Ranczo wita! Moja pierwsza działka.Lamia.
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- pyzia
- 200p
- Od: 18 maja 2009, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Lamio
Na taką krokosmię chorowałam, kupiłam inną " w zastępstwie". Ta "Twoja" to moja ulubiona. Swojej zamierzam nie wykopywać a okryć - zobaczymy czy wyjdzie po zimie
- jeśli nie to selekcja naturalna
.
PS Bardzo się ucieszyłam przez okno jak zobaczyłam dziś, ze zimowity wzeszły, jak podeszłam to już mniej - od razu "zajęły" się nimi dwa łyse ślimaki. Poczęstowałam je granulkami
...
Pozdrawiam i proszę o więcej panoramicznych zdjęć
Na taką krokosmię chorowałam, kupiłam inną " w zastępstwie". Ta "Twoja" to moja ulubiona. Swojej zamierzam nie wykopywać a okryć - zobaczymy czy wyjdzie po zimie

PS Bardzo się ucieszyłam przez okno jak zobaczyłam dziś, ze zimowity wzeszły, jak podeszłam to już mniej - od razu "zajęły" się nimi dwa łyse ślimaki. Poczęstowałam je granulkami

Pozdrawiam i proszę o więcej panoramicznych zdjęć

- Lamia
- 500p
- Od: 27 maja 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam jesiennie....
Cały tydzień przechorowałam.Była piękna pogoda a ja tylko zza okna mogłam ją podziwiać.
Pecha trzeba mieć prawda?
Od poniedziałku zapowiadają spadek temperatury do około 0 st.C już dziś czuć wyraźny spadek temperatury...zimno brrrr
Czy mogę już wykopać dalie? Nawet jeśli jeszcze nie ściął ich mróz?
A tak przebarwia się u mnie winobluszcz na balkonie...

Cały tydzień przechorowałam.Była piękna pogoda a ja tylko zza okna mogłam ją podziwiać.
Pecha trzeba mieć prawda?
Od poniedziałku zapowiadają spadek temperatury do około 0 st.C już dziś czuć wyraźny spadek temperatury...zimno brrrr
Czy mogę już wykopać dalie? Nawet jeśli jeszcze nie ściął ich mróz?
A tak przebarwia się u mnie winobluszcz na balkonie...

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Witaj Anuś,moje dalie dawno ściął mróz,ale nie wykopałam jeszcze,poobcinałam te brzydkie części zmarznięte i już,skoro kwitną to nie wykopuję.Zrobię to za ok 2 tyg ,bo wyjeżdżam,wrócę w listopadzie to może już być zima
.Jednak sama zadecyduj kiedy wykopiesz,ale myślę,że od razu nie będzie wielkich mrozów