Witaj Urszulko piękna jest wiosna co dzień widać jak rozkwitają nowe kwiatki drzewka zielenieją ciekawa jestem jak duzo masz host Marysiu jak je posadziłaś w tamtym roku to może też ci uciekły do ziemi tak jak moje Asiu pokaż swoje hosty
Dziękuję Romo rzeczywiście co dzień widać jak pięknie wschodzą coraz to nowe bardzo się z nich cieszę a w ogóle to wszystko rośnie w bardzo szybkim tempie .
Marysiu, paczka z roślinkami dotarła do mnie dzisiaj. Wszystkie roślinki w nieuszkodzonym
stanie. Nie spodziewałam się tylu host, bardzo się cieszę.
Po świętach będę wysyłała dla Ciebie passiflorę, napisz proszę co byś jeszcze chciała choć nie mam wiele do zaoferowania . Mam floksy liliowe i białe , mahonie, irysy syberyjskie niebieskie, pień juki domowej z korzonkiem.
Lilu cieszę się że w końcu dotarła a miała być na wczoraj są jednak opóźnienia świąteczne bardzo martwiłam się o lilię bo nie dałam wody wrzuć ją do oczka jak najszybciej moje już posadzone i nie będę je więcej wyciągała na zimę.Floksy chętnie i irysy bo nie mam a mahonie mam i jukę domową też do samego sufitu.Nie martw się jeszcze na pewno będziemy miały coś do podzielenia , cieszę się że będą u ciebie rosły ;:91 Dziękuję za życzenia świąteczne też ci życzę spokojnych i szczęśliwych świąt.
Z okazji ŚWIĄT WIELKANOCNYCH wszelkiej pomyślności
radosnego i mokrego dyngusa oraz smacznego jajka dla Ciebie
i Twojej rodzinki życzy Romka z rodziną.
Śliczny kolorek .
Zmartwychwstał Baranek Boży,
niech każdy swe serce otworzy,
na miłość, radość i pogodę ducha
Kto wierzy w Niego niech słów Jego słucha
Zbawiciel z martwych powstał, Alleluja
weselmy się bo radosny dzień dziś nastał, Alleluja!
Jeszcze troszkę wiosny dla ciebie MARIO ,z mojego ogrodu .
Marysiu. Piękny kolor tego hiacynta, ale wpadłam złożyć życzenia zdrowych i pogodnych świat
dla Ciebie i twojej rodzinki oraz
Czekoladowego króliczka,
apetytu jak u dziczka,
kolorowej wydmuszki -
takiej w kwiatuszki.
A jak przyjdzie dzień lany - przemoczonej piżamy.
Pogody, słońca, radości,
W niedzielę dużo gości,
w poniedziałek dużo wody
- to dla zdrowia i urody,
Dużo jajek kolorowych,
świąt wesołych, no i zdrowych.
Życzy Ariadna
Już Wielkanoc blisko i wiosna na świecie,
więc żółciutki kurczaczek życzenia Ci niesie.
Zdrowia,szczęści ,pomyślności,
w pierwsze święto dużo gości,
W drugie święto dużo wody,
to dla zdrowia i urody.
Dużo jajek kolorowych,
Świąt pogodnych,miłych,zdrowych.