Kolekcja Agaty :-)))

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Agatko !
Cudniaste cuda pokazujesz 8) :shock: , same grube ryby... :roll: , Hybryda z Equestris jest Boska :lol: . Super fotki :) .

Miłego popołudnia życzę :wink: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

cuda... chciałabym equestrisa... różowego lub białego. orchidarium też bym chciała, ale nie miałabym go gdzie postawić.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Anna dziękuję,mam nadzieję że szybko zakwitnie :lol:
Darla ja też czekam jak na szpilkach na jego kwitnienie,hehe..Jestem ciekawa czy będzie faktycznie taki piękny jak na zdjęciu... ;:6
Promenea nie rozwinęła jednak jedynego kwiatka który miała,tak podejrzewałam..No rozsadzenie i wysyłka zrobiły swoje ;:110 Ale czekam na następne kwitnienie,a wiesz może Darla co ile ona kwitnie?
Myślę że w orchidarium ma dobre warunki,temp.25-26 stopni jak na razie no i ma tam wysoką wilgotność której potrzebuje..
Przykre jest że nasze zwierzęta cierpią,moja Kulka sama sobie zdjęła szwy i nie musiałam z nią iść do weta i tego przeżywać..
Strasznie mi szkoda Twojego maleństwa,współczuję bo wiem co przeżyłaś,ja też bym ryczała..Jestem bardzo uczulona na takie sprawy..Dobrze że pozostałe w porządku...A ile Twoja suczka waży i ile ma szczeniaczków?
Mój spryciarz bo myślę że chodzi o synka ma trzy lata z kawałkiem,dokładnie 3 lata i 4 miesiące..Jest strasznie nieznośny,normalnie nie daję już rady..Czasami mam dość!1000 razy dziennie można zwracać uwagę i to nic nie daje..Strasznie ma dużo energii w sobie aż za dużo...Mama nie nadąża hehe..
Tulipan wielkie dzięki ;:79
Storczykowa na all ostatnio jest dużo botanicznych storczyków,ja dzisiaj następnego kupiłam ;:13
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Storczykowa na all ostatnio jest dużo botanicznych storczyków,ja dzisiaj następnego kupiłam
ja codziennie wchodzę i jakoś nie widzę żadnego... trochę najzwyklejszych hybryd, trochę nie-Phalaenopsisów... i to wszystko.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Equestris var alba prezentuje się wspaniale. Takie soczyste listki.
Kupowałaś na allegro ?
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Storczykowa no to masz pecha,ja zobacz wchodzę i jakoś nie narzekam hehe.. ;:112
Mała Mi tak na allegro..Od stałej sprzedającej...Dzisiaj kupiłam od niej Phal.kunstleri ;:31

Dzisiaj zaczęły się otwierać pączki u Dendrobium typu Nobile..
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja nigdy nic nie spotykam ciekawego, a nawet jakby, i tak nie mogłabym zamówić.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Prześliczne debdrobinum w pięknej oprawie :D .
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Agato, equestris wygląda bardzo zdrowo. Twoja kolekcja wywołuje u mnie uczucie zazdrości rosnące w niesamowitym tempie, które jest współmierne do Twojej kolekcji powiększającej się w zabójczym tempie :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Tulipan,Mamba dziękuję ;:6
Sama jestem w szoku że kolekcja powiększa mi się w niewiarygodnym tempie,no i dzisiaj znowu zaszalałam,dokupiłam dorosłego Phal.Venosa bo miałam młodziaka..Za młodziaka za jakiś czas będę mogła się wymienić..To nie jest już takie maleństwo jak z agaru tylko już ładna spora sadzonka ;:31
Jest na zdjęciu w wątku o młodziakach... :lol:
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18

Post »

Oj...Niecierpliwa jesteś Agatko :lol:
Niestety nie wiem po jakim czasie powinna ponownie zakwitnąć Promenea :roll: Jolusia wrzuciła w moim watku link o niej.Sama znów muszę tak zajrzeć by poczytać o nowych lokatorach :wink:
Twojej szynszyli już się zagoiło?Zaglądaj regularnie bo ja mam złe doświadczenia z krajaniem :cry:
Daisy urodziła aż 6 :shock: szczeniaczków.Ważyła przed ciążą jakieś 2 kg.Wcześniej miała 3,myślę,że to temu iż kryliśmy ją 3 razy(jeździliśmy wtedy często z Lolą(nawet Lola miała za młodu tylko 5-spanielka) do weta to przy okazji braliśmy i ją).Zdjęcia maluszków właśnie wrzuciłam do ogrodowego wątku.
A co do synka-gdy tyle miał znów pracowałam i babcia się z nim "użerała" choć do 13 był w przedszkolu.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wow no i miejsca nie ma a szaleje na zakupach :lol: :wink: . Ile już masz pupilków ? :lol: Jak się doliczysz to napisz :lol: .
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Darla oj ja niecierpliwa kobieta,to prawda ;:2
No to muszę i ja zajrzeć na Twój wątek i poczytać :lol:
A tak,mojej szylce już wszystko się ładnie zagoiło i już sobie siedzi z samcem i jest szczęśliwa..Wyobraź sobie ze szwy sobie sama zdjęła,jak zobaczyłam że ich nie ma to byłam w szoku..Nie musiałam już iść do weta :)
Daisy aż 6 szczeniaczków urodziła,super..Oczywiście już byłam w Twoim wątku ogrodowym i musiałam je zobaczyć,prześliczne..Wiem że są strasznie maleńkie i delikatne i trzeba uważać.. ;:6
Tulipan haha,święta prawda..Jak się doliczę to podam ale ostatnio coś ponad 80 sztuk,to mało haha..

A to moje Dendrobium typu Nobile w pełnym rozkwicie i dzisiejszy zakup z Obi..A tak sobie pojechałam zobaczyć co tam jest ciekawego i przytachałam gałgana do chałupy haha..Tylko kolor jest zupełnie inny jak na zdjęciu,intensywnie różowy a w słońcu aż razi w oczy.. :lol: Oczywiście jest woskowy..Był duży wybór dzisiaj.. :lol:

Obrazek Obrazek
Agnieszka Co.
100p
100p
Od: 16 lut 2009, o 11:54

Post »

Ale cudny - na tym zdjęciu wygląda jak Twoja Jacquelina :)
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Ładny storczyk :) Woskowe są śliczne :wink: a przez ten blask wyróżniają się spośród innych i wołają "kup mnie!" :lol:
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”