Jacku, mnie ta szałwia raczej ... hmm... smierdzi

Co innego floksy!

A moze poczułes melisę, która rosnie obecnie jako chwast w różnych miejscach ogrodu ? ... W takim gąszczu trudno zauważyc
Dzis troche popieliłam, przynajmniej z grubsza. Oczywiście nie wszędzie, ale już jest odrobine lepiej ...w niektórych miejscach ;)
Zajrzę do Ciebie obejrzeć tego liliowca. Mnie się bardzo podobał Black Stocking, ale jak zakwitł ten mój, to mi sie bardziej podoba niz B.S.

Tylko jak on sie nazywa?
Ode mnie dostałeś liliowca, którego mam od Grażynki. Mówiła, ze nazywa się Quanso ...chyba?
Poprosze Ją, żeby skorygowała, jeśli żle piszę.
Za przetacznik zdaje się wziąłes cząber górski ;), ale wiem, o jaką roslinkę Ci chodzi. Zapytam i dam Ci znać, jak sie dowiem. (Czemu ja tego od razu nie zapisuję?!

)
Floksy są dość "twarde", powinny nadal kwitnąć, tak jak astry. Te nawet po podróży w paczce nie przerywają kwitnienia
Ja też dziękuję Ci za roslinki i wizytę
Grażynko, jakiego wyłaniania roslinek?

Sugeruję jedynie kokoryczkę, która z niewyjaśnionych przyczyn dokonała u mnie żywota

i ... paru gałązek żółtej Golden Fasade (dobrze zapamiętałam?) Okazało się, ze te sadzonki, które wzięłam za G.F., to były Icebergi. Mam więc 2 Icebergi i żadnej G.F.

Za to mam 3 New Down, z czego jeden jest już Twój
Izulku, myslę, ze nie będziesz czekać dłużej niż 2 lata, a pierwszy kwiatek może się pojawić już w przyszłym roku ;) Bardzo bym chciała, zeby tak było. Będzie Ci się podobać - przecież jest w Twoim ulubionym kolorze
Gabi, ja też myślałam, ze nie wytrzymam, a popatrz: przetrzymałam taką strasznie długą zimę i w końcu się doczekałam
Ja też czytałam, ze szałwia moszkatulowa jest dwuletnia, ale może być tez byliną. Ciekawe, jaka mi sie trafiła. Ale nawet jak jest dwuletnia, to bedzie juz u mnie, bo sie chętnie wysiewa
Aguś, u mnie strasznie ciasno, więc moje liliowce pewnie prędko bedą "dojrzewać" do podziału ;)
Jak Ci któryś szczególnie do serca przypadnie, to daj znać
Dorotko, jak to miło że znalazłaś trochę czasu, zeby do mnie zajrzeć
Niegodnam Twoich pochwał

Na zdjęciach ogród wygląda znacznie lepiej, niż w rzeczywistości. Gdyby było inaczej, to nie wiem, czy odwazyłabym się pokazywać tu zdjęcia z mojego ogródka ...
Oczywiście zajrzę do Ciebie. Wiesz, że uwielbiam Twoje zdjęcia