Ta ilość kwiatów jest niesamowita... Niezwykłe, jak storczyki potrafią pięknie zakwitnąć

Dla mnie najciekawszy jest ten z pierwszych zdjęć drugiego postu - dwa różne kolory kwiatów,
a storczyk tylko jeden

ale mam ich baaardzo mało. a niektórzy na forum mają po kilkanaścia albo nawet kilkadziesiąt. i mają moje wymarzone...AGNESS pisze:Dusiu już masz botaniczne pięknotki, a z czasem będziesz miała jeszcze więcej![]()
Joluś dziękuję, teraz naprawdę szaleją kwiatowo![]()
Iwko dziękuję, bardzo się cieszę, ze podobają Ci się moje storczyki
tak, storczyki to wspaniałe hobby, dają wiele radości i zamierzam już zawsze się nimi interesować. staram się moim storczykom poświęcać jak najwięcej czasu. nie ma takiego dnia, bym nie oglądała moich storczyków. codziennie na każdego muszę się napatrzeć, czasem udaje mi się znaleźć jakiś pędzik, albo chociaż listek lub korzonek.Dusiu, ja myślę, że storczyki będziesz hodować jeszcze przez długie lata, więc wiele piękności jeszcze przed Tobą
ja akurat mam na storczyki czas, ponieważ nie mam ogródka ani innych roślin, więc zajmuję się tylko storczykami. oczywiście mam sporo innych hobby, ale tamte nie wymagają poświęcania im czasu tak jak storczyki. bo na przykład skamieliny leżą sobie na półkach, a rysuję, gdy mam na to ochotę.AGNESS pisze:Dusiu fajnie jest miec taką piękną pasję, a z tym oglądaniem to i ja tak mam,teraz mam troszkę mniej na to czasu, ponieważ zaczął się ogród, ale każdego dnia robię,, obchód,, storczyków, i zawsze cieszy każdy nowy przyrost
Ale zimą to już czyste wariactwo
![]()
![]()
pasji mam całkiem sporo (dużo z nich wymieniłam w profilu). oczywiście najważniejsze są storczyki, ta pasja daje mi najwięcej radości i poświęcam jej najwięcej czasu, ale inne też są dla mnie ważne. bez pasji nie da się żyć naprawdę. moje pasje są bardzo niezwykłe jak na osobę w moim wieku, ale ja zawsze się różniłam od pozostałych ludzi. dobrze jest mieć hobby.Dusiu świetne i ciekawe pasje, widziałam Twoje rysunki i bardzo mi się podobają, oczywiście robisz portrety storczyków- jakby inaczej