Działka Pestki - 2009 zapraszam

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka Pestki - 2009 zapraszam

Post »

Pestko wszystko ładnie ci kwitnie, ochłodziło się i fajnie, że chce ci się żyć :D
A ja jestem zła pogryzły mnie meszki :twisted: i oczy bolą ;:223
Miłego wieczorku.
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Witajcie Beatko fajnie że mnie odwiedziłaś nareszcie pada dzisiaj cały dzień i chyba noc też deszczowa troszkę porzepna taka zmiana pogody dobrze że u mnie nie było takich burz tylko gruby deszcz może odżyją te moje roślinki tylko nie mogę teraz iść na działkę bym się strasznie uszargała w tym deszczu
Marylko witaj szkoda że cię muszki tną to u ciebie nie pada :?: wiem co to znaczy się napracować na działce jak się coś chce mieć to tak jest pozarastało nie tym co trzeba odpocznij troszkę kochana miłego odpoczynku życzę na noc pa ;:196
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maniusika a ja mam takich więcej a tamte po jednej karpie prawie jednakowe Obrazek czy ty masz jaśniejsze :?: tu gdzie sznurek to dalie każda inna ale słabo kwitną
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maniusika a ja mam takich więcej a tamte po jednej karpie prawie jednakowe Obrazek czy ty masz jaśniejsze :?: tu gdzie sznurek to dalie każda inna ale słabo kwitną Obrazek Obrazek Obrazek
na razie tylko ta kwitnie i biała ale białej nie mam jeszcze zdjęcia ale nie wiem przed deszczem były słabe kwiaty mimo że podlewałam ale myślę że odżyją po tych deszczach i chwasty też a pomidorki to mam tylko 3 krzaczki malinowych takich jak na zdjęciu i 3 krzaczki koktajlowe z których już korzystałam wnusia by się cieszyła jakby sama zerwała dobrej nocy :wit
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

mój liliowiec żółty jest dużo jaśniejszy prawie cytrynowy ,[możesz go zobaczyć na 22 stronie ]dalie też dopiero zaczynają mi kwitnąć , u mnie też pada drugi dzień i noc więc wszystkie kwiaty ładnie się wyprostowało i zaczyna kwitnąć ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Pestko fajnie ci kwitną żółte liliowce,czy one mają takie większe kwiaty?
Miodunka dla ciebie odłożona,tym razem mam inną,niedawno zdobytą.
Jest bardziej wytrzymała na niedostatek wilgoci,jednak najlepiej rośnie w cieniu.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam z rana wczoraj wpadłam na działkę a tu mżawa taka była ale musiałam zobaczyć moją hortensję co pisałam wcześniej nie wiem z jakiego powodu zaczęła usychać niestety obcięłam suche badyle i trudno ale już chyba nie odżyje w tym roku ale korzenie zostawiłam Aniu cieszę się że masz dla mnie miodunkę Maniusika napiszę na Pw a w ogóle to zobacz mój Milin ma pączki super
czy rozwinie kwiaty ma od soboty być pogoda bo dzisiaj leje całą noc i teraz też za dużo już deszczu wszystko się pokłada floksy też Marylko cieszę się że będziesz pamiętała
tak wygląda teraz mój busz wiecznie coś robię i przesadzam chyba za gęsto się robi nie wiem po co trawkę skasowałam chyba żeby mieć więcej roboty a to wygląda teraz tak
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
jeżówka biała i purpurowa czy mam ją przepikować czy tak zostawić na zimę jak myślicie bo ja pierwszy raz wysiałam nasionka jeżówki nie miałam jeszcze tych piękności cieszę się z milina że mi zakwitnie chociaż taki jeszcze mały ale idzie do góry będzie się piął
miłego dnia wam życzę a ja na zabiegi gnam jeszcze jutro i na razie odpoczynek od lekarzy i zabiegów nareszcie troszkę odpoczynku od zabiegów tak to 10 dni dojeżdżać trzeba było ;:196 pa
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja swoje jeżówki siałam w szklarni i teraz przesadzam w miejsca w których mają rosnąć , popadało i jest pochmurno to powinny ładnie się przyjąć .. więc myślę że i ty możesz je przesadzić , chociaż mogą ci rosnąc i w tym miejscu co teraz ..u mnie tez dużo krzewów ma brązowe liście od tego upału ..
Mój album
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pestko piękne masz floksy i pewnie rozchodzi się silny zapach bo one wyjątkowo ładnie i intensywnie pachną. U mnie cos im nie pasuje bo chorują - liscie od dołu dostają brązowe plamy i usychają. Niewiele oprysk pomaga.
Czytam,że już świeżo siane bylinki czas przesadzać ... czas szybko leci a tak niedawno była wiosna.
Tez mam sadzonki jeżówki z własnego siewu ale ładnie wyglądają. W tym roku sporo roślinek choruje - anomalia pogodowe nie sprzyjają im. Oby tylko zimę dobrze zniosły to wszystko będzie dobrze.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Wpadłam z rewizytą Pestko. A gdzie fotki z działeczki. Pokaż co aktualnie u Ciebie kwitnie. Dobrze, że możesz trochę odpocząć od wnusi - one są kochane, ale jak potrafią zmęczyć. :wit
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pesteczko ranny ptaszek z Ciebie, tak rano juz mnie odwiedzilaś, u Ciebie tez pieknie i kolorowo, a nasze wnuczęta to najpiekniejsze kwiatuszki prawda :D :D
pozdrawiam papa ;:196
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Ado Bożenko co ciekawego byś Ado chciała zobaczyć ja jestem teraz w trakcie przesadzania liliowców i zacząć sadzić niektóre cebulowe i ciągle coś przesadzam teraz będę wyrzycać truskawki bo już za dużo roboty na działce a kiedy na hamak brak czasu a tu powinno się wypoczywać a nie pracować w akordzie o nie już dosyć zaczynam zmniejszać roślinki na jesieni będę wykopywać dalie i od razu sprzedawać bo potem problem gdzie przechować no to troszkę zdjęć roślinek wstawię
najpierw mój kwiatuszek czyli robaczek pomocnik podlewania Obrazek Obrazek Obrazekno teraz roślinki
Obrazek
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ PESTKO!
Masz śliczniutką pomocnicę. O kwiatach nie pisze bo ona przebiła wszystkie.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

twoja pomocnica podlewa grzeczniutko konewką a mój pomocnik już zabiera mi węża , i podlewa wszystko gdzie się obróci a przeważnie mnie i ścieżkę i sam siebie i dostajemy bury od matki gdy wracamy .... teraz staram się podlewać rano gdy jeszcze śpi ..a wieczorem grzeczniutko konewkami .. tez posadziłam liliowce zakupione u Ismeny oraz przesadziłam piwonie bo już wrastały w tawułki .. zaczynam sadzić cebulowe ,które wykopałam w lato , dzisiaj posadziłam zimowity z rabatki ,którą muszę zlikwidować .. mam jeszcze żonkile i tulipany , muszę posadzić do września bo wtedy przyjdą zamówione cebule ..i znowu będzie sadzenia ...
Mój album
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Pestko cudny ten mały kwiatuszek - odmiana niepowtarzalna i bezcenna prawda?
Moja mała wnusia przyjeżdża co kilka dni , wtedy najczęściej jest to działka bo uwielbia tam być. Mamy swoje ulubione zajęcia ale podlewanie i zabawa z wodą jest ponad inne.
Aby mieć dla niej czas musisz zmniejszyć część uprawowa na rzecz trawnika lub stałych nasadzeń np krzewy lub dobrze rosnące byliny tak dopasowane aby zawsze coś kwitło. Do tego odpowiednio dobrana wysokość a czasami sie udaje też kolorystykę liści troszkę dobrać.
Co do dalii to uważam,że sa mało wymagające i nie pracochłonne. Jedynie wiosną sadzenie kłaczy a jesienią wykopanie. Staram sie sadzić przy płocie aby zminimalizować robotę przy podwiązywaniu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”