W.o. Psach cz.7 (2009.03 - 2009.08)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguka
1000p
1000p
Od: 16 lut 2009, o 22:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ilonko ależ ta mała wyrosła :shock:
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O tak rośnie to diablątko :twisted:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

a ja jestem dziś zła, bo byliśmy na nadmorskiej dzikiej plaży i dostałam mandat za psa na plaży, wokół w promieniu pół km nie było żywej duszy, miejsce ogólnie nie oblegane przez plażowiczów, a my mamy jeszcze takie gdzie dochodzą tam tylko nieliczni i jeszcze nas straż miejska przyłapała, ale chyba to ratownicy nas wydali,którzy widzieli jak wchodzimy z psem na lażę, bo gdy zauważyłam strażnika to od kierował się w naszą stronę, mimo, iż Kefira nie widział, bo ten leżał w bardzo głębokim wykopanym dołku, no i teraz nie wiem gdzie można z psem jeździć, bo wszędzie zakazy, a plaż wytyczonych dla ludzi z psami nie ma :evil:
zdjęcia zrobione jeszcze przed mandatem :wink:

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Kefir jak zwykle fantastyczny, a z tym mandatem to faktycznie kiepsko. Ostatnio byłam w Darłowie - co prawda tylko 3 dni - ale większość czasu na plazy i byli tam ludzi z różnymi psami - amstaffy, kundelki, jamniki, yorki, ale mandatu raczej nikt nie dostał, a straży w ogóle tam nie było.
Mi mandat nie groził - Layla została u mamy - w końcu to tylko trzy dni, łatwiej jej przetrwać upały w chłodnym mieszkaniu, czy na balkonie niż na plaży, tym bardziej, że paliło niemiłosiernie, chwilami siedziało się jak na patelni.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Danusiu my najczęściej to w Sobieszewie siedzimy, bo mamy najbliżej i od lat tam i nie tylko tam z psiakami jeździliśmy i nic, aż do dziś :roll: ludzie zawsze na nasze pieski miło reagują, a na Kefira to już w ogóle, bardzo spore jest zainteresowanie nim i dziś jedna pani powiedziała, że musi go wyczochrać, bo taki piękny pies :D więc nie wiem skąd ten strażnik, bo nikomu nie przeszkadzaliśmy, bo za bardzo to nie było komu :roll:
Jak jedziemy na dłużej to zazwyczaj pies zostaje w domu z moimi teściami, ale jak na kilka godzin to psa zabieraliśmy, a teraz to juź nie wiem :roll:
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Strażnicy jak chcą to się zawsze przyczepią, zwłaszcza dp tych mało groźnych psów - ja też dostałam mandat za puszczenie psa (pudla miniaturowego) luzem na terenie wielkiego parku koło bydzi, i to w poniedziałek, kiedy było zupełnie pusto - było 2 strażników na wielkich koniach, mój pies,rodzice i ja. Ale jak można mandacik wlepić to czemu nie ? 8) Jak bym miała amstafa i szeroki kark to by pewnie udawali, że nie widzą, bo tak zwykle robią.
Raz była akcja "mandacik dla psa bez smyczy" pod blokiem - dostały starsze panie z jeszcze starszymi psami i dzieci, reszta niewidzialna, a może im się bloczek z mandatami skończył 8)
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

no co zrobić, takie życie :wink: ale dokąd mają jeździć i chodzić ludzie z psami :?: bo nie o mandat mi tu chodzi - na moje szczęście kwota niewysoka :wink:
ale ze śmiesznych sytuacji to wczoraj na plaży chłopczyk ok. 5 lat był bardzo zaciekawiony Kefirem, podszedł i zadawał mnóstwo pytań, aż w końcu mówi ale ten pies jest gruby, a ja do niego żartobliwie, on nie jest gruby tylko tak grubo ubrany :wink: że to jego sierść jest długa i gęsta, a chłopczyk na to, to dlaczego go pani na plażę tak grubo ubrała :D
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33

Post »

http://images40.fotosik.pl/163/3ec539d2684a6314med.jpg
Kefir w panierce - NIAM ;:128

Mandaty, zakazy... brrryyy... Ciężko w tym kraju mieć psa :lol:
Nas ostatnio jakiś strażnik leśny zaczepił 8) Pandzisz bez smyczy, ale miała na sobie odblaskową kamizelkę, więc było wiadomo (tzn domyśleć można się), że to nie dziki pies, ale wysłuchałam kazania :roll: Nie dał nam mandatu tylko postraszył, że mogę psa stracić puszczając go luzem po lesie. Każdy myśliwy ma prawo takiego psa zastrzelić :evil: Niestety miał rację :( Mandatu nie dostałyśmy chyba tylko ze względu na radosne usposobienie Pandzicy, jak dopadła tego strażnika to kilka minut musiał ją miziać :wink:

Nas upały też wykańczają... Pandzisz nawet ostatnio sypia na balkonie, a w dzień przesiaduje w łazience lub piwnicy :roll: Spacery to tylko o 5 rano lub po 20 wieczorem :? No chyba, że nad wodę idziemy... W stronę wody Pandzisz idzie jak skazaniec, a jak wraca... Czteromiesięczny szczeniak się w niej budzi :lol:

Z ostatniego spaceru przyniosłam na sobie dwa kleszcze :shock: Byłam ubrana od stóp po czubek głowy a i tak jakimś cudem się wcisnęły :evil: A na Pandzie nic! Chyba też sobie te kropelki zafunduję :wink:

Proszę trzymajcie kciuki 8 sierpnia od 8:00 rano! Pandziszek ma sterylkę. Od ustalenia terminu mam wątpliwości i piekielnie się boję...

I jeszcze jedna sprawa...
Proszę Was o POMOC dla Gralla --> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 73&start=0
Na dogomani razem z teresat (tamtejszą terrą) organizujemy bazarki, by zebrać grosza na utrzymanie i leczenie tego biedaka. Gdyby któraś miała jakąś roślinkę którą może podzielić i zaoferować na bazarek dla tego psiaka to proszę o kontakt!
Obecne bazarki:
http://www.dogomania.pl/forum/f99/pomoz ... ii-141635/
http://www.dogomania.pl/forum/f99/rosli ... st12658559
http://www.dogomania.pl/forum/f99/ciusz ... -a-142348/
Na bazarki zapraszam. Cały dochód przeznaczony jest na pomoc temu pogodnemu i wdzięcznemu za każde zainteresowanie psiakowi.
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Proszę trzymajcie kciuki 8 sierpnia od 8:00 rano! Pandziszek ma sterylkę.
Będę trzymała i za sterylkę i za wszystko . Wiem Dorka co masz w głowie, ja miałam dwie suki cięte. Pewnie już jesteś oczytana , wiec teraz życzę spokoju, bo to najważniejsze. Pozdrowienia dla wszystkich psiaków :D .
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Dorka nie martw się - wszystko będzie dobrze, po kilku dniach Panda zapomni, że miała zabieg. Kciuki oczywiście będę trzymać.
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33

Post »

No tak... oczytana i zdecydowana, ale... Jednak to nie wyrwanie zęba :lol: Następnym razem będzie pies - "nabiał" łatwiej usunąć :lol:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Dorka trzymam kciuki za Pandzisko :D
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Trzymam kciuki! :D Będzie dobrze :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
BEN NEVIS
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 lip 2009, o 14:49

Post »

Alez duzo slicznych zdjec no i psich slicznosci !
Przez przypadek znalazlam ten watek !
Super, bo ogrod bez psow ...... no wiecie.

Pozdrawiam wszytskich psiarzy kociarzy chomikowcow i rybowniczkow i gadzinowcow .... :D
KAśKA
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sonia - przykro mi z powodu mandatu :( Tak to jest w naszym kraju właśnie... Z tego typu sytuacji to opowiem Wam jedną: mam przed blokiem mały plac zabaw dla dzieci. Siedział sobie przy nim dziadek z córką i z wnuczkiem. Dziadek - kulturalny pan z bloku obok. Ciepło było, pan sączył sobie piwko z puszki. Dziecka pilnowała córka, a on jej towarzyszył. Ktoś musiał zadzwonić po straż miejską, bo dwóch strażników nagle podjechało autem i spisali pana. Niby prawo jest prawem i wszyscy powinni je respektować - fakt. Ale akurat emeryt, który pewnie emeryturę ma niewielką i naprawdę nikomu krzywdy nie wyrządzał tym piwkiem, bo jego wnuczek ma może 2 latka, a w piaskownicy nikogo innego nie było... Zresztą pan robił to naprawdę dyskretnie, musi mieć chyba jakiegoś wroga wśród sąsiadów..
Za to jak na ławce przy placu zabaw siedzi kilkunastoletnia, głośna młodzież i pije piwo, a hałasu i łaciny przy tym jest tyle, że.... To nikt do nich nie podejdzie i nie spisze... Cóż - życie.. :(

Dorka - sterylką się nie przejmuj, będzie dobrze :) Sama sterylizowałam parę lat temu kilku letnią rottweilerkę, co prawda laparoskopowo. Było wszysko ok :) Zresztą jest nadal ok - Lorka ma prawie 12 lat i sobie zdrowo żyje nadal (na rottweilera to naprawdę sędziwy wiek).

edit:

A to fotki z dzisiejszego spacerku :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”