Moja skromna działka Ada.kj cz.2
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewciu. Zdążyłam przyłapać już trzy kolory tygrysówki - żółta, karminowa i teraz dzisiejsza ceglasta. Ja swoje miałam w doniczce od marca, a w kwietniu wsadziłam do ziemi na działce.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Krysiaczku, czekam na spotkanie zTobą!
Papageno też mnie nie zachwyca...nie wiem dlaczego...
Uwielbiam...CZERWONE!

Papageno też mnie nie zachwyca...nie wiem dlaczego...

Uwielbiam...CZERWONE!
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Hortensja Pinki Winki świetna
A ta pod blokiem też jest bardzo ciekawa
.....i czasem okazuje się ,że kwiatki kiepsko rosną właśnie od nadmiaru naszej opieki a nie jego braku......zasada- zagłaskaj kotka na śmierć, okazuje się prawdziwa
Aduś w dniu 18 urodzin wszystkiego naj ,naj, pogody ducha, zdrówka i pięknej pogody dla Ciebie i kwiatków

A ta pod blokiem też jest bardzo ciekawa

Aduś w dniu 18 urodzin wszystkiego naj ,naj, pogody ducha, zdrówka i pięknej pogody dla Ciebie i kwiatków

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- Ania Kropelka
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Dziewczyny Kochane. Szalenie dziękuję wszystkim za życzenia. Wzruszyłam się - jeszcze raz serdeczne dzięki. Niestety zaczyna się już taki wiek, że chciałoby się zapomnieć o tym dniu bo nachodzi refleksja, że czas zaczyna za szybko biegnąć.
Tessko. Ja swoją przygodę z hortensjami zaczęłam kilka lat temu oczywiście od ogrodowych, bo były najłatwiejsze do kupienia. Oczywiście mi nie kwitną bo albo złe miejsce / za dużo słońca, albo przemarzną, zawsze coś im nie gra. Dopiero zimą jak znalazłam to forum zaczęłam czytać o hortensjach i okazało się, że jest wiele innych rodzajów hortensji, które nie są tak wymagające jak powyższe. I jak tylko mam okazję to kupuję. Wczesną wiosną kupiłam bardzo malutkie sadzonki Annabell, Tardivy, Kyushu, Masji, Grandiflory, Pink Diamond. Tardiva i Grandiflora mi padły /coś im nie odpowiadało albo były za małe/, pozostałe rosną i liczę, że za rok lub dwa zaczną się rozkrzewiać i kwitnąć. Później dostałam jeszcze od Ewy Gloriidei jeszcze jedną malutką szczepkę Annabell. Później udało mi się kupić Unique, następnie dębolistną, a ostatnio właśnie na kiermaszu Pinky Winki. I wiem, że jeżeli będę kupować to tylko z odmiany Paniculata. Właśnie w Twoim wątku i u Cilli stale podczytuję i podglądam Wasze hortensje i sposób postępowania z nimi. Dawno zakochałam się w tych roślinach i po różach są to następne kwiaty których wielką rozmaitość chcę mieć w swoim ogrodzie.

Tessko. Ja swoją przygodę z hortensjami zaczęłam kilka lat temu oczywiście od ogrodowych, bo były najłatwiejsze do kupienia. Oczywiście mi nie kwitną bo albo złe miejsce / za dużo słońca, albo przemarzną, zawsze coś im nie gra. Dopiero zimą jak znalazłam to forum zaczęłam czytać o hortensjach i okazało się, że jest wiele innych rodzajów hortensji, które nie są tak wymagające jak powyższe. I jak tylko mam okazję to kupuję. Wczesną wiosną kupiłam bardzo malutkie sadzonki Annabell, Tardivy, Kyushu, Masji, Grandiflory, Pink Diamond. Tardiva i Grandiflora mi padły /coś im nie odpowiadało albo były za małe/, pozostałe rosną i liczę, że za rok lub dwa zaczną się rozkrzewiać i kwitnąć. Później dostałam jeszcze od Ewy Gloriidei jeszcze jedną malutką szczepkę Annabell. Później udało mi się kupić Unique, następnie dębolistną, a ostatnio właśnie na kiermaszu Pinky Winki. I wiem, że jeżeli będę kupować to tylko z odmiany Paniculata. Właśnie w Twoim wątku i u Cilli stale podczytuję i podglądam Wasze hortensje i sposób postępowania z nimi. Dawno zakochałam się w tych roślinach i po różach są to następne kwiaty których wielką rozmaitość chcę mieć w swoim ogrodzie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.