Ogród Zenka 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zenku biedne te nasze trawniki :wink: :lol: wszędzie ubywa ich w zastraszającym tempie :wink: :lol: Ale cóż poradzić , kiedy tyle jest wspaniałych roślin, które muszą rosnąć w naszych ogrodach 8) :D
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Witaj Zenek
Wrzosy ladnie wygladaja jesienia,widze ze masz tam miejce na rabacie
na razie mam kilka ,bardzo podoba mi sie irlandzki/cos zmarnial/
Musze sie rozejrzec za jakims ciekawym.

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Zenku i jak zwykle miło u Ciebie pospacerować,można też grzybków nazbierać .
Rabata wrzosowa piękna szkoda że ja nie mogę stworzyć sobie takiej prawdziwej rabaty wrzosowej ,tylko mam posadzone wzdłuż dróżki,ale dobrze że w ogóle mam .
Genia
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

zdjęcia, które prezentujesz, są wypoczynkiem dla oczu.... po prostu piękne! (i zdjęcia, i wrzoski, i kamienie, i wszystko!) ;:2
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witam miłych gości Markusa, Genię i dkny i dziękuję za odwiedziony.
Przepraszam że nie odzywałem się kilka dni, ale to spowodowane było chwilowym brakiem czasu.
Dzisiaj byłem w ogrodzie, i wykorzystując ładną pogodę zaczełem porządkowanie, tj, grabienie liści i ich palenie , oraz przesadzanie niektórych krzewów.

Dzisiaj mam problemy z wprowadzeniem zdjęć więć przeslę je jutro.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Zenku ja też dziś dużo czasu spędziłam w ogrodzie ale liście jeszcze u mnie nie spadają .
Pieliłam wzruszałam ziemię .
U mnie jeszcze pełnia lata .
Genia
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek hosta miniaturowa
Obrazek
Hortensja dębolistna w jesiennych kolorach

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hortensja prezentuje się niezwykle dostojnie w tych barwach. pięknie! u mnie też już jesiennie. trzmielina oskrzydlona czerwienieje w zawrotnym tempie! ale też lawenda wypuściła liczne pąki, podobnie powojnik "błekitny aniol" ; co sie dzieje, co się dzieje :shock:
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

U mnie Zenku,wprawdzie orzechy z drzewa spadają ale o liściach jeszcze nawet nie myślę...Dębolistna fajnie się przebarwia...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Zenku masz wspaniały ogród, przeszedłem sobie strona po stronie i powaliła mnie ta przestrzeń i świetny pomysł na każdy zakątek :) wiele iglaków, azalie, rh, tawułki, hosty i wiele innych. Najbardziej moją uwagę zwróciły ogromne krzaki dyptamów :) przepiękne :) Zapytać Cię chciałem o delikwenta na zdjęciu poniżej. Wiesz teoretycznie Picea abies 'Inversa', ale jakoś te igły takie grube i długie :) coś jakby połaczenie z wężowym :) więc proszę jak możesz rozwiej moje wątpliwościi co to dokładnie za odmiana :) chyba że to jedna inversa :?: :?:

Obrazek

Zaponiałem dodać, że masz wspaniałe wrzosy :)
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości i dziękuję za odwiedziny w naszym ogrodzie.

dkny do ogrodu z wolna wkracz jesień czego dowodem są przebarwienia liści na drzewach i roślinności.A Twoja czmielina jest tego najlepszym przykładem,ten piękny krzew już od dłuższego czasu je na mojej liście zakupów, gdyż mam nadzieję że doskonale ożywiłby nasz ogród właśnie jesienną porą.
Marylo 73ab jedynymi drzewami które zaśmiecają mi ogród to dość duże brzozy rosnące w ogrodzie,które o tej porze zaczynają tracić swoje liście pokrywając nimi trawniki.
Sylweste dziękuję za miłe słowa wypowiedziane na temat mojego ogrodu,który wspólnie z małżonką urządzamy od 15 lat.
Staramy się aby drzewa i krzewy rosnące w nim miały odpowiednie warunki do prawidłowego rozwoju /odpowiednia odległość ,dostęp światła i podłoże/. Ogród i praca w nim to nasze hobby, miejsce odpoczynku i spotkań z rodziną i znajomymi.
Delikwent przedstawiony na zdjęciu to typowy Picea abies Inwersa, kupiony u producenta.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Zenku jeszcze raz gratuluje Wam wspaniałego ogrodu :) już myślałem, że coś nowego się trafiło, a tym czasem zwiodła mnie chyba fotka, widzędługie i grube igły, coś mi po prostu nie pasowało :) dzięki za odpowiedzź:)
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ta INVERSA jest naprawdę imponująca! i hosty - jakie zdrowiuśkie! moje są postrzępione w tym roku przez żarłoków :cry:
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aneto dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie. W chwili obecnej moje hosty są jak ser szwajcarski , dopadły je jakieś ich smakosze. W przyszłym roku będę musiał bardziej o nie zadbać.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A o to wczorajsze zakupy, których jak mówiłem miało już nie być. Obrazek -cyprysik nutkajski pendula

Obrazek- żurawka nazwa NN
Pozdrawiam Zenek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”