Grandiflora pisze:Jacku
...niestety nie zdołałam dokładnie przejrzec całego wątku, trzeba mieć cierpliwość,ale zauważyłam jezyczkę Przewalskiego u Ciebie,mój wymarzeniec,którego musiałam oddać w "dobre ręce",bo u mnie jest za sucho ,a widzę że u Ciebie dorodny.
Zakładasz ogród ,to tak samo jak ja całkiem niedawno,zyczę powodzenia i gratuluję tego ,co zrobiłeś do tej pory,na pewno Twój ogród bedzie piękny,bo widac,że to kochasz.
Witaj
Lucyno! Miło że wpadłaś. Języczka Przewalskiego też była moim marzeniem i powiem Ci, że rośnie ładniej niż języczka pomarańczowa, którą mam od wielu lat, ale albo zasycha szybko, albo zjadają ją ślimaki. A ta może ma lepsze warunki? Posadziłem ją na nowej, cienistej rabacie i tam wszystkie kwiaty dorodniejsze. Zwłaszcza tojad, który rośnie tuż obok i goryczki, które nareszcie udało mi się przezimować i troszkę podrosły.
Mój wątek nie jest zbyt długi więc zapraszam częściej, to na pewno dasz radę go przejrzeć
Tak, zakładam ogród i właśnie usypuję górkę pod skalniak. Pasja tworzenia jest u mnie równie wielka jak pasja ogrodnicza