Jeżówka Echinacea cz. 1
- szy---
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2013, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jeżówka Echinacea
Witam,
dzisiaj wysiałem nasiona jeżówki kupionej dwie godziny temu i zobaczę co z tego wyjdzie.
dzisiaj wysiałem nasiona jeżówki kupionej dwie godziny temu i zobaczę co z tego wyjdzie.
- santana51
- 500p
- Od: 13 maja 2012, o 18:01
Jeszcze do jesieni będą dobre do wysadzenia na rabatce.
A u mnie kilka z wysianych na wiosnę będzie miało kwiaty, ale jakie to się okaże
A u mnie kilka z wysianych na wiosnę będzie miało kwiaty, ale jakie to się okaże
- Pozdrawiam Jurek
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
anita-maria , też kupiłam u Mariusza Colorburst Orange i tak samo nie jest pełna. Właśnie zastanawiałam się, czy nie nastąpiła pomyłka
. Jutro zrobię zdjęcie.

-
- 200p
- Od: 12 wrz 2008, o 13:24
Akurat nie kupuję nasion tylko sadzonki Cheyene Spirite do szkółki, ale nasiona zebrane z kwiatów dają też barwny rozrzut, od czerwonego do żółtego poprzez malinowy, pomarańczowy. Wszystkie pojedyncze, al ei tak lubię ten mix.genia19 pisze:Agnieszko jakiej firmy te nasionka,bo będę szukać.
- jode22
anita-maria, to właśnie podobno miała być kupiona u Mariusza Colorburst Orange
. Pomarańczowa niewątpliwie jest, ale pełna nigdy nie będzie, chociaż ładna (ale nie tego oczekiwałam
).

Kupiłam też Secret Desire, ale miała być różowo-pomarańczowa a jak na razie jest tylko różowa. Jeszcze poczekam, bo czasem zmienia kolor w trakcie dojrzewania.

Kupiłam też Secret Desire, ale miała być różowo-pomarańczowa a jak na razie jest tylko różowa. Jeszcze poczekam, bo czasem zmienia kolor w trakcie dojrzewania.

Echinacea 'Amazing Dream'

Fajna niska, gęsta odmiana, intensywniej wybarwiona niż u gatunku. Tegoroczny zakup u Mariusza.
Echinacea 'Leilani'

Także zakup z tej wiosny u Mariusza.
Fajna niska, gęsta odmiana, intensywniej wybarwiona niż u gatunku. Tegoroczny zakup u Mariusza.
Echinacea 'Leilani'
Także zakup z tej wiosny u Mariusza.
- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
U mnie rośnie na piaskach i jako jedyna tez więdnie.saxon pisze:Mam problem z odmianą ?Tangerine Dream? , kwiaty rozwijają się do takiej fazy i więdną.
Robiłem dwukrotnie oprysk preparatami grzybobójczymi i nic nie pomogło. Może forumowicze spotkali się z takimi objawami?
Mam kilka odmian i wszystkie rosną ładnie, a jedna ?Tangerine Dream? marnieje

I tez pryskałam kilkakrotnie środkami grzybobójczymi.
?Tangerine Dream? w końcu potraktowałem insektycydem i wydaje się, że doczekam się kwiatów. Być może coś je podgryzało bo sadzonki zaczęły rozwijać kwiaty. Jestem pełen nadziei.

Echinacea 'Tangerine Dream'
Echinacea 'Tangerine Dream'
-
- 50p
- Od: 5 mar 2010, o 00:35
Jolu,u mnie to samo.Pomarańczowa jest,trochę bledsza od twojej,no i też myślę,że pełna to ona nigdy nie będzie.
Tylko co z tego, skoro Mariusz jakoś nie przejmuje się w tym roku czy wszystko gra z wysłanymi roślinami.Będziesz reklamować?
Tylko co z tego, skoro Mariusz jakoś nie przejmuje się w tym roku czy wszystko gra z wysłanymi roślinami.Będziesz reklamować?
- jode22
anita-maria, zaczekam jeszcze kilka dni, bo chcę sprawdzić, czy kupiona również u Mariusza Secret Desire jest nią rzeczywiście
. Potem napiszę reklamację, ale czy to coś da 

- andowan
- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Witam. Ja mam z tego źródła odmianę, o którą pytasz. Dostałam właściwą sadzonkę ( niestety- tylko kilka na 12 zamówionych odmian mi się zgadza).Oto jej zdjęcieanita-maria pisze:Czy ktoś jest szczęśliwym posiadaczem jeżówki Colorburst Orange?Proszę o zdjęcia.
Kupiłam taką właśnie w tym roku u Mariusza na forum (2 sztuki),zaczęły kwitnąć i poza tym że płatki mają kolor pomarańczowy w niczym nie przypominają tych na zdjęciach w necie.Przede wszystkim nie jest pełna,tylko pusta z brązowym niezbyt wypukłym koszyczkiem.
Czy to możliwe,że tak odmiennie kwitną na początku,czy po prostu dostałam nie to co chciałam?
Może Mariusz się wypowie,bywa w tym wątku i zamieszczał zdjęcia niektórych swoich jeżówek?