dziękuję
Niebawem zrobi się kolorowo, rośliny zaczną się przebarwiać.
Halinko, dziękuję
Na ketmie polowałam od dłuższego czasu, mam nadzieję, że będą w przyszłości duże
Niedaleko ogrodniczego widziałam u kogoś ketmię gigantyczną, miała co najmniej 2x2 m
Joluś, dziękuję
Cały czas zastanawiam się, gdzie posadzić te berberysy
Izo, miałam już ketmię w tym ogrodzie, ale pewnego razu gość mi ją rozjechał samochodem...zdecydowanie nie było to dobre miejsce
Teraz posadziłam jedną w zacisznym miejscu od południa, a drugą wśród innych krzewów, więc jest dobrze osłonięta. Mimo to wydaje mi się, że i tak trzeba będzie przykryć na zimę...
Aduś, teraz już tak dużo czasu ogród nie zajmuje
Koniec sezonu zbliża się wielkimi krokami
U mnie w sumie też jest sucho, dopiero dzisiejszej nocy porządnie popadało.
Majko, dziękuję za troskę
Miło mi, Jacku
W tym roku więcej już niczego nie kupuję, muszę uporać się z sadzeniem tych roślin, które już mam
Nawet zakup nowych lilii przełożyłam na wiosnę
Cieszę się z nowych host, posadzę jeszcze pomiędzy nimi jakieś cebulowe.
Romciu, wszystkie cebule były w koszykach, więc wykopywanie nie było aż takie uciążliwe
Życzę Ci udanych zakupów 
Aniu, dziękuję
Też mi się podobają te papryczki i nawet szkoda mi było obrywać do ogórków
Kupiłam kolejną Tinky Winky, mam już trzy
Wybrałabym Limelight 

Dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe słowa

Wczoraj byłam w Centrum Onkologii na Ursynowie i przyznam szczerze, że ta wizyta wykończyła mnie fizycznie i psychicznie...koszmar!!
Dalo, dziękuję

Halinko, dziękuję

Joluś, dziękuję

Izo, miałam już ketmię w tym ogrodzie, ale pewnego razu gość mi ją rozjechał samochodem...zdecydowanie nie było to dobre miejsce

Aduś, teraz już tak dużo czasu ogród nie zajmuje

Majko, dziękuję za troskę

Miło mi, Jacku

Romciu, wszystkie cebule były w koszykach, więc wykopywanie nie było aż takie uciążliwe

Aniu, dziękuję

Kupiłam kolejną Tinky Winky, mam już trzy