Dzięki Tobie nie trzeba ruszać się z domu, żeby pooglądać te wszystkie cuda, chociaż bez wątpienia w rzeczywistości te róże są jeszcze piękniejsze...
Pozdrawiam i proszę o jeszcze

Moniu jest wiele różowych róż na pergolę. Ta moja to jest 'Seven Sisters Rose': Onq by się nadawała ale kwitnievertigo pisze:Wiesiu, poszukuję rózy w odcieniach różu lub bieli,która jest zdrowa, ma ładne kwiaty i powtarza kwitnienie. Chciałabym pergolę/przejście z łukiem. Mam tam wsadzone Rosarium, ale ona nie wyrosnie tak wysoko, żeby zakryć łuk, bo w ogóle wolno rośnie. Musi być taka, która wyrośnie na min.2m wys. Widziałam u Ciebie taką różową. Co to za odmiana? Myślałam jeszcze o New Dawn, ale nie wiem czy nie będzie zbyt blado
Grażynko na dzisiaj zamówiłam też różane sny dla Ciebie.kogra pisze:Ja tobie Wiesiu też.
Aluś uwielbiam takie rosaria. Tyle można w nich zobaczyc piękności i jeszcze na dokładkę wybrać coś do swojegosnowflake pisze:w życiu tyle róż nie widziałam...
Taruś cieszy mnie że mogłam Ci wlać troszkę miodku do serduszka. Dzisiaj będzie ciąg dalszy i może różanetara pisze:Wiesiu, Skarbie wiedziałaś czego mi dzis bylo potrzeba kojących cudownych widoków, pokazujesz cuda, każda róża jest fantastyczna, życzę różanych snów,
Gabi dziękuję za pochwały ale i tak nie równają się z Twoimi mistrzowskimi fotkamiGabriela pisze:Wiesiu, piękne zdjęcia...
Daluś jak milo że mogłam Ci sprawić przyjemność. Dzisiaj będzie ciąg dalszy i mam nadzieję że będzie Cidala pisze:Wiesiu, dziękuję za wspaniałą wycieczkę do Parc de Bagatelle i niezwykłe doznania estetyczne.
Dzięki Tobie nie trzeba ruszać się z domu, żeby pooglądać te wszystkie cuda, chociaż bez wątpienia w rzeczywistości te róże są jeszcze piękniejsze...
Pozdrawiam i proszę o jeszcze
Ewuś dobrze pamiętasz. To 'Shibui Splendor'. Mnie też wpadła w oko niesamowita 'Hanabi'. Na ogół nie lubięevluk pisze:Wiesiu, piękne widoczki- % 3e dla oka![]()
Zapadł mi w serce Twój liliowiec Shibui Splendor? dobrze zapamiętałam? i róża z wystawy w rosarium " Hanabi"- cudowna![]()
![]()
- oddaję jej pokłon....
Co do pszczółki na wcześniejszych zdjęciach, to chyba jest któryś z dużej i barwnej rodziny trzmieli![]()
Na pszczoły samotnice też to nie wygląda (troszkę podobne do porobnicy,ale to nie ten kolor znowu) ufff i znowu o pszczołach się rozgadałam.....
Maryniu w rzeczywistości są jeszcze piękniejsze. Szkoda że nie można tego piękna lepiej oddać.marpa pisze:Fantastyczne zdjęcia róż !!!Przepiękne - Wiesiu!
pozdrawiam.
Maryna.
Ewciu piękny jest Edzio, uwielbiam go też taki ciemny kolor prawie czarny i spód płatków kremowy. Śliczny.evluk pisze:Tak to ja już dziś nie zasnę na pewno-jestem cała chora z powodu tych róż....![]()
![]()
Ten Edziu- róża a prawdziwa, lubię takie.....
Czekam na zdjęcia tego owada![]()
Kocham owady wszystkie....najmniej muchy- choć też są pożyteczne.....
Ewciu gloriadei wybierz się koniecznie jak tylko będziesz miała okazję bo warto. Jest też inne podparyskiegloriadei pisze:Weekend mialam intensywny i dopiero weszłam do ciebie ;)
a tu tyyyyyyyyyle róż!
Zazdroszczę takiej wycieczki i oczywiście doznań zmysłowych![]()
![]()
![]()
Najbardziej podobają mi się te biale andy! chyba dlatego, że nigdy nie będę ich mieć![]()
oraz ta czarna Eddy Mitchell - przepiekny kształt i kolor!
Całość oghrodu jest pięknie zaaranżowana - kiedyś się tam wybiorę!!!![]()
Dziękuję Wiesiu z tą relację! Jak w niebie!
Grażynko oj poszalałoby się, poszalało,kogra pisze:Wiesiu zachwycam się i ach............
Żeby tak mieć hektar ziemi to możnaby poszaleć.
Ale tak, to trzeba zadowolić się tym, co się ma.![]()
![]()
Miłego dzionka Ci życzę.
Walentynko ci wszyscy ludzie co widzisz na zdjęciach to przawdziwi wielbiciele róż, różomaniacy i inni szmyrgnięcioliwka pisze:Wspaniale jest ogladać te zdjęcia, ale jeszcze bardziej wspaniale widzieć to i wąchać samemu.
Tym bardziej że widziałam na fotkach, jak ludzie podchodzą do tych krzewów i ogldają z bliska.
Zaskoczył mnie Clair Matin, mam tę odmianą, ale w postaci małej sadzonki, a tu wielkie krzaczysko obsypane od stóp do głó kwiatami![]()
Chyba jej nie doceniałam
Prawda Ewuniu jakie piękne są jego kolory.evluk pisze:Róża Claude Monet jak malowana- interesująca wielce odmiana8)
Tessku gratuluję i zazdraszczamTess pisze:Wiesiu
a ja muszę sie pochwalić, od jesieni Violet parfum mam w swoim ogrodzie...jeszcze nie widziałam jak kwitnie, ale mam nadzieję w tym roku
Ewciu mamy podobne gusty. Ja też uwielbiam ten róż na pączkach.gloriadei pisze:Adelaide - cudo! Ta biel z rózem na pąkach!!!![]()
![]()