Aniu pospacerowałam sobie dla odmiany dziś u Ciebie - kolekcja piękna a te pelargonie urzekające. Takich nigdzie nie widziałam więc dziękuję za okazje poszerzenia wiedzy.
Różyczka na 7 zdjęciu - chyba mam taką samą czy jest pnąca i pachnąca bo tak u mnie jest.
Wylatkowo ładna budowa kwiatuszka - nie mogę znaleźć jej nazwy.
Aniu ależ piękne kwiatuchy nam pokazałaś Róże bajeczne, takie różnorodne w formie i kolorze, widzę kilka, które muszą koniecznie zaprosić do swojego ogrodu :
Pozostałe kwiatuszki też śliczne, irysy, goździki, bodziszki.....i wiele innych, na które z wielką przyjemnością się patrzy
Aniu, piękne róże nam pokazujesz. Ale co to za roślinka na trzecim zdjęciu, taka podobna do ostróżki? Taka różowa piękność? czy możesz coś o niej napisać i pokazać ją w całości? Bardzo mnie urzekła.
Witaj Ania dawno do ciebie nie zaglądałam ale ciekawa jestem jak ci przezimowały róże bo jak pamiętam to bardzo dużo pięknych odmian kupiłaś.Irysek ten niebieski z 2 zdięcia bardzo ładny czy wiesz może jak się nazywa?
Róze dość dobrze mi przezimowały szczególnie te kupione w zeszłym roku i pięknie kwitną.
Ania Ds była akurat u mnie na działce to moze potwierdzić
Gorzej zniosły zimę stare róze ,ale juz odbiły i tez będą kwitły.Z roslin padł mi tylko budlej zółty .Trzeba przyznac ,ze pogoda sprzyja roslinom chociaz to podlewanie to juz mnie męczy.